beljenje
Pozdravljene!
RAda bi pobelila stanovanje in sicer tako, da zgleda lisasto. Zvedela sem, da naj ne bi bilo tezko, zato bi poskusila sama. v trgovini sem videla, da prodajajo posebne gobe – na “plošči” si zvitki zmeckane gobe.
Prosila bi, če mi katera pove kako naj se lotim zadeve. imela bi pa v rumenem odtenku. Katere barve priporocate?
Pa se to: tiste, ki imate barvne stene, ali imate enako pobarvan tudi strop, ali je le-ta bel??
Hvala za pomoč.
K.
No, midva sva pravkar pobarvala naše novo stanovanje.
Najprej sva malo brskala po internetu in našla tole stran, ki je kar zanimiva, pa še filmček maš gori:-))):
V trgovini, kjer sva kupila barve sva dobila vse napotke.
Poglej si Jubovo stran:
klikni na :
-naši izdelki
-IZDELKI ZA ZAHTEVNE DEKORATIVNE OBDELAVE NOTRANJIH ZIDNIH POVRŠIN
-JUBOSIL ANTIK
Verjetno bi rada kaj takega, a ne? No na sliki ne izgleda glih fajn, ker je taka čudna barva, ampak v rumenem odtenku rata super, preverjeno!
Najprej sva dala jupol gold belo barvo, sicer ni nujno da jo daš saj so barve zelo prekrivne.
Nato sva dala rumeno jupol gold, tako kot si jo izbereš v trgovini, ti jo kar tam zmešajo.
Ko se je posušilo, sva niansirala jupol antik z rumeno barvo in le to nanašala z morsko spužvo (sicer je ene 7 tisoč), vse drugo se ne obnese ravno najbolje.
Nianasiranje pa izgleda tako, kot da bi hotel popivnat steno. Pazi, da spužva ne bo premokra. Najbolje da barvo naliješ na pokrov od kante za barvo. Jubosil antik vsebuje vodno steklo, uporabi zaščitne rokavice in pazi, da ne pride v stik s sluznico.
Načeloma imamo vse belo, v kuhinji je ena stena rumena, v dnevni pa dve steni. V spalnici imamo tudi eno steno pobarvano in sicer nežno zelene in z lisami srebrne barve, ker imamo srebrno posteljo…stropi so pa beli. Otroška soba je zaenkrat bela. Kopalnice še nisva skončala, tako da ne vem kako bo tam.
Če želiš, bom poslikala, pa ti pošljem po mejlu…Tukaj je moj naslov (pati911@primorska.com) , piši mi, pa ti bom poslala, ker ne vem če mi bo forum delal zvečer..imam večkrat težave, da mi ne more pošiljati odgovorov:(((
Možnosti je veliko, pač naneseš osnovno barvo, nato pa se malo igraš:))))
lp,
Pati
Tocno vem, o cem govoris, vendar bi moj moz, ki to pocne poklicno, opredelil tvoje poskuse: ojoj, potem pa klicejo nas, naj popravimo. No, ne zamerit, on je perfekcionist (no, saj ce je placan za to delo, potem je prav, da je v redu opravljeno).
Za tocna navodila, kako s stvarjo delat, vprasaj v trgovini (specializirani?). Jaz namrec v zivo nisem se videla, kako se to tocno dela. Glede na to, da bos to delala prvic, si najdi kaksno plosco ali prostor (shramba ali kaj podobnega), kjer si bos malo privadila roko. POcakaj, da se posusi, potem pa presodi, ali si res zadovoljna z rezultatom. Le tako imas nekaj vec garancije, da ne bos imela packarije po stenah. Tehnika res ni tezka, je pa fajn, da dobis oko in roko:)
Glede barve bi jaz rekla, da daj drugo plast (tisto packarijo;)) v rahlo temnejsem ali le mocnejsem odtenku rumene. Pod stropom nalepi selotejp za barvanje (tisti papirnati) in strop bi jaz pobarvala belo ali pa kaksno varianto bez. Mi imamo namrec “lisaste” stene v raznih odtenkih rumene in oranzne, tisto nekaj stropov, kar jih imamo, pa imamo bele. Ma, midva sva skoraj diplomirala iz teorije barv, ko sva planirala barvanje:)