Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Better then sex?

Better then sex?

»Better then sex« pravijo američani. Newyorčani – ženske kadar kupijo nove čevlje.

Najprej se mi je zdelo malce neumno: “Kdo bi to trdil?”

In potem sem se spomnil, da imamo tudi moški radi to trditev. Za šport, športne avtomobile, adrenalin…
Tako sem se danes spomnil, na vožnji z avtomobilom: Ko kupiš nekaj novega, ne občuduješ direktno nove stvari, temveč sebe v tej novi stvari. Preko objekta si dovoliš ljubiti sebe.

Novi Bhlanikovi čevlji na nogah in ženska se nemudoma ljubi. Všeč so ji lastne noge. Podobno za vse ostale stvari. Dražje ko so, bolj težko dosegljive ko so, več sanj se; za hip; uresniči.

Efekt je začasen. Kratkotrajen. Nekaj dni morda? Mesec?

Kje bi bilo kaj boljšega?

Oh, že vem… zaljubiti, ljubiti. To traja lahko tudi do dveh let (izjemoma treh). Ljubezen je kot naročniško razmerje z novim super pametnim telefonom, ki ga z mobilnim operaterjem skleneš prav za ljubezensko obdobje dveh let. Za malce manj superlativne telefone je to le eno leto.
Še preden se izteče obveza vezave, že pogleduješ za novimi telefoni.

Tudi z avtomobili in nepremičninami je tako.

Moj osebni rekord je bila Opel Omega prve generacije. Ni bila lepotica, čeprav je bila v zgodnjih devetdesetih letih evropski avto leto. Mamljivo je bilo vse tisto ostalo: Prostor, vozne lastnosti, zanesljivost in cena rabljenega vozila (dostopno sleherniku). Približno leto in pol sem zdržal, vesel vstopal, potem sem že enkrat pokukal za novim vozilom. Bila je Opel Omega druge, zadnje generacije. Bila je sicer lepša, a glede zanesljivosti ni bila primerljiva s staro, prvo. Prvi je renome dal tudi Lotus. Proizvajalec športnih vozil. Naredili so Lotus Omego (omejeno serijo 998 vozil). Najhitrejšo štirivratno limuzino tistega časa. 3,6 litra, bi-turbo s cca 380 britanskimi čistokrvnimi dirkaškim konji, kevlar, Corvettina sklopka, končna hitrost preko 280km/h od nič do sto cca 5 sekund.

Vsi so vedeli zanjo. Naenkrat. Prej je ni nihče opazil. Omege. Moj prvi avto, ki sem ga vozil, ko sem naredil vozniški izpit. Oče mi je dal voziti prav Lotus Omego.. ne Ferrarija 308, ki je bil tudi v njegovi garaži. Lotus je bil brutalen, avto, ki te je prestrašil.. vendar si bil v Lotusu neopazen. Ko si izstopal iz Ferrarija, si lahko čutil vse tiste oči, ki so buljile vate. Te merile, tehtale..

Pogrešamo seveda v osnovi, da bi nas ljubili starši. Neomajno. Neskončno. A vedno je nekaj vmes. Ali sta to onadva sama – se ljubita bolj, kot ostale… ali bolj pogosto nezmožnost pokazati… ljubezen. Zaradi tiste ali one štorije tega življenja.

Tega ne moreš popraviti. Spremeniti. Še težje je sprejeti. Zato moraš nadomestiti. S čim le?

S čevlji?
Telefonom?
Avtom?
Hišo?
Podjetjem?
Svetovnim rekordom?
Slavo?
Bogastvom?

Ljubeznijo?

Tole zadnje si lahko privoščijo vsi. Zato tudi vsi posegajo po njej. Če še to ne gre… imamo tu brisalce spomina. Žal delujejo le začasno: alkohol, cigareti, sladkor (in čokolada), droga, adrenalin, seratonin… ter vse dejavnosti, ki nam to naravno ali umetno zagotavljajo (npr.: trolanje po forumih).

Eni so pametni. So raje direktno “zasvojeni” s seksom. Potem jim ni potrebno govoriti: “Better then sex!” 😉

De omnibus disputandum..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close