Bere kdo Paullino Simmons
Bolj ali manj redno spremljam tale forum in sem rekla, da moram še sama prispevati en predlog.
Vsem priporočam pisateljico Paullino Simmons (Red Leaves, Tully, Eleven hours, The Bronze horseman). Piše zelo doživeto, predvsem zadnja knjiga je napisana na način, da imaš občutek, da je dialog resničen. Ima izreden občutek za avtentičnost dialogov. Zadnja knjiga se sicer na prvi pogled zdi klasična ljubezenska zgodba, vendar je daleč od tega. Postavljena je Rusijo med II. sv. vojno, glavna tema pa so preživetje, ljubezen in lojalnost do družine. Če pa koga zanima še kaj več, naj postavi vprašanje.
Sicer pa ne vem, če je kaka njena knjiga prevedena v slovenščino (sama berem v glavnem v tujih jezikih), so pa vse v angleščini (original),
Saša!
Nimam ravno velikih problemov v angleščini, zato bi se rada pozanimala kje si knjigo dobila, koliko prb. je dolga in ali je besedišče zelo zahtevno?
Zelo rada imam namreč ljubezenske zgodbice, vendar do sedaj si še nisem zastavila takega iziva, da bi brala v tujem jeziku.
Hvala za priporočilo
papa
Živjo,
njene prve knjige so se dobile v Ljubljani v Konzorciju in v knjigarni Vale-Novak, če pa jih imajo kaj na zalogi, pa res ne vem. Se ji pa vedno da naročitiin niso zato nič dražje.
Jaz imam pač to srečo, da imam dosti širok krog ljudi, ki imajo veze v teh zadevak in ponabadi dobim že kak book-proof ali pa mi kdo posodi paperback.
Moram pa dodati to, da Simonsova morda ni najboljše izhodišče za začetek branja v angleščini, lahko pa poskusiti, seveda. Če angleščine res ne obvladate, potem se vam utegnejo izmuzniti tiste podrobnosti, ki lahko spremenijo vse. Nočem vam pa odvzeti poguma, ker Simonsova je vredna branja.
Neverjetno, prvic pridem na ta forum in vidim, da nekdo bere Paulino Simmons!!! Jaz sem prebral vse tri, razen The Bronze Horseman, k me tema ni posebej privlacila. Sam moram tut priznat, da knjige v slovenscini nisem prebral ze kake dve leti (deloma zato, ker zivim v VB), kar je skoda, ampak Paulina Simmons je zakon in po mojem mnenju ni napisana v prevec zahtevnem jeziku.
LP
Matej