Besna sem toliko, da bi darilo najraje nesla nazaj!
če bi jo poznal tako kot je v resnici, sploh blizu ne bi hodil.
[/quote]
ne zmorem in ne znam razumeti preračunavanja vrednosti daril. Se dogaja v družinah in med mamami sošolcev, kot so bili že zapisi tukaj.
S čim se ljudje ukvarjate? Je smisel življenja preračunavanje kaj dam in kaj dobim?
Če že to, nam pa res ni več pomoči !
Nikoli in nikdar nisem pomislila, da sem dobila za 1€ in za € dam nazaj.
Obdarujem ljudi, ki mi nekaj pomenijo in nikoli ne pomislim na ceno darila.
Jaz sem pa ena tistih, ki stalno dajejo manj za darila kot jih potem dobivam nazaj. Brat in sestra imata več otrok, jaz imam samo enega in enostavno si ne morem privoščiti, da bi za vsako darilo dala 20 in več eur. Enostavno ne gre, še svojemu otroku ne morem kupiti darila za več.
Pa kljub temu, da je tako že nekaj let, moj otrok vsako leto dobi lepo darilo od njih, In sem hvaležna, da sem del takšne družine, kjer se odnosi ne pogojujejo z vrednostjo daril.
Stara sem 50+, smo precej velika (širša) družina, praznujemo skupaj rojstne dneve staršev, mene, brata in sestre ter naših otrok, obdarujemo se za novo leto … pa nimam pojma, za koliko denarja kdo kupi darilo. Edino če za starše kdaj kaj kupimo skupaj, tisto razdelimo na enake dele. Ne vem no, a drugi vse prekalkulirate in preračunate, kolk ste dobili in kolk date nazaj?
In še to, nimam pojma, koliko imata plače brat in sestra pa njuni partnerji, ne vem, kakšne penzije imata starša (no to vem zelo zelo približno). Zgleda, da ste pa nekateri na tekočem s finančnim stanjem kompletne žlahte al kako?
Tudi sama bi se na tvojem mestu spraševala, kje mi je to ušlu iz vajeti….težko boš to sedaj popravila, saj jih ima že 17, mogoče same spredvidi kasneje.
Pač ni vsak otrok dober, pa vendar je tvoja, tako da samo pogumno.
[/quote]
Ves kaj, se ne strinjam. Tip ima eno necakinjo in bi vsaj lahko kupil tako kozmetiko za 15€, da je uporabna!
Ze je to omalovazevanje obdarovanca!
Zdaj pa, Avtorica, jaz se ne bi mascevala na necakih, ampak bi to isto stvar podarila svakinji za njen rd ali pa bi ji preprosto nesla nazaj in rekla, da je neuporabno, ker dekle nima tak tip koze.
Naj si pa komolce maže s to kremo, pa nauči jo, naj ne gleda tako malenkostno na vsako stvar in da bo postala stara, osamljena, zagrenjena baba, če bo tako kalkulirala svoje odnose z družino in prijatelji. Z darili pač lahko fino kiksneš, pa to ne pomeni, da si slab človek. Pa si se vprašala, morda pa družini tvojega brata tvoj keš namesto darila ni povšeči? Morda pa si rečejo vsako leto: lej jo, sploh se ji ne ljubi niti pet sekund potrudit se in pomislit in nekaj iz srca kupit, tako komot je, da vrže tiste fičnike, kot da smo eni ubožci…. Ljudje pač različno dojemajo take stvari.
Ne si ustvarjati problemov tam, kjer jih ni. Punca naj neuporabno darilo podari naprej.
Nima smisla si greniti življenja zaradi ušivih 15 eurov.
Žalostno je, da se odnosi vrtijo okrog denarja. Včasih smo si med seboj samo voščili in ni bilo nobenih daril. Stari starši niso imeli niti dinarja pokojnine, strici in tete pa svoje otroke in majhne plače. Čisto lepo smo preživeli in bratranci in sestrične se imamo radi med seboj.
Veš, ne gre se za vrednost darila, ampak za odnos.
Ti daš nečakom toliko kolikor lahko in v bistvu jim daš za svoje razmere veliko, ker praviš, da niti lastnemu otroku ne moreš kupiti dražjega darila.
Upam le, da so ta darila, ki jih kupiš nečakom, njim vsaj malo uporabna, ker drugače kmalu ne boste imeli več tako dobrih odnosov.
Meni bi se tudi zamalo zdelo, da mi nekdo podari nekaj, kar mi sploh ni, pa ne mislim zdaj, da mi kupi nek pisker za prah, bi preživela z njim, ampak kozmetika je zelo delikatna stvar že sama po sebi, ni vse za vsakega, ne moreš kar nekaj kupovat ljudem.
Sploh pa, ko so otroci že najstniki, im vsak € prav pride, ker imajože želje, ki jih starši ne (moremo) uresničit, pa si naberejo nekaj denarja od RD in potem si s tem sami kupijo eno stvar.
Stara sem 50+, smo precej velika (širša) družina, praznujemo skupaj rojstne dneve staršev, mene, brata in sestre ter naših otrok, obdarujemo se za novo leto … pa nimam pojma, za koliko denarja kdo kupi darilo. Edino če za starše kdaj kaj kupimo skupaj, tisto razdelimo na enake dele. Ne vem no, a drugi vse prekalkulirate in preračunate, kolk ste dobili in kolk date nazaj?
In še to, nimam pojma, koliko imata plače brat in sestra pa njuni partnerji, ne vem, kakšne penzije imata starša (no to vem zelo zelo približno). Zgleda, da ste pa nekateri na tekočem s finančnim stanjem kompletne žlahte al kako?
[/quote]
Ja, pri nas vemo, koliko ima kod dohodka, ker nas ni sram dohodkov, ki jih imamo, niti nas ni sram premoženja, ki ga imamo, vse smo si ustvarili sami in vse zaslužimo sami s poštenim delom ter nam denar ni noben strah in trepet, da se o tem ne bi upali pogovarjat.
Si me spomnila na prijateljico, ki mi je za RD podarila neke kreme, ki jim je potekel rok uporabe že leto in več nazaj in jih je po moje ona dobila od neke znanke, ki dela za to firmo, pa mi je rekla, češ, rok jim je potekel, ampak tebi jih lahko podarim, saj ne boš zamerila, lahko si noge mažeš…
No, zdaj ji kupujem najnavadnejše gele za tuširanje v lepi škatli ali kaj podobnega, brez veznega, samo da je lepo zapakirano in se delamblesavo, dokler ne bo dojela, da se do nekoga, ki naj bi ga imel rad, ne moreš tako obnašat “saj ne zameriš, tebi lahko …”.