Najdi forum

Splash Forum Koronavirus BEMTI UPOKOJENCI!

BEMTI UPOKOJENCI!

Na upokojence se spravljate?

Na Obali imate pa piknike in zabave.

Zaradi vas celincev bomo vsi omejeni z izhodi!

80-letna starka verjetno nima avta, da bi lahko opravila nakup za cel mesec. Pa ne podpiram vsakodnevnega obiskovanja trgovin, absolutno ne, ampak tudi ravnanje varnostnice je bilo popolnoma neprimerno. Ona ni tam zato, da gleda kdo pride in kolikokrat pride, še manj, da stranke brez razloga ogovarja. Poleg tega, dokler morajo ljudje (vključno s to varnostnico) v NENUJNIH službah še vedno vsakodnevno na delo, je popolnoma vseeno, če drugi gremo ali ne gremo v trgovino, šolo, kafič, fitnes itd…
[/quote]

Samo mimogrede. Varnostnik-ca je nujna služba tudi v trenutnih razmerah. Boš ti stala pred trgovino namesto nje? V šolo, kafič, fitnes boš pa težko šla, saj je oz. mora biti vse z odlokom trenutno zaprto.

Teli šovinisti od varnostnikov so hudo nad zemljo. Kot da so bogovi in taboriščni pazniki obenem. Zavedam se, da so tudi oni zdaj izpostavljeni vsem mogočim bacilom, virosom, bakterijam in da jim ni kul. Ampak da so vzvišeni kot božje marele, to je pa že prehuda no. Danes sem bila v Eurospinu v Murski Soboti. Kmalu po osmi uri zjutraj. Tam je stal nek prepotenter varnostnik, kot da je lastnik cele trgovine. Bili smo še redki, ki smo prišli po nakupih. On pa nas je surovo in zadirčno opozarjal da je tam škatla z rokavicami. Ja super, ampak od kakega razkužila ni bilo pa nič videt. Jaz in mož ga imava s sabo in sva najprej itak razkužila voziček. Si potem nadela rokavice, on pa je z neko napravo vsakega na daljavo “premeril-označil” kot da meri vročino. Baje gre za neko štoparico, koliko jih je lahko v trgovini oziroma not in ven. Ampak res, kot da je zombi. Pa sej bodo verjetno tudi tej dobili dvojne plače, kot trgovke, ki so veliko bolj izpostavljene od njih. Imam tudi soseda, ki dela pri Sintalu. Prej normalen človek, odkar je tam, hujši kot pav…pa lepo vas prosim. In taki se utikajo v stare gospe in njihove nakupe…če komu ni za malo počakat, naj gre v drugo trgovino ali pa ustane ob 7,00, da je lahko do 8,00 v štacuni, ko res ni gužbe.
[/quote]

Ti ne upoštevaš navodil. Lepo opozarjajo, da gre po nakupih ena oseba na gospodinjstvo. Ti pa si bila tam z možem. Lahko bi šla sama. Nekatere trgovine zahtevajo rokavice, druge da si rakužiš roke ali ti razkužijo sami. Nekatere nič. Tvoja naloga je da varnostnika oz. osebo zadolženo za obveščanje / usmerjanje kupcev UPOŠTEVAŠ.

Počakaj še malo. Pa bomo vsi lahko hodili samo 1x-2x na teden v trgovino. In to samo ena oseba na gospidinjstvo.

Počakaj še malo. Pa bomo vsi lahko hodili samo 1x-2x na teden v trgovino. In to samo ena oseba na gospidinjstvo.
[/quote]

To pa res ni tak hud ukrep, to bi morali že na začetku narediti. Pa po spletnih trgovinah tudi, postavit blokado, en nakup na teden in pika.

Mi tako že delamo 2 tedna. Na počitnicah smo bili od 6. do 11.3., nato otroci sploh niso več šli v šolo.
12. in 13. smo naredili res velike nakupe in od takrat smo doma. Nakupili smo tudi vse za vrtnarjenje.
Razen seveda služba.
Smo pa v tem času naročili preko nekaj spletnih trgovin.
Zaradi situacije kot je smo naročili nekaj tehničnih zadev.
Dobavo svežega sadja, zelenjave, jajc in mleka imamo v službi, tako ni nobene potrebe, da bi kamorkoli šli, z izjemo kvasa. Ponj sem šla danes v Spar, a imajo omejitev samo 3 kocke na nakup. Krasno.
Nas je v družini več kot 5 in 3 kocke so zelo, zelo malo. Pa še moja mama me je prosila za ta nesrečni kvas in tudi tašča.
Torej sem šla, kaj pa naj, 3krat v trgovino in potem še mož 3-krat.
To je v tem času tudi edini obisk trgovin.
Upam, da bom kvas dobila po spletu.
Ostalega ne potrebujem.

Nove omejitve naše družine prav nič ne omejujejo. Starša sta soseda, izdelke, tudi kupljene preko spleta pustim na dvorišču, že razkužene in zraven še dezinfekcijske robčke, na enak način dostavimo izdelke tašči in tastu v sosednjo vas.
Res pa imamo ob hiši travnik, potok, gozd in če želimo na sprehod, nam ni potrebno na nobeno javno površino.
Prvi teden smo še kolesarili, ko je bilo lepo vreme, ampak ne po prometnih cestah.

Ne vem, zakaj bi omejevali nakupe preko spleta.

ZATO KER STE TAKO GUŽVO NAREDILI DA NEKATERI SPLOH ZRAVEN NE MOREMO PRITI!!!!

To seveda zadeva spletne trgovine z živili, ostalo kramo kar okupirajte po mili volji.

Čez upokojence upate sikat? ???

Kdo vam je postavil šole, bolnice in ceste in flete?? KDO?? Tovarne, ki jih je uničila novodobna oblast, sedi pa par mandeljcev po 5 let na odprtem oddelku. Kje so milijoni…. milijarde pa nihče nič.

Danes životarijo ti starčki, vi jim odrejate hrano, plenice……. banda nesposobna!!

V mojem bloku, gospa, 70 let, pa še kar lepo hodi +, živi pa v tretjem nadstropju V trgovino gre po en kilo sadja in zelenjave pa potem lepo lagano domov, seveda z dvigalom. Pa precej nekih kar poskočnih penzionerjev gledam, kako rabijo dvigalo, čeprav bi lahko šli po štengah. Lahko gre v hribe, ne more it tri štuke po štengah.

A vi narod veste, da kvasa lahko daš poljubno malo? Kvasovke se namnožijo. Kot kvas lahko uporabljaš tudi kvašeno testo nenazadnje.

A vi to veste???? Al ste pač prebrali recept “toliko in toliko dag kvasa”

Zate bolje,da ne dočakaš dneva upokojitve,če ti že zdaj sam pogled na upokojenca dvigne pritisk in spravi iz tira.

Še nekaj seka iz te izmišljene zgodbe,namreč stojiš v vrsti pred lekarno,varnostnica pa vpraša upokojenko,zakaj pride vsak dan v trgovino. odloči se smiselno lagat,si pred lekarno ali pred trgovino.
Ti se odkdovekje pripelješ/pritepeš v mesto po “nujnih”nakupih in egoistično pričakuješ,da bo vse odprto samo za tebe. Ta upokojenka mogoče stanuje v bloku pri maksimarketu in je domačinka.
Daleč smo prišli,že vsak,ki se od nekje pritepe,hoče biti prioritea.

Sori, kaj pa sploh hočeš povedat? Zakaj opravičuješ brezobzirno obnašanje starostnikov? Samo zato, ker si med njimi? Bedast izgovor, a ne? Pa še to – stopnja smrtnosti je zelo pomembno podatek! Lahko se želiš, pomaga ti pa to čisto nič.
Dejstvo je, da so/ste starostniki najbolj ogroženi in ravno zato bi se morali vi obnašati najbolj odgovorno. Pa se žal ne. To vidim tudi pri mojih starših in tastu in tašči. Pa recimo, da smo večino spametovali kolikor toliko (da ne hodijo v trgovine tolikokrat, če že tega ne moremo doseči, da bi jim mi sami dostavljali). Samo najstarejši in najbolj ogrožen tega še vedno ne razume. On še vedno misli, da pretiravamo, da bo že, pa da če mu je namenjeno, ga bo pač pobralo. Pa je bil pred pol leta na infekcijski zaradi hude pljučnice!!! Res, možgani mu ne delajo več dobro zgleda, pa ne moremo nič. Pa takšnih je še nekaj v okolici.
Seveda so takšni brezbrižneži tudi med mlajšimi, samo, roko na srce, glede na trenutno poznavanje bolezni so vseeno precej manj ogroženi. Da je največ okuženih v aktivni populaciji, je logično, saj smo ravno mi tisti, ki smo imeli in še vedno imamo največ interakcij zaradi služb.
[/quote]
Nedeljski izleti, obala, Bled, Šmarna, Rožnik itd, so bili starostniki? po videnem niti slučajno in ti razlagaš o trmi in samovolji starostnikov, zakaj bo sedaj verjetno stroga karantena, zaradi starostnikov sigurno ne, ti in tvoja generacija ne jeb.te nobene vladne odredbe, vidiš upokojenca v trgovini ne vidiš pa cel kup ljudi, ki se družijo v parku, igrišču, piknik doma, na sprehodu gruča kot na izletu, varnostna razdalja kaj je že to? Upokojenca vidiš enega morda dva nikakor pa ne tako kot tiste 30-50 letnike, ki so v skupinah povsod okoli tebe, moti te upokojenec ne moti te pa tvoj otrok, ki te ne hebe in gre po svoje s svojo družbo, domov bo prišel okužen kriv bo pa starostnik!

Nedeljski izleti, obala, Bled, Šmarna, Rožnik itd, so bili starostniki? po videnem niti slučajno in ti razlagaš o trmi in samovolji starostnikov, zakaj bo sedaj verjetno stroga karantena, zaradi starostnikov sigurno ne, ti in tvoja generacija ne jeb.te nobene vladne odredbe, vidiš upokojenca v trgovini ne vidiš pa cel kup ljudi, ki se družijo v parku, igrišču, piknik doma, na sprehodu gruča kot na izletu, varnostna razdalja kaj je že to? Upokojenca vidiš enega morda dva nikakor pa ne tako kot tiste 30-50 letnike, ki so v skupinah povsod okoli tebe, moti te upokojenec ne moti te pa tvoj otrok, ki te ne hebe in gre po svoje s svojo družbo, domov bo prišel okužen kriv bo pa starostnik!
[/quote]

podpis

podpis
[/quote]

še moj

[/quote]
Ko se že ravno name spravljaš. Sem doma, moji otroci tudi. V trgovino gre enkrat na 10 dni eden! Samo eden. Drugače smo vsi doma! Ne srečujemo ljudi, ne hodimo po parkih in igriščih. Vse, kar vidimo, je v trgovini. Ne hodimo na sprehode, smo kvečjemu na svojem vrtu in to je to! Imam pa v sorodstvu takšne starejše neodgovorne. Pa v bližnjem sosedstvu tudi. Razen ene mlajše familije, ki smo jim povedali svoje in se sedaj zadržujejo na svojem, vidimo res same starejše, ki pa še vedno hodijo skoraj vsak dan v trgovino – po svež kruh?!? A mi si ga sami spečemo ali pa jemo starega. Še kaj, ti brezobzirnež, ki zagovarjaš brezobzirne bedake? Verjetno zato, ker se prepoznaš v njih?
Se bo še kdo podpisal pod tako neumno opravičevanje debilnega obnašanja? A bomo spet na tistem – saj on še bolj krade, pa ga ne preganjate? Male barabe so samo iznajdljive, velike pa so tiste, ki jih je treba zapreti? Torej, ker se mladi obnašajo kretensko, se lahko starejši tudi
?!? Če pri mladih delno (samo delno) lahko opravičimo tako ravnanje s hormoni, s čim lahko pa pri vas, starih? Da so se vam možgani že dokončno skisali? Starejši modrejši? Ja itak. Bolj star, bolj nor prej! Ali pa kot razvajeni smrkavi otroci, ki trmarijo po svoje. Groza, da se moraš z odraslo osebo takole pregovarjati, pa gre za njegovo dobro?!? Žalost…

Ne stoji vse zaradi njih. Stoji zaradi zdravstvenega sistema da se ne sesuje. Al kako bi ti? Da se določenega dela populacije kar sploh ne zdravi?
[/quote]

Zdravstveni sistem bi se sesul ravno zaradi najbolj rizičnih skupin – ki so starostniki. Statistično dejstvo. Žal:-(

Zate bolje,da ne dočakaš dneva upokojitve,če ti že zdaj sam pogled na upokojenca dvigne pritisk in spravi iz tira.

Še nekaj seka iz te izmišljene zgodbe,namreč stojiš v vrsti pred lekarno,varnostnica pa vpraša upokojenko,zakaj pride vsak dan v trgovino. odloči se smiselno lagat,si pred lekarno ali pred trgovino.
Ti se odkdovekje pripelješ/pritepeš v mesto po “nujnih”nakupih in egoistično pričakuješ,da bo vse odprto samo za tebe. Ta upokojenka mogoče stanuje v bloku pri maksimarketu in je domačinka.
Daleč smo prišli,že vsak,ki se od nekje pritepe,hoče biti prioritea.
[/quote]

Sem ex Ljubljančanka, ki zadnjih nekaj let živi cca 10 km iz LJ in ja, še vedno grem po nakupih, ki jih hočem opraviti v kosu, v Ljubljano.

Zgodba je izmišljena samo za tiste, ki si želijo, da bi bila. Za tiste, ki pa vedo, da je v podhodu Maximarketa vhod v kar nekaj prodajaln, med drugim tudi lekarno, je pa vse jasno. Predvsem sem pa prišla na tržnico kupit domače izdelke od prodajalcev, od katerih kupujem in jih podpiram že cca 20 let. Nisem nobena prioriteta, čakam lepo v vrsti. Če pa gospa stanuje zraven Maximarketa, ima še toliko manj razloga, da tam visi VSAK LJUBI DAN. Gre za njeno varnost in varnost vseh drugih. Prepričana sem, da se gospa prav tako ne drži tudi drugih varnostnih priporočil, kot so razkuževanje, maske (te očitno ni imela), razdalja itd. Jaz sem imela v žepu razkužilo, ki je bilo redno v uporabi, in ker do maske ne morem, šal iz kašmirja (ki je za neuke, najbolj fino vlakno in temu primerno nepropustno). Vse obleke so šle po prihodu domov bodisi v pranje, jakna na sonce za cel dan (kot so priporočila).

Moje življenje in življenje naše in vseh drugih družin je resno omejeno in spremenjeno. Pričakujem, da če vse to delamo zato, da zaščitimo najbolj ranjljive, je NAJMANJ, kar lahko storijo le-ti, da se ravnajo enako. Sicer zaradi mene lahko odpremo “biznis as usual”.

Sem ex Ljubljančanka, ki zadnjih nekaj let živi cca 10 km iz LJ in ja, še vedno grem po nakupih, ki jih hočem opraviti v kosu, v Ljubljano.

Zgodba je izmišljena samo za tiste, ki si želijo, da bi bila. Za tiste, ki pa vedo, da je v podhodu Maximarketa vhod v kar nekaj prodajaln, med drugim tudi lekarno, je pa vse jasno. Predvsem sem pa prišla na tržnico kupit domače izdelke od prodajalcev, od katerih kupujem in jih podpiram že cca 20 let. Nisem nobena prioriteta, čakam lepo v vrsti. Če pa gospa stanuje zraven Maximarketa, ima še toliko manj razloga, da tam visi VSAK LJUBI DAN. Gre za njeno varnost in varnost vseh drugih. Prepričana sem, da se gospa prav tako ne drži tudi drugih varnostnih priporočil, kot so razkuževanje, maske (te očitno ni imela), razdalja itd. Jaz sem imela v žepu razkužilo, ki je bilo redno v uporabi, in ker do maske ne morem, šal iz kašmirja (ki je za neuke, najbolj fino vlakno in temu primerno nepropustno). Vse obleke so šle po prihodu domov bodisi v pranje, jakna na sonce za cel dan (kot so priporočila).

Moje življenje in življenje naše in vseh drugih družin je resno omejeno in spremenjeno. Pričakujem, da če vse to delamo zato, da zaščitimo najbolj ranjljive, je NAJMANJ, kar lahko storijo le-ti, da se ravnajo enako. Sicer zaradi mene lahko odpremo “biznis as usual”.
[/quote]

Bereš tisto kar tebi ustreza za dokazovanje svojega prav. Očitno še nisi skrbela za dementno osebo, ker pojma nimaš. Ja, hodijo veckrat na dan na mesto ki ga dobro poznajo. Kaj se jim v glavah plete da to delajo, pa se ne ve. Mogoče rutina, mogoče je klic na pomoč.
Če ji nisi hotela pomagat, bodi rajši tiho.
Iz te krize bomo vsi prišli drugačni. Zase vem, da bom. Tako kot ti, bom tudi jaz pogledala stran brez slabe vesti. Verjetno bodo tudi zdravstveni delavci ravnali enako.
Toliko gneva kot dnevno zlijete po upokojencih in zdravstvenem osebju bo definitivno pustilo posledice.

Bereš tisto kar tebi ustreza za dokazovanje svojega prav. Očitno še nisi skrbela za dementno osebo, ker pojma nimaš. Ja, hodijo veckrat na dan na mesto ki ga dobro poznajo. Kaj se jim v glavah plete da to delajo, pa se ne ve. Mogoče rutina, mogoče je klic na pomoč.
Če ji nisi hotela pomagat, bodi rajši tiho.
Iz te krize bomo vsi prišli drugačni. Zase vem, da bom. Tako kot ti, bom tudi jaz pogledala stran brez slabe vesti. Verjetno bodo tudi zdravstveni delavci ravnali enako.
Toliko gneva kot dnevno zlijete po upokojencih in zdravstvenem osebju bo definitivno pustilo posledice.
[/quote]

Gnev po upokojencih? Samo tistih, ki si to res zaslužijo, ker se obnašajo totalno neodgovorno. Ne vsi, še veedno pa preveč. Očitno je res nekaj na tem, da niso več sposobni trezno premisliti. Gnev po zdravstvenih delavcih? Katerih pa? In kje?
Kar se pa dementnih tiče – vseeno so ogroženi in ogrožajo druge, pa če vi še tako gledate stran. Btw, tudi jaz imam izkušnje z njimi. Pa navadno takšni ne bi mirno čakali v vrsti za trgovino vsak dan. Tako da verjetno ta ženska ni dementna, prej osamljena in pa predvsem brezbrižna.

New Report

Close