belilna krema Andina
ali katera uporablja belilno kremo Andina?
Jaz sem si jo kupila malo za testirati in si pobelila brčice (z voskanjem sem si prepogosto potegnila dol tudi malo kože pa ne prenesem bolečine pri voskanju) in dlake pod popkom (ki so postajale vedno bolj temne, če sem si jih pulila)
Pobelila sem si jih samo enkrat in notri piše, da je treba postopek ponavljati. Pa me zanima kako pogosto to ponavljate in če se vam dlake / brčice potem kaj zredčijo?
Sama jo uporabljam samo po rokah poleti recimo, ko nočem, da se mi vidijo temne dlake (namreč sem temnolaska). Dlake se ti ne bodo zrečile niti približno, žal. Edini učinek, ki ga da ta krema, je ta, da ti dlake pobeli, ne pa zredči. Kako dolgo to drži? Malo časa, res. Voda večkrat spere to dol in dlačice najprej postanejo vidne pri koži, potem pa še cele. Tako, da moraš recimo postopek, če nočeš, da se ti dlake nič ne vidijo, uporabljati najmanj enkrat na teden. saj to boš sama ugotovila, ker je odvisno od mnogih dejavnikov in kože ter dlak. Drugače je pa še vedno lepše, če si dlake beliš, da niso vidne kot pa, da zgledaš kot en moški;)
Samo opombica – belilna krema se nič ne spira ampak dlake rastejo in tisto kar se vidi po enem tednu je čisto navaden narastek (tak kot pri barvanih laseh na glavi). Tako da morda čisto vsak teden ni treba (tudi po moje ni dobro za kožo, vsaj moja je ne prenaša najbolje), na štirinajst dni pa najbrž že. Ker dlake rastejo v ciklusih (menda na približno tri tedne) se lahko zgodi tudi da barvanje kar nekaj časa ni potrebno, ali pa se črne pikice pri korenu vidijo že čez dan ali dva. Odvisno kakšen čas v “ciklusu” ujameš ko se pobarvaš.
lp tinca
Vedno me je zanimalo kako dlake rastejo 🙂
Če bi rasle neprestano, bi bile vedno daljše (kot lasje ali nohti) – vendar niso. Tudi na roki ostajajo take kot so…
Ali vmes izpadajo in se nadomestijo z novimi, ki pač še niso pobeljene? Nekje vmes sem se zadovoljila z mislijo, da pač zrastejo kolikor imajo za rasti in potem obtičijo pri tej dolžini (kot človeška velikost)… ali pač ne? 🙂
tinca, vzela si mi besede z jezika! 🙂 Točno tako je, odvisno, katere dlake so v kateri fazi rasti, pri enih (“mlajših”) dlakah je narastek lahko viden že drug dan, pri starejših pa tudi po tri tedne ne, saj so tik pred izpadom in več ne rastejo, zato ne more priti do narastka. Na ta način tudi vidiš, kako hitro ti rastejo dlake. V povprečju pa je po mojem svetljenje optimalno tam nekje na 10-14 dni.
manca, zadovoljila si se s pravilno mislijo, da namreč dlake na določenih delih telesa zrastejo toliko, kolikor “mislijo” zrasti, na vsakem delu pač drugače, to je namreč kot neke vrste program, ene so programirane za zelo kratko dolžino (npr. obrvi, trepalnice,…), medtem ko druge praktično rastejo v neskončnost – lasje. Vse ostale pa se ustavijo nekje vmes, na svoji “sprogramirani” dolžini, ki jo je določila narava (razen, če se narava tu in tam ne poigra in npr. nekje, kjer to ni običajno, zraste zelo dolga in/ali temna dlaka, kar pa je lahko npr. posledica kakih hormonskih motenj).
haj. imam problem. Z belilno kremo andina sem zi pobelila dlake na trebuhu ker so res izstopale. vse bi bilo lepo in prav toda na trebuhu mi je ostal ble madež. območje kjer sem nanesla kremo je svetlejše barve in nevem kaj naj storim. se je kateri naredilo isto? bo “madež” izginil? prosim za čimhitrejše odgovre . Hvala