Berete po več knjig hkrati?
Da sama odgovorim prva – NE, ker mi nikoli ni zneslo in pol nisem prebrala nobene do konca. Vidim pa tu gor in tudi poznam ljudi, ki jih berejo po več hkrati. Ni mi jasno, kako jim uspe. Raje se poglobim v eno samo, jo dokončam in nato začnem novo. Težje preskakujem z ene teme na drugo in mislim, da bi tako manj odnesla od knjige, če bi jo uspela prebrat do konca.
nisem kak ta prav “knjižni molj” in za branje me prime vsako tolko časa. No ponavadi si sposodim več knjig naenkrat in zadnjič sem res enkrat eno prebral vmes medtem ko sem v bistvu začel eno drugo. Ali pa kako poglavje druge ko se mi pri kakšni vstavi je tudi v redu.
Sicer pa je zanimiva debata o 15 minutnm branju na dan, ali pa branju “na dušek” … Verjetno vse odvisno kaj bereš in zakaj … sicer pa to lahko vodi tudi v debato ali je branje knjig lahko zasvojenst, in ali je želja po znanju prav tako materialistična zadeva kot kopičenje drugih dobrin …
ob tem sem se spomnil Martina Edna od J.Londona, ki na koncu kljub začetnem navdušenju nad vsem znanjem v njem ne najde končnega smisla …
hm … malo sem zašel od osnovne teme 😮