Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Beljenje stanovanja

Beljenje stanovanja

Odločam se, da bom prvič sama (in z veliko pomočjo moje 4-letnice, seveda) pobelila stanovanje (za začetek vsaj hodnik in kopalnico).

Vsakega nasveta bom vesela.
Kakšni barvo, kakšen valjček, ….

En sončen pozdrav vsem!

če boš samo belila, torej z belo barvo, priporočam jupol gold ali briliant, da vama pokrije že v prvem nanosu in ne rabiš delat 2krat. Če boš niansirala, pa priporočam Dulux barve, ki ti jih namešajo v Bauhausu in ti prekrijejo prav tako v 1. nanosu, barv imaš pa za morje 🙂 želja
T.

pozdravljena,
priporočam ti da se malo poigraš z barvami, (nič beline) trenutno so najbolj v modi oranžna, rumena, zelena… Odvisno kako ti paše na pohištvo
Valjčki so najboljši iz tkanih mikro vlaken najdaljša dlaka naj bo max.10mm. S SIGMO sem bila zelo zadovoljna, ker se res lepo dela z njenimi barvami.

Veliko uspeha ti želim

Tudi jaz prisegam na Dulux barve. So sicer malo dražje, efekt je pa super. Imaš možnost beliti z navadnim valjčkom, lahko kupiš tudi ledder efekt valjček, ali pa packaš z navadno spužvo. Možnosti so skoraj neomejene.

Če boš delal z apneno barvo ti jaz lahk kaj povem… res je treba 2x zaenkrat it čez in bolj zaščitit in pazit da ne packaš , je pa užitek ko vidiš da ti rada narediti z apnom to kar vsi jamrajo…..:)))))

http://www.beljenje.com/html/apnena_barva.html

Pomembno je, da valjček odcediš na takšni plastični mrežici, ki jo zatakneš za rob vedra z barvo. Potem ne kaplja in ne curlja tako zelo :)))

Jaz tudi razmišljam, ap imam kup vprašanj:

Koliko pa se kaj packa? Ali je treba vso pohištvo ven znositi, ali se ga lahko samo premakne na sredino sobe? Kaj pa strop? Ali se težko pleska?

Pohištvo daj na sredo sobe in potem kupi plastične plahte, s katerimi lahko vse prekriješ, prodajajo vseh možnih dimenzij in niso predrage. Pokriješ pohištvo pa tudi tla.

Aja, za strop – držalo valjčka je votlo, not lahko natakneš kako palico, jaz sem uporabila kar držalo od moče za pomivanje po tleh. Potem je valjček dovolj dolg, da lahko stoje pleskaš, ni treba plezat na lestev ali stol.

Sicer pa ti bojo v trgovini vse povedali. Ko sem jaz prvič sama belila, sem šla v trgovino (Mavrica) in rekla, dober dan, jaz pa rabim barvo za beljenje:) Sem mislila, da bo ostalo pri tem (ha, ha), pa je prodajalka začela: imate vedro? Mrežico za odcejanje? Valjčke (reče se maček)? Pa plastiko za pokrit? Pa zaščitni trak za robove?:)

In sem prišla kompletno opremljena domov:)

Torej poleg barve, kot so že drugi rekli, nujno kupi mrežico, kjer valj odcediš, da se barva kar ne zliva, pa zaščitni trak za robove, če boš pleskala v barvah. To je tak rumen trak, ki ga nalepiš tik ob rob stropa oz.stene, sicer ti bo na robu valj pobarval še kot stropa oz.stene, ki je nimaš v isti barvi. Tako pa pobarvaš trak in ga potem odlepiš. Pazi, da ga lepiš na suho steno, sicer ko ga odlpeiš, potegneš še barvo za seboj.

Še to – koliko časa se pa barva suši?

Aja, pa še to – koliko pa vse skupaj stane (barva, valjček, mrežica vedro, trakovi….)?

Če misliš prebarvati samo nekaj kvadratov, je bolje, da pokličeš malarja. Bo ceneje, boš videla. Razen, če nisi neka extra navdušenec nad lastnim delom:))

Upam, da bo dobro izpadlo pa kakorkoli se boš odločila.

Tanja, glih za par kvadratov je boljš, da barvaš sam – kje pa boš našla enega, ki bo prišel samo za eno steno 🙂 se jim ne splača iz avta dajat opreme – citiram enega, ki smo ga prosil za pobarvat dnevno sobo pred leti; od takrat barvam sama. No, samo novo hiško bomo prvič zaupali v profi roke.
T.

V bistu bi res rada sama prepleskala dnevno sobo in spalnico. Bi se malo igrala 🙂

Jaz sem dala, recimo, okoli 7.500, tam nekje. Za vse skupaj plus da sem še kupila dve tubi barve za not zmešat.

Barva se pa suši kake dve uri, recimo, morda manj? Mi smo premazali dvakrat, pa nisem blazno dolgo čakala za drugi premaz, manj kot uro.

Vmeš greš na kosilo, čakaš, da se posuši, prideš nazaj in spet začneš:))

Pri Dulux barvah je potreben samo en nanos, ker so zelo prekrivne. Pa tudi pacajo in špricajo ne.

bo kar držalo, kar je napisala Tinkara, za majhne površine te malarji niso prav nič veseli in raje sploh ne pridejo. Ali pa ti dodajo take potne stroške, da se ti ne splača.
Tudi mi doma belimo sami. Nekaj je bele, v vsakem prostoru pa še kaj druge barve.
Sama najraje barvam z manjšimi mački, barvo pa si natočim v malo banjico, ki je sicer namenjena lakiranju in je sestavljena iz globljega dela za barvo in bolj plitvega z mrežico za odcejanje.
Robove stene, ki jo ravno barvam, ponavadi okoli in okoli oblepim z zaščitnim trakom, da mi ni treba preveč čistiti.
Prav tako ne uporabljam Jupola, ker mi vedno precej škropi. Raje kupim malenkost dražje barve iz serij, ki imajo tudi že vnaprej mešane različne odtenke. Pri teh ponavadi res zadošča en nanos, pa tudi škropijo ne.
Zadnja pobarvana stena v oranžni barvi je pobarvana z barvo,ki ti jo v izbranem odtenku namešajo v Bauhausu. Barva je res super, enotna.
Če imaš otroka pa lahko kupiš tudi pralne ali polpralne barve. Za vsak slučaj, če ti dete kaj počečka po steni. ali pa kak kos kruha z maslom nasloni na steno po nesreči.
Veliko veselja ob barvanju.

Jaz imam najraje bele stene in prostore poživim s povštrčki, slikami, vazicami…

Ko barvaš je pomembno, da robove najprej pobarvaš s čopičem, šele nato vzami mačka in pobeli cele stene. Če narediš obratno se pozna rob.

Sem enkrat že pisala, pa bom še enkrat.

Dve leti nazaj sem dala zmešati v bauhausu živo oranžno in živo rumeno barvo, belila sem čez navadno jupol barvo , nežno roza odtenek.

Mislim da smo belili ene 5x da je prekrilo vsak kolikor toliko normalno, čez barvo se še sedaj nekje pozna svinčnik s katerim sem čisto nalahno naredila črte, nekje se vidi mel madež, ki je stekel od stropa po roza barvi, pa smo potem čez barvali in ni prikrilo.

Sem šla nazaj delat reklamacijo in so mi rekli, d ane morej o verjet, da reklamacije ne morejo naredit , ker oni samo mešajo, barve pridejo iz drugje….

Vglavnem kupili smo dvojno količino barve, stran zmetali še pa še denarja, zato da na koncu še vedno ni bilo pobarvano tako kot je treba.

Žal, jaz teh barv ne kupim več, kljub lepim odtenkom.

Lp

jaz pa sem barvala z rumeno preko zelene, pa je bilo v prvo ok; pa z olivno zeleno preko kričene oranžne, pa je bilo prav tako ok v prvo. Zanimivo, da tebi ni bilo. Kaj pa če ste imeli prejšnjo barvo mastno? potem res ne prime dobro, ampak to itak nobena barva … čudno, res, jaz pa nimam slabe izkušnje, ne z barvo, ne s prekrivnostjo …

T.

Mi smo z zelo nežno kapučin barvo preko močno modre, in mož ni mogel verjeti, kako jeprekril že prvi nanos. Drugega smo dali, zato da bo res ziher. In ker smo imeli preveč barve:) Za nas je dulux zakon!

jaz sem imela prej nežno zeleno, ki sem jo hotela nadomestiti z ne preveč močno oranžno. Ker sem se prej malce igrala s testiranjem barv, sem celo steno najprej pobarvala z belim Jupolom, ki sem ga imela doma na zalogi, potem pa čez z eno plastjo oranžne in je zadoščalo.
Prekrivala pa sem že tudi roza z nežno rumeno, prav tako brez težav.
Je pa verjetno res odvisno od predhodne barve. Nekatere so pralne ali polpralne, te je težje prekriti z drugo barvo.
Morje, ste imeli pa res smolo.

Ti, a teb kaj po čopiču teče?
Meni nikoli.
A mažeš zid?
Jaz nikoli.

Meni ne curlja in ne kaplja!!

Ti, kva pa ti maš za eno zadevo?

Lak lazuro, Beltop!!

Hi hi, a se spomnite te reklame?:)) Sej verjetno tekst ni pravi, je pa nekaj v tem smislu.

mimika

New Report

Close