bi bilo to primerno darilo za taščo?
sva brez idej kaj bi kupila moževi mami, torej moji tašči za okroglo obletnico.
veva, da je kup praktičnih stvari, ki jih bi rabila (ima že zelo znucane serviete, nekateri so sama luknja, rabila bi kakšen predpasnik, ima rada točno določeno zadevo kar se tiče kozmetike – določeno kremo za telo, določen gel za tuširanje)… a hkrati se nama zdi, da bi bilo takšno darilo rahlo neprimerno, saj so to stvari, ki so vsakdanje uporabne. ona je sicer doma, že vse življenje kot gospodinja. ni nekaj ful zahtevna, a kakšne karte za kopanje recimo tudi odpadejo, ker praktično ne želi iti od doma… nima pa rada nobenih rož, ne je sladkarij ravno… ne vem… kakšna ideja? predlog? res sva v temi tokrat…
No, meni se zdijo “vsakdanje uporabna” darila zdaleč najbolj primerna. Kaj pa naj bi bil namen darila? Da nekje visi samo za sebe, da ga moraš na silo koristiti (kake vstopnice) ali da ga šenkaš naprej?
Furtuh je uporabno darilo, lep furtuh pa lepo in uporabno. Če se ti zdi premalo, pa kupi zraven kaki gospodinjski aparat – če so servieti na franže, dvomim, da stoji na pultu nov kuhinjski robot. Zavij ga v furtuh, naredi mašno iz 3 serviet in je to to.
Lahko vzameš tudi kozmetiko, če točno veš, kaj uporablja. Tukaj pa lahko dodaš še bon od drogerije, če se ti zdi samo krema preskromna.
Pa predvsem od srca vošči – kolikor razumem tvoje pisanje, ti to ne bo težko – in bo vsako darilo v redu.
Ker si že omenila kuhinjske krpe: kupiš košaro, vanjo daš nekaj lepih kuhinjskih krp in lep predpasnik, potem pa naložiš v košaro dobrote za pojest (lahko oljčno olje, bučno olje, balzamični kis, sir, ki ga ima rada, suho salamo ali kos pršuta, bučna semena, pač nekaj posebnega, kar običajno ne kupi).
Če je v mlajših letih rada obiskala koncert ali kino ali gledališče, lahko kupiš karte in greste potem vsi skupaj.
Če rada bere, jo pelješ v knjigarno, pa naj si sama izbere knjigo po želji.
Če potrebuje kaj za obleči, jo z možem odpeljita v trgovino, potem pa greste skupaj na kavo ali tortico.
Če je verna, jo peljita z možem en dan na Brezje, potem pa še na Bled na kremšnite.
Mojima tastu in tašči je za obletnico poroke največ pomenil izlet, kamor ju je peljal taščin brat. Ne kupljen izlet, ampak so šli vsi skupaj z avtom nekam, kjer še niso bili.
Draga Nika.. .reče se fertah ne furtuh :)))
Drugače pa, avtorica je dobila že kar nekaj uporabnih idej, meni je prišlo na misel še tole:
– starejše gospe rade rešujejo križanke – morda letna naročnina na kako ugankarsko revijo, ali pa morda na Lady ali kaj podobnega, morda Jano..
– lahko tudi kopalni plašč in zraven kako lepo brisačo, pa lepo dekorirano, zraven pa bon za izlet in kosilo na katerega jo bosta vidva peljala – če je verna, take gospe gredo rade na Brezje recimo. Če je bolj dirkalna, je lušten in nenaporen izlet na Višarje, pa se pelje še z gondolo, gor je pa romarska pot.
Idejam, ki so ti jih že predlagale, dodajam še svoje:
– letno naročnino na revijo Vzajemna, če rada vrtička morda Gea, trač revijo Lady, oz katerokoli revijo ki jo rada prebira
– toplo jopico in lep šal
– kupite tople copate npr. iz ovčje volne + lepa pižama, spalna srajca
– posteljnina boljše kvalitete, lahko tudi vzglavnik in odejo (odvisno od denarja, ki sta ga pripravljena dati)
– masažna blazina, ki se natakne na stol oz. naslonjač
– peljita jo na izlet npr na Bled, Brezje, v bližnje kopališče…nekam kamor si že dolgo želi pa sama ne bo šla…in skupaj preživite lep dan.
Največkrat tašči za darilo kupim zadevo, ki jo rabi. Poslušam jo čez leto in potem kupim nekaj. (tople copat, kuhinjsko vago, rebrasto ponev, pisker za mleko kuhat….) Zraven pa še kakšno malenkost, največkrat kakšni zeliščni čaji ali eni bomboni, ki jih ima zelo rada.
Malo spremljaj skozi pogovor kaj si želi.
Draga Pollyanna …. reče se firtuh, ne fertah ali pa furtuh :)))
(Predpasniki pri nas ne obstajajo…)
Poleg vsega zgoraj bi res predlagala, da jo vidva/vi peljete na kak izlet, ne z agencijo, ampak da greste skupaj kot družina, pa seveda še tast
Mogoče še kak nov mali radio za v kuhinjo, pa zraven še kak CD kake skupine, ki jo ima rada..
Pri nas pa poleg firtah tudi birtah. Pa ravno enega teh dni me je moj spraševal, od kje mi je gnar namesto dnar. Mi je čisto vseeno, glavno, da je :))) .
Moja tašča je letos od naju dobila oporo za na steno v kopalnici (za lažje vstajanje) in za zraven izlet z avtom na Vršič.
Moja mama, ki si ne želi in ne rabi ničesar, pa mobilni telefon in za hec vrtnega palčka.