Beovic – bla bla …
Pred enim tednom je bil vzrok za nerealno stevilo okuzenih to, da testiramo samo najhuje bolne. Danes na Odmevih je bil vzrok, da se testirajo celi kolektivi, kjer ni nihce okuzen. Kot prvo – testov je ves cas priblizno enako (razen vceraj), kot drugo – ja kako testirajo na zeljo cele kolektive, ce se pa to kao ne sme, torej na zahtevo brez simptomov …
Kr neko bluzenje, vsak dan drugace, pa gre za vodilno infektologinjo v drzavi vsak hip. A si je treba pac neki zmislt, da se kaze crna slika?
Dej, se enkrat poglej prispevek in bos dojel/a, da je rekla, da bi zeleli testirat cele kolektive…ne pa da jih testirajo! Ocitno, nekateri delodajalci tako zelijo, ampak tako ne gre. Ne more se kr vsak ki ima 5 minut casa pridet testirat, kje pa bomo dobili toliko testov in izvajalcev?! Mas pacijente, ki bi vsak dan prisli po nov test. Testirajo le tiste, ki kazejo poslabsanje stanja in jim s tem dokazejo prisotnost virusa in jih napotijo na zdravljenje. Kaj zdej tle se ni jasno? Pa o tem se ze kamni pogovarjajo, no!
Gre za eno splošno sliko. Beovic ima nalepko SDS in je ze zato, po pravici, pod drobnogledom nas, ki vemo, kako sekta deluje. Plus vojsk in policija , HALO, DIKTATURA,. Potem vceraj se nista z gantarjem niti za javnost uskladila, eden gre linearno bla bla, beovic, ni zaloga zamoptimizem, ker jih nevemkoliko lezi na intenzivi bla bla. O nosnji mask in testiranju skoz drugace kot WHO? Res je vse eb bla bla, kot pravi avtor. Prejsnja garnitura je vedela vec kot vsi skupaj dons, zdaj je se novi direktor NIJZ jezik upal stegnit o pretiranih ukrepih. Neucinkovita vlada, nic cudnega, kdo jo vodi
Dej, se enkrat poglej prispevek in bos dojel/a, da je rekla, da bi zeleli testirat cele kolektive…ne pa da jih testirajo! Ocitno, nekateri delodajalci tako zelijo, ampak tako ne gre. Ne more se kr vsak ki ima 5 minut casa pridet testirat, kje pa bomo dobili toliko testov in izvajalcev?! Mas pacijente, ki bi vsak dan prisli po nov test. Testirajo le tiste, ki kazejo poslabsanje stanja in jim s tem dokazejo prisotnost virusa in jih napotijo na zdravljenje. Kaj zdej tle se ni jasno? Pa o tem se ze kamni pogovarjajo, no!
[/quote]
V Nemciji, J Koreji delajo tocno – testirajo vse stike, vse ki zelijo, vse z blagimi simptomi… ker edino tako dobis jasno sliko o situaciji in lahko tudi vse stike takoj osamis. Potem tudi tisti poz. vejo, da so preboleli Covid 19 in so imuni, zdaj pa nekdo s prehladom sploh ne ve ali je imel korono ali ne.
Recimo da sem prehlajena, ostanem doma, testirajo me ne, moz pa zdrav, hodi v sluzbo. Naj tudi on ostane doma? Njegovi sodelavci? Kaj pa soseda, ki sem ji se vceraj prinesla hrano iz trgovine? Samo zaradi mojega prehlada?
Treba je slikat črno sliko, zganjat patetiko v stiku “izgubili smo še enega” (na Golniku, kjer vsak dan umirajo ljudje), govorit, da najhujše šele prihaja, kazat slike iz Italije, čeprav z nami nimajo nobene zveze – vse z namenom zastraševanja ljudi. Prestrašenim ljudem je veliko lažje represivno vladati kot jeznim.
Evo, če bi to napisala na Madžarskem – bi me po novi zakonodaji lahko zaprli.
Beovičeva je bila od vedno izredno sposobna in dobra strokovnjakinja. Za Pirnatovo tega niti slučajno ne morem trditi. Se je pa slednja znala uvalit povsod noter. Jo eni poznamo že desetletje. Prave barve je bila in za te ni bilo meja.
Moja sestra pravi, da je primerna za delo v lutkovnem gledališču. Zaradi načina in znanja.
V Nemciji, J Koreji delajo tocno – testirajo vse stike, vse ki zelijo, vse z blagimi simptomi… ker edino tako dobis jasno sliko o situaciji in lahko tudi vse stike takoj osamis. Potem tudi tisti poz. vejo, da so preboleli Covid 19 in so imuni, zdaj pa nekdo s prehladom sploh ne ve ali je imel korono ali ne.
Recimo da sem prehlajena, ostanem doma, testirajo me ne, moz pa zdrav, hodi v sluzbo. Naj tudi on ostane doma? Njegovi sodelavci? Kaj pa soseda, ki sem ji se vceraj prinesla hrano iz trgovine? Samo zaradi mojega prehlada?
[/quote]
Še več, v Južni Koreji testirajo množično vse, tudi tiste popolnoma brez simptomov – ker so ti največji prenašalci. Pri nas pa takega testiranja še vedno ni. Še Hrvati so nas glede tega prehiteli.