Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis besedilo poevke

besedilo poevke

Včeraj me je kar zbodlo v ušesa, ko sem poslušala radio in Karmen Stavec zažvrgoli: “Rada se spominjam nate…..”

A ni to čisto skregano s slovenščino? Po moje bi bilo prav: “rada se spomnim nate” ali pa “rada se te spominjam”.

Če se zlogovno ne ujema z melodijo, naj se spomni kaj drugega.

LP

Oh, koliko je se takih… Mene prav zaboli: ”ti nisi tu…”

kakšno besedilo je res za bruhat. Na take in podobne zmazke bi bilo treba uvesti trošarino na razne.

Joj, pred leti je ansambel F plus paral ušesa s krasnim besedilom: bilo je ponoči ko smo končali igrati….. in tako v nedogled vedno eno in isto besedilo.
Lektorji na ljubljanskem radiu pa nič.

lp
Modra

Kaj tista brezupno zlajnana: “sanjam te” v vseh mogočih inačicah.
Po slovensko se seveda reče kvečjemu: sanjam o tebi.
Ali je mogoče to prišlo preko Kolpe?

Verjetno. Pa vokativ! S. Landero pa Werner imata te fore – dušo moja…. Mora človek prav prisluhniti, da sliši, če je pesem v slovenskem jeziku.

Najlepša besedila je pisal pok. Marjan Stare za Avsenikove melodije.

katastrofa, se strinjam z vsemi!

besedila nekdanjih popevk so bila lepa, polna, tako da si jih lahko bral kot poezijo. če pa z današnjih komadov odluščiš ves aranžma, šminko in kar je še te navlake, ne ostane nič!! še najmanj lepo besedilo.

Modra napisal:

> Joj, pred leti je ansambel F plus paral ušesa s krasnim
> besedilom: bilo je ponoči ko smo končali igrati….. in tako v
> nedogled vedno eno in isto besedilo.
> Lektorji na ljubljanskem radiu pa nič.
>
> lp
> Modra

Ma tu jih jaz malo zastopim, oni so pač po primorsko rekli. Saj tudi Tinkara al katera že poje KO BOŠ PRIŠEL, MI VRGEL V OBJEM … Škoda pa je napak recimo v Plestenjakovih besedilih, ampak zdajle se ne spomnim nobene.

Nekoč so mi razlagali, da je na našem nacionalnem radiu (tedaj tudi edinem) v prejšnjem političnem sistemu veljalo, da se določenih popevk zaradi slovnične neprimernosti besedila ne vrti. Problem je v tem, da so to kasneje označili za cenzuro in vrgli v isti koš s popevkami, prepovedanimi iz drugih razlogov (ne vem, najbrž političnih?), in sedaj v imenu svobode govora in umetniške svobode pojejo tudi slovnične zmazke. Zanima me, ali se sami avtorji besedil ne počutijo slabo, ko morajo zapeti nekaj, kar tako udari po ušesu? Zakaj ne dajo besedil zlektorirati še preden pesem posnamejo?

New Report

Close