bele pvc cevi in spojke – kje?
Iščem take bele pvc cevi s spojkami:
http://littlebinsforlittlehands.com/wp-content/uploads/2015/01/PVC-Pipe-House-Building-Project-PVC-Pipe-Engineering-STEM-activity.jpg
Rabili bi jih za otroško igro – sestavljanje hišic, golov ipd. Ali kdo ve, kje v naših gradbenih in drugih trgovinah s tehniko bi to našla in kako se jim sploh reče oziroma po čem naj vprašam? Pa da imajo še spojke zraven?
Hvala!
https://www.google.si/search?q=plasti{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Dne+vodovodne+cevi&rlz=1C1TEUA_enSI539SI539&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjmhdT66NzPAhWEWRQKHS5VBnUQsAQIJQ&biw=1455&bih=694
Uporabne so tudi pn cevi za elektro inštalacije.
Ej Brklc. Ni to isto, kot omenjene PVC cevi. Elektro cevi so “prenežne” za izdelavo konstrukcij, medtem ko imajo pvc cevi zelo veliko mehansko trdnost. PVC vodovodne cevi so skoraj idealne za razne DIY projekte.
Če pa kdo najde kje te cevi in pripadajoče fitinge, se pa zelo priporočam.
Tisti “cement” za lepljenje pa tud če na ebayu kupim.
Ej Brklc. Ni to isto, kot omenjene PVC cevi. Elektro cevi so “prenežne” za izdelavo konstrukcij, medtem ko imajo pvc cevi zelo veliko mehansko trdnost. PVC vodovodne cevi so skoraj idealne za razne DIY projekte.
Tisti “cement” za lepljenje pa tud če na ebayu kupim.[/quote]
Ravno se to sprašujem, če niso elektro cevi prenežne.
Glede “cementa” pa – to sprašuješ za gradbene projekte, kajne? Za sestavit kako hiško za otroško igro ga ne rabimo? ALi pač?
Tisti “cement” za lepljenje pa tud če na ebayu kupim.[/quote]
Glede “cementa” pa – to sprašuješ za gradbene projekte, kajne? Za sestavit kako hiško za otroško igro ga ne rabimo? ALi pač?[/quote]
Za lepljenje PVC cevi rabiš posebno lepilo, ki mu pravijo “cement”. Je take vijola barve.
Če ne lepiš, znajo tisti fitingi it narazen in take “hiške” poderejo kot hišice iz kart.
Glede “cementa” pa – to sprašuješ za gradbene projekte, kajne? Za sestavit kako hiško za otroško igro ga ne rabimo? ALi pač?[/quote]
Za lepljenje PVC cevi rabiš posebno lepilo, ki mu pravijo “cement”. Je take vijola barve.
Če ne lepiš, znajo tisti fitingi it narazen in take “hiške” poderejo kot hišice iz kart.[/quote]
Uh dobro vedet, hvala! Pa naši Bauhausi Obiji itd nimajo tega, v kompletu z lepilom, recimo?
Če ne lepiš, znajo tisti fitingi it narazen in take “hiške” poderejo kot hišice iz kart.[/quote]
Uh dobro vedet, hvala! Pa naši Bauhausi Obiji itd nimajo tega, v kompletu z lepilom, recimo?[/quote]
Pri nas to NE obstaja. Vsaj ne da bi jaz to kje našel.
Gre za vodovodne PVC cevi, ki se uporabljajo v ZDA (mislim, da tudi v Angliji). Pri nas (v Evropi) pa se je uveljavil način vodovodnih inštalacij z alkatenom (take črne ali zelene cevi), ki pa je bolj mehak (se ga da kriviti) za spajanje pa se uporablja segrevanje.
Misli, da na te PVC cevi lahko kar pozabiš. Lahko pa si na youtube pogledaš “tavžent” dobrih idej kaj se da vse z njimi narest. (vtipaj v YT iskalnik’ pvc pipes’) Mal si poglej in uživaj
Uh dobro vedet, hvala! Pa naši Bauhausi Obiji itd nimajo tega, v kompletu z lepilom, recimo?[/quote]
Gre za vodovodne PVC cevi, ki se uporabljajo v ZDA (mislim, da tudi v Angliji). Pri nas (v Evropi) pa se je uveljavil način vodovodnih inštalacij z alkatenom (take črne ali zelene cevi), ki pa je bolj mehak (se ga da kriviti) za spajanje pa se uporablja segrevanje.
Misli, da na te PVC cevi lahko kar pozabiš. Lahko pa si na youtube pogledaš “tavžent” dobrih idej kaj se da vse z njimi narest. (vtipaj v YT iskalnik’ pvc pipes’) Mal si poglej in uživaj
Misli, da na te PVC cevi lahko kar pozabiš. Lahko pa si na youtube pogledaš “tavžent” dobrih idej kaj se da vse z njimi narest. (vtipaj v YT iskalnik’ pvc pipes’) Mal si poglej in uživaj :-)[/quote]
Hvala in hvala, še dobro da si se oglasil ker bi že bila na poti v gradbeno trgovino in kupovala nekaj x.
Filmčkov za te ameriške cevi sem pa pregledala že miljon tako da ne hvala mi samo lušte dela in spravčlja ob ćživce ker ne morem nič naredit!
Bom že našla načim, magari iz nekih naših poceni cevi. Pa tudi če fitinge zalimam s selotejpom. Saj ne bo nekaj zares, samo za eno rjuhco gor vržt in se it “hiško”.
Misli, da na te PVC cevi lahko kar pozabiš. Lahko pa si na youtube pogledaš “tavžent” dobrih idej kaj se da vse z njimi narest. (vtipaj v YT iskalnik’ pvc pipes’) Mal si poglej in uživaj :-)[/quote]
Hvala in hvala, še dobro da si se oglasil ker bi že bila na poti v gradbeno trgovino in kupovala nekaj x.
Filmčkov za te ameriške cevi sem pa pregledala že miljon tako da ne hvala mi samo lušte dela in spravčlja ob ćživce ker ne morem nič naredit!
Bom že našla načim, magari iz nekih naših poceni cevi. Pa tudi če fitinge zalimam s selotejpom. Saj ne bo nekaj zares, samo za eno rjuhco gor vržt in se it “hiško”.[/quote]
Če je tako, potem bodo verjetno tud elektro cevi dobre
Ampak vseeno “moram” dat en link: https://www.youtube.com/watch?v=A-RUp6YOLqA
Bom že našla načim, magari iz nekih naših poceni cevi. Pa tudi če fitinge zalimam s selotejpom. Saj ne bo nekaj zares, samo za eno rjuhco gor vržt in se it “hiško”.[/quote]
Če je tako, potem bodo verjetno tud elektro cevi dobre
Ampak vseeno “moram” dat en link: https://www.youtube.com/watch?v=A-RUp6YOLqA%5B/quote%5D
aaaa
no comment. hočemo te cevi v sloveniji. a jih lahko kdo začne uvažat, ne za vodovodarje, za nas DIY majstre, prosim?
tole bi morala biti obvezna oprema vseh “ustvarjalnih” štacun.