Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bepanthen ali Bepanthen Plus

Bepanthen ali Bepanthen Plus

Ali je vseeno katero kremo uporabljaš za otročka…. Nekje sem zasledila da je menda ena za starejše ljudi. Drži?! Katera pa?!

Hvala in lp,
Geja

za dojenčke je bepanthen mazilo.

Razlika je v tem da Bepanthen plus vsebuje še antibiotik- je za hitrejše celjenje ran in proti temu da bi se kaj inficiralo.
Drugače ni razdeljeno po starosti.

Mislim pa da B.plus sploh ni možno več kupiti.

LP

B plus je možno kupit uporablja pa se npr za zdravljenje žuljev ipd.

Bepanthen mazilo je mazilo, ki je precej mastno in zato tudi zelo dobro ščiti kožo ter se uporablja za ritke dojenčkov, prsa doječih mamic… Bepanthen Plus pa je krema, ki celi rane. Zelo uporabna, vsaj za nas, pri ranah, ki se malo zagnojijo… na obliž damo malo kreme in dobro prelepimo rano za čez noč (vse potegne ven iz rane).

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

B. Plus prodajajo le v lekarni je pa za mazanje oprasknin, odrgnin, ran, opeklin, preležanin itd…jaz ga uporabim vsak dan, ker iammo igrivega mačka ali po britju, če se zgodi nesreča;) in res pomaga, skoraj čudežno, rana se ca. 3x hitreje zaceli.

B.Plus ne vsebuje antibiotika, temveč antiseptik-to je sredstvo za razkuževanje ran.Lp

Ta novi Bepanthen ni prav nič masten, ampak je bolj kot gel. Čisto zanič. KO sem ga prvič kupila prejšnjo zimo, pa je bil še masten…. Ne vem zakaj.

Tajna30

A si vzela mazilo ali kremo ?

Obstajajo namreč trije Bepanteni. En je krema, en je Plus en pa mazilo…

Tajna30, kaj piše na embalaži? Krema ali mazilo?? Krema je res kot gel, to mi uporabljamo za kakšne pikice po telesu ali kaj podobnega. Tisto mastno pa je mazilo.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

vseeno

NI vseeno, so že zgoraj razložile kako in kaj. Ne zavajat.

Bepanthen se v splošnem uporablja za obnovo kože. Obstajajo pa različice:
Bepanthen krema: namenjena je za nego izsušene kože, pri sončnih opeklinah, otiščancih …, primerna je tudi za poraščeno kožo, ker se lepo maže
Bepathen mazilo: podobno kot krema, le da je bolj mastno in se težje maže, namenjeno je predvsem negi otroške kože in negi kože starostnikov
Bepanthen plus: vsebuje še antiseptik, zato poleg tega da pospeši obnovo kože, še razkužuje in tako prepreči morebitne infekcije

Za otroka lahko uporabljaš katero koli različico, odvisno za kakšno težavo gre, v glavnem pa se uporablja mazilo.

Na svetu sem zato, da ljubim! (iskreni.net)

Poleti se Bepanthena ni dalo kupiti, ker je uvoznik nekaj zašuštral. Pa so mi v lekarni rekli, naj vzamem Bepanthen plus. In sem ga. Še sedaj ga imam.

New Report

Close