berlitz metoda
saj so kar učinkoviti, ampak dragi kot pes.
ceno tečaja si kar zmišljujejo. npr. plačaš 15 ur v skupini po 8 ljudi. ampak, ker vseh osem ne pride na tečaj, ti obračunajo uro po dražji tarifi in kar naenkrat ugotoviš, da boš namesto 15 ur lahko koristil samo osem.
skratka, lopovi za moje pojme. kajti tistim, ki se niso prikazali na tečaj, so ure ravno tako obračunali.
Moja izkušnja pa je drugačna od tvoje Nadine, lahko pa da so v tem smislu kaj spremenili. Jaz sem hodila na angleščino in nemščino k njim že pred leti. Na nemščini nas je bilo vpisanih 6, največkrat smo bili le trije. Moja cena in število ur so kljub temu ostali nespremenjeni. Ko sem zbolela, sem lahko izgubljene ure nadomestila sama z inštruktorico (teh je pa res bilo ustrezno manj, ker sva bili sami).
Glede njihove metode: naučiš se predvsem brez zadrege govoriti, brez pretiranega obremenjevanja ali je nekaj 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pravilno ali ne, torej komunikacije v jeziku. Precej manj pa utrdiš slovnico oz. pravilno uporabo jezika. Se je pa meni prvič v življenju nemščina zazdela fajn jezik ravno pri njih…
Tam te gospodinje in avtomehaniki nativespeakerji učijo tujega jezika, v tem je keč. Kaj ne bi raje šli pred hotel Slon in se tam pogovarjali s tujci? Pa še ceneje bo.
Kolega, ki je v Avstrajili delal OŠ, in je šel tja na test so umestili na začetni nadaljevalni tečaj. Sicer pa je to krasna metoda, da tiste, ki imajo preveč keša, olajšajo.
No, pa pojdite še na tisto metodo, ki vas v REM stanju uči tujega jezika. Ko se zbudite, pa znate. Tako kot poslanci.