Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek beljenje stanovanja

beljenje stanovanja

Koliko bi vi plačali nekomu, da prebeli stanovanje dvosobno 55 kvadratov. Sami bi kupili materjal, znanec bi to naredil na črno. Kakšno bi bilo realno plačili? Belilo bi se dvakrat. Kvadraturo stanovanja moraš seveda pomnožit vsaj krat tri, da dobiš dejansko površino beljenja. Primerno plačilo bi bilo?

Matematika ti glih ne gre najbolje?

Plačuje se na kvadrat in štejejo se cele stene in stropi, nič se ne odšteva vrat in oken.
Če v stanovanju ne bi imela nobene stene, samo okvir, bi se morda tvoja računica še približno izšla, ker imaš pa vsaj kopalnico ločeno od ostalega prostora in predvidevam, da imaš vsaj še kakšno sobo, je potem kvadratura precej višja…
Mi smo lani plačali znancu 2,5€ na kvadrat z njegovim materialom, beljenje praznega stanovanja, kar je bilo v iber poceni.

Odvisno je od marsičesa.

1. če so stene gladke, nove…..da samo z mačkom šibaš gor pa dol…..

2. koliko boste sami odmaknili pohitšvo, oblepili štekarje, po tleh umaknili tepihe in položili vsaj cajtng papir……mu kaj pomagali?

3. če bo vse rumeno ali zeleno ……ne pa trobarvne stene, strop bel ipd.

4. imate cevi od centralne, kakšne kote, radiatorje, kjer lahko samo s penzlnom?

5. Malali boste 2x – se pravi se bo človek zamudil vsaj tri dni

Čistili za njim boste sami?

Jaz bi majstru dala vsaj 250 € plus malico.

Če je pa kaj za drsat dol, pa kitat….pa še ene par € več!

In upam, da ti ni treba pisat opozorila! Kdor ti bo belil – je tvoj sorodnik!! Vstopa v stanovanje nima nihče – noben inšpektor! In ‘niste’ mu plačali – on ni dobil denarja – JASNO?

enih 5-6 eur/m2 pa vrata če niso lih grahske duri tud vštej v površino flata ker malar ti jih verjetn bo tud če jih ne bo štrihal.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Očistili bomo sami. Si mi kar realno napisa. Smo mislili ene 200.Bomo še razmislili, da ne izpademo škrtice. Gunar tvoja cena bi bila pa bistveno previsoka.

ja lahko pa na to gledaš z drugega zornega kota..
ker je material vaš, in čiščenje vaše..
bo on le opravil delo..se pravi je navaden delavec..
če mu date 5€/h..pa malco in pijačo..
če bo delal 3 dni po 12h …to znese 36ur * 5€ = cca 200€..

kar je toliko kolikor si naračunala…
glede na to da je delo na črno, je to kr OK!!

Rada barvam… Najbolj mučno pa mi je vse zaščitit pa čistit na koncu, barvanje je kot smetana na torti:)

Tooo!

Nea mi pa zdaj tukaj eni z Gunnarjem na čelu težit po kvadraturi! Ne moreš kvadrature računat, ker ni prazn flet!

Pa prid k men GUNČ prebelit samo dnevno sobo. Sam boš sam umikou težke omare, da boš uzad pršu….pa sedežno, pa Picasojeve slike pa to! Pa okol lustra – sam popacaj mi Rokokojevke čašice za žarnice. Pa vse plezalke zelenolistne mi ne polomi :-))))
Te fentam :)))

jaz vedno sama belim prostore, pa ne samo ena barva od stropa do tal 🙂 ampak umažem pa skoraj nič.

zaščitim nikoli nič (razen kadar barvam strop, pa tudi takrat skoraj nič ni umazano), po koncu pomijem po tleh, itak je treba in to je to … delam pa vedno z malo gostejšo barvo, ker redko belim 2x isto steno.

Tooo!

Nea mi pa zdaj tukaj eni z Gunnarjem na čelu težit po kvadraturi! Ne moreš kvadrature računat, ker ni prazn flet!

Pa prid k men GUNČ prebelit samo dnevno sobo. Sam boš sam umikou težke omare, da boš uzad pršu….pa sedežno, pa Picasojeve slike pa to! Pa okol lustra – sam popacaj mi Rokokojevke čašice za žarnice. Pa vse plezalke zelenolistne mi ne polomi :-))))
Te fentam :)))[/quote]

teb kamot sam računam trojno k si sitnoba, pr malanju se pa plača kar se samga malanja tiče kvadraturo pa tekoče metre če hoč met še kej črtastga kar je pa treba odmikat pa tak je pa od posameznika odvisn al bo računal ekstra al ne.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

eni pa res NE ločite med plačilom “tehnologije” dela in enostavno “raboto”..
če nekoga pokličeš za drva zlagat..ga plačaš na uro..
no,.. postavljanje grušta, al pa škarpe pa lih ni “na uro”…ker plačaš znanje dela..
seveda lahko “na uro” plačaš delavca, ki malto nosi tem ki delajo škarpo..

tako da, pomalat z mačkom z eno barvo en stanovanje ni lih “rocket science”..

bo plačilo na uro kr OK!!
načeloma, če bo sam štekarje umikal ali jih polepil..bo pač toliko ur več tam..

Za 5 Eur na uro te tak namalam, da 1 teden ne boš mogla hodit.

Če ena z davčno kulturo na psu. Ampak takle pač imamo in posledice so vidne.

Če ena z davčno kulturo na psu. Ampak takle pač imamo in posledice so vidne.[/quote]

a država malarju mačka gon po stenah?

Če ena z davčno kulturo na psu. Ampak takle pač imamo in posledice so vidne.[/quote]

a država malarju mačka gon po stenah?[/quote]

Eni pač ne razumejo…

Za 5 Eur na uro te tak namalam, da 1 teden ne boš mogla hodit.[/quote]

znajd se, za 5eur/h mu/ji pobel 1m2/h sej hoče na uro plačat :))

a država malarju mačka gon po stenah?[/quote]

Eni pač ne razumejo…[/quote]

ne razumejo česa, davk je plačan z nakupi materiala, kaj pa kdo doma dela pa kermu pa nibenga ne briga.

malar..
dej mi no povej, kolikim pa si ti malal za 10€ na črno??
pa da si sam svojo rit pa mačka prnesu??

pr men zihr na boš malal..ne na bel , pa tud na črn NE

Se strinjam, pri tebi ne bom malal.

šele zdaj vidim da si tak fukfehtar..
kaj se pol v stensko malarijo štuliš..
če malaš sam lukne???

To je stranski posel, malam pač vse kar se ponudi.

Eni pač ne razumejo…[/quote]

ne razumejo česa, davk je plačan z nakupi materiala, kaj pa kdo doma dela pa kermu pa nibenga ne briga.[/quote]

Kot sem napisal, eni pač ne razumejo…..

ne razumejo česa, davk je plačan z nakupi materiala, kaj pa kdo doma dela pa kermu pa nibenga ne briga.[/quote]

Kot sem napisal, eni pač ne razumejo…..[/quote]

res je, ne razumeš. noben noče več filat privat žepov politikov pa preobsežne pa prepožrešne ju, davkov pa trošarin je dost za vse sam razporejen niso tko kt bi mogl bit, opran folk pa še zmer misl da gre to v šolstvo, zdravstvo, infrastrukturo pa tak, ker če bi šlo neb mel sfukanih cest, neb plačval položnc za zdravstvo pa šolstvo, tko jih pa in jih tud bomo pa če se vse črne delavce pa tak polovi ker v posodi s keksi je zmer not dominantna roka k drži večino keksov zase manjšino pa tala po svoji volji.

Kot sem napisal, eni pač ne razumejo…..[/quote]

res je, ne razumeš. noben noče več filat privat žepov politikov pa preobsežne pa prepožrešne ju, davkov pa trošarin je dost za vse sam razporejen niso tko kt bi mogl bit, opran folk pa še zmer misl da gre to v šolstvo, zdravstvo, infrastrukturo pa tak, ker če bi šlo neb mel sfukanih cest, neb plačval položnc za zdravstvo pa šolstvo, tko jih pa in jih tud bomo pa če se vse črne delavce pa tak polovi ker v posodi s keksi je zmer not dominantna roka k drži večino keksov zase manjšino pa tala po svoji volji.[/quote]

Vse lepo in prav, toda logika je tvoja šibka točka, saj verjetno ti je lepo v tvojem svetu.

New Report

Close