Najdi forum

bešamel

Živjo,

a mi lahko kdo natančno pove, kako se naredi dobra bešamelna omaka. Sej vem, da je to čisto osnovna zadeva, ampak meni nikoli ne rata dobra…

živio matea
Jaz jo pripravim bolj po občutku in sploh nevem, če je to pravi recept:

– stopiš maslo na rahlem ognju
– dodaš malo soli in muškatnega oreščka
– ko je maslo stopljen dodaš moko (toliko, da dobiš trde kepice)
– moko nekaj časa pražiš in kasneje dodaš mleko (toliko, da je tekoče)
– mešaš in segrevaš, dokler zopet ne dobiš kepic
– odstraniš z ognja in vsebino ohladiš
– dodaš jajce in zmiksaš.
to je to

lp Greta

Živjo!

Ravno včeraj sem v Merkatorju kupila lističe za lazanjo. Na zadnji strani je točen recept za bešamel.

Tudi jaz delam tako, samo da na koncu nič ne miksam. Velikokrat pa namesto muškatnega oreščka dodam česen v prahu in je super česnova omaka.

LP,Kaja

Da ne ponavljam, povem le razliko oz. še nekaj dodam k že povedanemu receptu. Mleko mora biti vroče, ko ga zlivaš k moki. Jajca ne dam, lahko pa daš malo smetane.

Jaz dodam malo parmezana, če delam italijanske jedi.

jaz enako kot zgornji recept, samo brez jajc in miksanja in raznih ostalih dodatkov. Vedno pride o.k.

New Report

Close