Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Besna sem toliko, da bi darilo najraje nesla nazaj!

Besna sem toliko, da bi darilo najraje nesla nazaj!

Zaradi 15 evrov sta besni? Ma res škoda energije.. edino če vama je to hrana.
Ne, moj pogled na darila je drugačen. Podarim tisto, kar vem, da je obdarjencu všeč(ga poslušam, ko govori- marsikaj izveš).

Bolj ko vpijete, da vam denar ni pomemben in bolj, ko trdite, da bi bile zadovoljne samo z eno čokolado, bolj zoprne ste, ko vam nekdo prinese darilo, ki ni po vaših pričakovanjih.
Vaša sonca isto tako.

Da se vama da ?
Pa še cene preverjat okoli.Obe sta smešni.Vzgajaš oziroma si jo že ?
Mi damo različno. vse je odvisno od osebe in ,želja ter financ.
Moj svak(sestrin mož)mož ima zveščič kjer si zapisuje vse to. Ja vem,bolano.
Sestra je tiho(očitno podpira),mi ostali se pa muzamo.

Hehe, če bi še brala tako, kot poslušaš, bi izvedela, da je to darilo neuporabno.

Hehe, če bi še brala tako, kot poslušaš, bi izvedela, da je to darilo neuporabno.
[/quote]

Tako kot pol daril, ki jih dobi moja hči za rojstni dan od sošolk. In kaj potem? Ljudje smo pač zmotljivi.

Ko mi nekdo prinese čokolado iz Hoferja za 1,79€ ali iz Lidla za cca 2€, mi kar kolena klecajo od milega.
No, Milka me res ne zadane tako, a se mi vseeno le smeji tudi ob Millki.
Če je pa marcipanova Lindt bombonjera, heh, ta me pa zadane in drži še naslednjih 10 dni.

Ja, raje ima čokolado kot karkoli drugega.

[/quote]
A zato je treba iz v itvidnico, pogledat koliko kaj stane? Izgovor je to.. tu se gr za vrednost.
Ker- tako zadevo se da uredit brez besa in šimfanja. pač bratu reče, da je ta kozmetika nekoristna za njeno kožo in če lahko dobi račun, da se menja. Ampak ne- zakaj bi tako reševali nesporazume, če so ljudje radi besni in jim pride vsak izgovor prav.
Ps- sem prebrala podatek- moje pisanje se je nanašalo izključno na bes. Še vdno zelo pretirana reakcija.

a se res bratje in sestre z družinami med samo tako malo družite, da ne poznate svojih nečakov in njihovih želja?
moja sestra točno ve kaj moji dve uporabljata, pa kljub vsemu ju še predhodno vpraša, kaj bi….
da bi prinesla nekaj kar ne uporabljata, se ne more zgoditi

V čem je problem? V 5 eur razlike?
Ti njim po 20 eur oni tvoji za cca 15 eur. Razlika je cca 5 eur?
Mah da se vam da!
Drugič pa naj pove, da hoče keš. Jaz pa keša ne dajem, pa ne bom šla na rojstni dan. Pika!

Važna je misel,namen.dobremu prijatelju(no,vsaj mislila sm da je) smo vedno pekli torto,skuhali najljubšo jed, posebej razmišljali kaj kupiti-ne vrednost ampak..neko finto..povabili na vsak piknik…potem pa sem praznovala jaz in nato mož….dobesedno pod prisilo je preživel teh nekaj trenutkov z nami….sedaj pa smo čisto prekinili stike ker je v kratkem času zelo obogatel in mu na kraj pameti ne pade da bi se družil s tako povprečnimi ljudmi kot sva midva.menim, da je važen namen in ne vrednost

To me spominja na mojo žlahto: kozarec na peclju z napisom 30 dve leti prezgodaj, ajurvedski čaj, glinaste posode in fondi v obšlesanih kartonastih škatlah, pekač 15×20 cm a nas je pet, knjiga z letnico izdaje 1984 z rumenimi listi…. Zmagale so pa bele spodnje gate, zapotegnjene v en vogal iz Samobora 🙂
Povej, da punci tista kozmetika ne ustreza naj ti dajo račun da gre zamenjat. Sicer ne vem, če menjajo kozmetiko, in povej, da naj drugič dajo raje bon za tisto trgovino, da si punca sama izbere.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Haha, kera provokaciija! Narežala sem se pa :)))

Hm… Mora bit provokacija. Ljudje, ki bi tako bedno razmišljali, ne obstajajo.
Ljudje, ki bi dejansko preverjali, koliko so stala darila, tudi ne.
Niti takšni, ki bi preračunavali in primerjali vrednosti tistega, kar podarijo in tistega, kar prejmejo.

Ja, gotovo je provokacija. Podarjamo in sprejemamo s srcem. Človek brez srca pa ne more živeti, kamoli pisati na MON.

Tko da ja!

Mi smo se nehali obdarovati,darila dobijo samo še otroci,odrasli med sabo pa ne več. Meni se itak upira ta materializem,necaku sem nehala kupovati darila,ko je sestra zapakirana in mi poslala nazaj,ker je bila kao prevelika majcka,jo pa se sedaj nosi moj mož,nisem šla zamenjat,nisem poslala nič nazaj,samo kupila nisem več.

tvoja hči je blond, a ne? Pa ti tudi,najbrž…

Pa saj ni avtorica preverjala no, hči je 😛 😀
Res zgodbica in pol

Ojla besna mama,

no na tak način pa je meni naredila najboljša prijateljica in sošolka. Jaz sem ji kupila za r.d.darilo v vrednosti 50 EUR,ker mi kot oseba je nekaj pomenila, ona pa meni prinese…ne boš verjela- raje ne bom napisala, da se ne bi slučajno prepoznala ta oseba- darilo v vrednosti 9 eur. Razočaranje pa tako, veš, tako, da te popolnoma razumem. Jaz na tvojem mestu bi kontra vrnila – kupila bi jim nekaj brezveznega. Samo, ker si ti pač oseba, ki je preveč poštena tega ne boš naredila.
Saj veš, kako pravi star pregovor” kdor je predober je oslu podoben”

Pa lep večer…

Vau! Cestitam! Vsak mesec “recikliras” temo o slabih darilih in vsakic imas po vec strani odgovorov. Zadnjic je bil 5-letni sin, zdaj je 17-letna hci… Tema je uspesnica na nivoju brisac!

Ubogi ste na umu …

da sem vam zaradi bedastih daril, ki v lajfu sploh niso pomembna, ljubi pisati te romane!

Smilite se mi! Resno!

Zaostrovati odnose zaradi materialnih dobrin?

Fuj, sram vas je lahko. Vas in vašo hčerko.

Praznovanja so zaradi druženja, povezanosti, klepetanja, smeha! Darila so nepomembna.
Tudi če imajo oni večje prihodke. Tudi če imajo 10 otrok, ti pa enega.

SMILITE SE MI

Darila se ne meri z denarjem. Kar kupim za darilo, kupim iz srca in v upanju, da bom obdarovanca razveselila. Sama imam rada še tako skromno darilce, le da je tisti ki mi ga daje srečen. Ne počutim se dobro ob prejemanju dragih – predragih daril, ker raje kot da vem, da si je nekdo zaradi mene trgal od ust, ali pa da je zdraven bentil, ko mi je nekaj kupoval, ne hvala, raje nimam nič, pa smo vsi srečni. Darila se res ne meri z denarjem ampak z dejanjem. Nekdo te ima lahko zelo rad, darilce pa bo dal skromno. LJubezen se ne meri z darilom.

Jaz sem vedno bolj proti darilom, ker je vse skupaj izgubilo svoj smisel.Vesel sem edino daril, ki so za štos in veš zakaj si ga dobil in se potem narežimo. Ob takem darilu tudi veš, da je bilo izbrano, narejeno,..z mislijo nate.
Cenena buteljka vina pa bolj boli kot veseli – bolje nič!

Jaz sem vedno bolj proti darilom, ker je vse skupaj izgubilo svoj smisel.Vesel sem edino daril, ki so za štos in veš zakaj si ga dobil in se potem narežimo. Ob takem darilu tudi veš, da je bilo izbrano, narejeno,..z mislijo nate.
Cenena buteljka vina pa bolj boli kot veseli – bolje nič!
[/quote]

Popravek!
Tudi cenena buteljka je lahko, če ima zraven dobro zgodbo ob kateri se narežimo – pol ga pa še spijemo.

Zame bi lahko rekli, da sem razvajena. Ne zanikam. Doma smo imeli veliko hišo, dovolj denarja, ponavadi sem dobila to, kar sem hotela. Ampak, da bi se kdaj tako zmrdovala nad darilom? Poznaš pregovor, da se podarjenemu konju ne gleda v zobe? Tako pač je. Smo se kdaj pošalil iz kakšnega darila, ki je bilo čisto mimo (npr. prijatelju v osnovni šoli sem vedno prinesla tiste drage lego techike, ki jih je oboževal, on pa meni košarico sadja (navadno grozdja ali jagode) in mikijev zabavnik, ki ga je prej prebral že sam. Pa niso živeli v pomanjkanju), ampak, da bi bila pa tako besna? Da bi šla preverjat cene daril na internet? To je pa totalno mimo. In da bi se nato še maščevala z darili. Jaz darilo podarim, ker tako hočem. Ker si želim z njim nekoga razveseliti, ker rada vidim srečo na njegovem obrazu. Pa ne gledam pri tem, kaj mi je on podaril. Nekateri imajo več sredstev, drugi manj, nekateri znajo bolj zbirati darila, spet drugi so v tem obupni. Dvomim pa, da kdo misli kaj slabega, verjetno so si s kozmetiko želeli dekle razveseliti, čeprav res ni ravno posrečen izbor. Naj kozmetiko podari naprej, sploh kakšne manjše punčke, ki se igrajo princeske, Indijance… Jo bodo verjetno vesele. Mogoče bi drugače razmišljala, če res ne bi imela denarja.

Da še dodam. Veliko več mi pomeni družba nekoga, ki sem ga povabila (povabim pač le ljudi, ki mi nekaj pomenijo, ki jih imsm rada) kot pa darilo, ki ga je človek prinesel.

Kakršna mama, taka hči.
Zamisli se malo, kako si jo vzgojila. Da preverja vrednost darila ki ga je dobila. Pa da ti zdaj daje napotke, kaka darila iz maščevanja kupi svojima nečakoma.
Obe sta za skozlat, veš.

Ne.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

New Report

Close