Najdi forum

Bešamel

Rada bi naredila piščančjo lazanjo, v receptu piše 600 ml bešamel omake. Zdaj pa sem našla tale recept za bešamel omako: Za bešamelovo omako damo v lonec mleko, lovorov list, poper, čebulo in muškatov cvet. Segrejemo tik do vrelišča, odstavimo s štedilnika in pustimo 10 minut. V vrč precedimo mleko. V drugem loncu raztopimo maslo. V njem na nizkem ognju 1 minuto mešamo moko, da zarumeni. Odstavimo s štedilnika in vmešamo mleko. Še enkrat postavimo na štedilnik in med mešanjem zgostimo. Začinimo.

Zanima me, ali lahko namesto tega uporabim Omako bechamel Gran Cucina (HuLaLa)? Pride v 500 ml pakiranju, pa bi kar malo spremenila recept s 600 ml na 500 ml.

V receptu piše, da moram imeti vročo bešamelovo omako. Ali lahko to kupljeno bešamelovo omako segrejem do vročega in bo isto?

Ima kupljena bešamel omaka še kakšne dodatke? Verjetno, zaradi roka trajanja, kajne?

https://www.mojirecepti.com/recept/omaka-besamel.html

New Report

Close