Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Besede na koren pis

Besede na koren pis

Prosim če mi pomagate izbrati besede ki se začnejo na pis.Nekaj jih že imam več jih pa ne vem.Prosim pomagajte.

PISanica
PISmenka
PISatelj
PISar
PISoar
PISec

bolj vsakdanjih ti ne bom pisala.

Kot ja z vem, ni vseeno, če se besede začnejo na PIS ali da imajo ta koren. Če imajo besede enak koren, morajo biti tudi med seboj pomensko povezane. Besede s korenom PIS so: pisalo, pisarna, napis, pisatelj, pisar, pisec… ne pa pisoar in tudi pisanica mislim, da ni prav.

Če imaš SSKJ na računalniku, lahko najdeš vse besede, ki se začnejo na pis, in tudi tiste, kjer je pis znotraj besede – vtipkaš *pis* in jih imaš.

Zn,
upam da mi tega ne boš zameril – ampak bi morda tudi kako vejico uporabil v svojem pisanju, prosim?

Filip,
lepo bi bilo, če bi tudi ti uporablja vejice!

Primer:
upam, da mi tega ne boš zameril !

Ups, zgubila sem črko : uporabljal !

Ja, prehitro pisanje in površno branje, zlasti za seboj, človeka prav lahko spravi v zadrego. Zato predlagam, da smo do napak drugih prizanesljivi, do svojih pa čimbolj nepopustljivi! Se strinjaš Filip? Pa vesele praznike!

he, he, he, he, … lepo sta me našli 🙂

no, zamerim seveda ne, pride pa to od tega, da na enem drugem forumu skoraj vedno pišem brez vejic, razen kadar bi se bilo bati, da ni jasen pomen.

Lepe praznike tudi vama, veliko pirhov naj vama podarijo 🙂

Mi lahko prosim poveste, kakšen koren imata besedi dlaka in odlakanost??
Nevem ali je -dla- , -dlak- ali -dlaka- ??
Prosim, na pomočč!

Pa, če mi lahko še poveste kakšen program ali kaj podobnega, kjer bi lahko takšne odgovore poiskala še v prihodnje…Hvala!

V isto besedno družino sodijo besede s skupnim korenom; vezane pa so tudi na isto tematsko polje. Beseda PISOAR ne sodi v besedno družino s korenom -pis-.

Za go. Majdo: koren je -dlak-.

jaz sem našla: pisati,pisatelj ,pismo,pisalo,pismen,pisava več pa ne bom izdala! 26 sem jih našla!

mi lahko prosim napišete nekaj besed na koren zid , ker jih potrebujemo pri slovenščini

Spletišče Fran bo zelo uporabno za izbor teh besed (klik).

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | [email protected] Prosim, uporabljajte iskalnik!

pisatelj pisec pisarna pisalnik pismo pismonoša pismenost zapisnik pisanica pisar pisarija pisanje pisun zapisovalec zapisnikar zapis popisivanje

New Report

Close