Belo perilo – res belo?
Za vse vrle gospodinje imam vprašanje: s katerim pralnim praškom perete belo perilo in ali je res belo?
Jaz uporabljam že dalj časa tekoči Ariel ultra, mehčalec pa izključno beli Lenor, pa se mi v zadnjem času dozdeva, da postaja perilo malo sivkasto.
Izdajte mi skrivnost – katero pralno sredstvo naredi perilo res belo?
Pa še – kaj uporabljate za pisano perilo? Jaz spet tekoči Ariel color, res lepo ohrani barve, a včasih kakšen madež ostane.
Kaj mi svetujete?
Jaz sem nekje enkrat prebrala, da nekateri praski ne gredo dobro skupaj z nekaterimi mehcalci… Pozabila pa sem seveda kombinacije…:)
Poskusi zamenjati…
Jaz perem z eko praskom… ki je zelo nevtralnega vonja… zivim v tujini… In ce se spomnim, koliko Ariela sem vcasih vsipavala v pralni stroj…ejejej…
Lp! S.
Jaz že dobro leto perem s praškom drogerije Bipa izza meje, clever. Pravzaprav imam vse iz te njihove znamke, pralne in pomivalne praške. Belo oz. vse, kar se pere vsaj na 60, perem z navadnim praškom, barvasto perem s tekočim detergentom. Belo je res belo, mehčalca ne uporabljam, uporabljam pa alkoholni kis in sivkino olje.
Za sivino perila je krivo preveč in premočan prašek. Pregnala jo boš s pecilnim praškom ali sodo bikarbono, tudi kis pomaga, pa ne tako zelo. Drugače pa razpolovi dozo, ki je napisana na pakiranju, pa bo ravno prav. Proizvajalci ful pretiravajo z doziranjem, da se ja čimveč porabi. Jaz perem vse s polovično dozo, pa je perilo oprano, brez “flekov”, pa tudi pol manj trdo je. Pa sušenje zunaj na soncu, kolikor se da.
Jaz že dalj časa perem z Arielom, pa sem čisto zadovoljna. Včasih dodam kakšno žlico vanish oxi in pa po nasvetu nekaterih prijateljic, včasih namočim belo perilo kar v pralnem stroju čez noč. Dam prašek, pustim, da približno 5 minut pere perilo, potem ugasnem, pustim čez noč in zjutraj znova vklopim in je perilo resnično čisto.