Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek BergHOFF Noži- NAJSLABŠE KAR JE MOŽNO!!

BergHOFF Noži- NAJSLABŠE KAR JE MOŽNO!!

Moram se razpirat, ko sem videl temo; http://med.over.net/clanek/jt-skrivnost-vrhunskih-kuharjev/#.UP0s-R3avTo
Skratka; Sem zbiral nalepke za nože. LETAL PO CELI SLO, da sem dobil dva noža.
In sedaj; noža sta stara cca en mesec, in že rjavita!!!!!!!!!!!
Ne režeta NIČ, če ne brusim sproti.

Naj povem; da sem bil profesionalni kuhar, da moji noži NE vidijo tople vode kar jih uničuje, da pazim kaj delam z njimi in podobno. Pa še to; Imam nože od WMF, ki so bili v enaki kot prvi dan; Le režejo malo manj. Pa še NIKOLI jih nisem nabrusil!!

Tako da VSEM odsvetujem nakup nožev, in pričakujem da bo PETROL podal odgovor kam lahko pridem menjat nože, ker večje Kitajsko sranje ne bi mogli prodajat!! In sram jih naj bo!!

No job-no money, no money-no women, no women-no problem!

Pozdravljeni,

meni pa se zdijo noži kvalitetni. Uporabljamo jih že od začetka akcije, pa so še vedno v izvrstnem stanju.

Mislim, da jih boste lahko tudi zamenjali … kot sem ugotovila imajo na MONu v sredo javno tribuno – pa jih povprašajte, kako jih lahko zamenjate.

http://med.over.net/clanek/jt-skrivnost-vrhunskih-kuharjev/

Sem videla ze prej opozorila in sem k sreci nehala razmisljat o nakupu. Saj ce pomislim, kako sranje od posode smo imeli, ko smo jo dobili za porocno darilo od Bergghoffa. Ljudje kupijo v najboljsi veri, dajo veliko denarja, potem pa odpadajo drzala na pokrovkah itd. Sama kupujem se samo WMF, tako posodo kt noze. Nikoli ne brusim, pa hitreje skuham v tistih loncih in po nekajletni uporabi zgledajo kot novi.

Eh … toliko kolikor je blagovnih znamk, toliko je različnih mnenj … Vsak bo zagovarjal svojo izkušnjo s svojo blagovno znamko …

Nam so noži BergHOFF ok … nismo pa profesionalni kuharji … Zelenjavo in meso režejo kot je treba …

no jaz tusi nad WMF nisem navdušena. Tisti kao ventil za paro je tako za en drek, pokrovke ne uporabljam, ker ostaja v roki.

Pa noži od WMF so tudi za en drek. Rezilo je že mogoče v redu, samo kaj ko je ročaj že razpadel na tri dele in to že pri vseh tamalih nožih.

Prva stvar, ki bi jo moral znati vsak, ki se loti kuharskih opravil, je brušenje nožev. Vsak nož se enkrat skrha, ne glede na proizvajalca. Res je, da za nekaj več denarja praviloma dobimo boljši nož, vendar se bo tudi ta sčasoma skrhal. Zato je potrebno imeti tudi kvaliteten brus za nože. Super se da nože brusiti s pripravo, ki zgleda kot miška – na hrbtu ima zarezo, skozi katero potegnemo nož in naostrimo rezilo. Za sprotno brušenje gre seveda tudi nož ob nož (ne rezilo na rezilo, seveda!).

Ker priložnostno brusim nože znancem in sosedom, vidim, kaj vse ljudje počno z noži. Navadno jih še ob poskusu brušenja še bolj skrhajo. Pri brušenju je namreč pomemben kot (vsak nož ima ob proizvodnji določen kot, pod katerim je treba rezilo brusiti).

Doma se brušenja nožev lotite le, če to res znate, drugače pa to prepustite komu, ki res zna. Ponavadi vam vsak ključavničar za evro ali dva kvalitetno nabrusi nož. Potem ne bo več toliko važno, ali so Berhoffovi ali WMFovi ali od neke tretje firme.

Profesionalni kuhar praviš, da si? Tvoj zrezek za 3,99 evre tudi verjetno ni enak bifteku za 22 evrov a ne? Mam tele nože, niso ravno najboljši, ampak za ta dnar so super.

WMF imam posodo, pa imam nože, pa imam protvane, pa imam pribor itd…. 😉 Delam isto kot z bergHoff
In kaj naj rečem: Vse po 7 letih enako kot prvi dan. VSE kar imam od BergHoff-a je po enem mesecu v čisti pizdi. Če kdo ne verjame, se lahko oglasi, pa se potem čudite. Aja, pa itak imam drugače res vse od WMF, me je pa zanimalo kakšno bo to, pa je za nič.
Priporočam drugače Nože DICK, če bi radi TOP imeli…

No job-no money, no money-no women, no women-no problem!

Dej na Bolho, boš hitro prodal… Petrol jih še vedno takoj razproda, ko pridejo.

New Report

Close