bencinar ali diesel
Živjo,
sem v dilemi, pa bi prosila za vaše mnenje. Imam 7 let starega Forda Focusa, 1.6, 110 , bencinar, vsak dan naredim na AC 100 km, imam “težko nogo”, poraba cca 8l. Odločam se za novega, bi kar ostala pri Fordu F, mož mi pravi, da na vse podatke, ki sem jih napisala, mi svetuje diesla, da bi bili stroški- gorivo manjši. Gledam na netu avte in je diesel dražji kot bencnar, tako da ne vem, kaj bi bilo ceneje, na dolgi rok. Izkušnje, nasvet? Hvala
Pri takšni odločitvi je pomemben še podatek o avtomobilu, ki ga kupujete in podatek koliko let nameravate imeti novo ali rabljeno vozilo.
Če delate vsak delovni dan 100 km, naredite na leto med cca. 25.000 in 30.000 km. Po moje je to ravno na meji ali se splača ali ne.
Avtomobili z dizel motorjem imajo dražje servise, pri rabljenih pa so cene pokvarljivih delov lahko višji strošek.
Preberite si še eno debato o tej tematiki -> [b]http://med.over.net/forum5/read.php?99,7593590[/b]
Ker se seveda tudi avtomobili razlikujejo po porabi, vam bi svetoval, da se pred odločitvijo pogovorite še s kakšnim prodajalcem npr. Ford vozil.
Pozdravljena! Med možnostjo izbire bencinar ali diesel, bi se na vašem mestu odločil za bencinski motor, vendar bi razmislil o predelavi na plin. Sam imam že drugi avto (MB ML 320 in Honda CR-V), ki je predelan na plin in imam polovične stroške goriva. Strošek vgradnje plinskega sistema se mi je povrnil v desetih mesecih. Glede na vaše prevožene km in razliko v ceni goriva LPG po 0,599 EUR, ROZ 95 pa po 1,155 EUR, se vam plinska instalacija izplača v enem letu, potem pa se vozite po polovični ceni.