bi dale otroka v vrtec z vnetimi očkami?
Kamiličnega čaja ne priporočajo, mimogrede, mislim, da suši veznico (nekaj takega, poglej na forum pediatrija). Raje izperi s fiziološko.
Jaz sem svojo deklico že večkrat dala z vnetimi učkami v vrtec, kot kaže, bom morala tudi fanta, ker se mu vnetja ponavljajo neprenehoma in ves čas pa tudi ne more biti doma. Odvisno od tega, ali komplicirajo. Zadeva je sicer res nalezljiva, ampak… pri meni niso nikoli rekli, da otrok ne sme v vrtec in tamala vnetja tudi na srečo nikoli ni prenesla na druge otroke.
Pred nekaj dnevi sem v teku dopoldneva poklicala mamo otroka z vnetimi očkami. Otroka tri dni ni v vrtcu. In nadaljevanje? Polovica skupine si očke mane, jih pečejo, se jim solzijo !!!!! Tako, da …. če se čutite odgovorne starše ne samo takrat, ko od zaposlenih samo zahtevate, otroka obdržite doma in ga pozdravite,
vse dobro in veliko zdravih dni,
Imej ga doma in se ne hecaj s kamilicami – drobni delci, ki jih ne vidiš, mu lahko očke še bolj poškodujejo. Ta rastlinica za oči ni primerna!
Za vnete očke obstaja smetlika – dobiš v lekarni, naredi poparek (piše na škatli), kupi gazice, pakirane vsaka posebej – sterilne – in čisti s tem. Pomaga, kljub temu pa imej otroka doma.
Ne, mojemu so se vnele na soboto, sva dobila antibiotik, sem še vprašala dežurno zdravnico, če bo do ponedeljka že dober. Pa mi je povedala, da dokler mu teče iz očk, ni za v vrtec. Mislim, da je bil potem doma cel teden, ker so ta vnetja zelo nalezljiva. V naši skupini jih je bilo tedaj ene pet otrok, in zaradi prvega, ki je takega otroka pripeljal v vrtec, smo bili potem doma še štirje starši.
Naša si je tudi danes, ko smo prišli iz vrtca manila oči in oči je imela malo motne, ampak izcedka oz. gnoja še ni bilo. Bilo mi je čudno kaj se to dogaja, saj je sicer zdrava. Bom pozorna – očitno se pri nas nekaj dogaja.
Za to ste šle k dr.? Kaj dajo? če sem prav razumela-se da od doma pomagati s fiziol.razt. in smetliko.
Tončka, se morda kdaj vprašaš, zakaj se otroku vnetja ponavljajo?
Ravno zaradi neke Tončke, ki v vrtec pripelje otroka z nalezljivo boleznijo, da okuži še ostale vrtičkarje, ti pa nazaj okužijo Tončkinega otroka.
Mislim, da imajo vzgojiteljice jasna navodila (ne gre za kompliciranje, en poenostavljaj!), da tako obolelih otrok ne smejo sprejeti v varstvo – zaradi varstva zdravja ostalih varovancev.
Nikogar ne zanima, kam boš z “ves čas bolnim otrokom”, ker si zanj odgovorna ti, vzgojiteljice v vrtcu pa v času naše odsotnosti odgovarjajo za zdravje skupine 20-tih otrok.
Starše, ki pripeljejo v vrtec bolne otroke, bi morali zavrniti na vratih – ogrožajo zdravje več drugih otrok in posledično položaj staršev teh otrok.
Odrasel človek si in tako se obnašaj!
Pred dvema tednoma je imela hčerka vnete očke in to tako,dajih zjutraj ni mogla odpret. Dobila je kapljice in pa antibiotik (v obliki kapljic). Seveda ni šla v vrtec,cela dva tedna je bila doma. JE pa nalezljivo,saj sva vnetje dobili še jaz in mlajša hčerkica.
Aja,pa ne izpirat s kamilicami,nam so pri pediatru posebej poudarili,da se tega več ne dela. RAje uporabi fiziološko.
Vnetja se lahko ponavljajo tudi zaradi zoženih solzevodov. Pri nas so zmeraj izbruhnila ob virozi, tako je bil otrok itak doma. Zaradi dveh kapljic gnoja pa sigurno ne. Potem lahko vrtec odpišemo. Malo je popihal veter, pa smo bili tam. Par kapljic, pa je bilo rešeno.
Tistih pravih vnetij, o katerih pišete tukaj, se pa itak ne da zgrešiti. Sem ga imela tudi sama, samo vem, kako izgleda. Oči kot angora zajec in obilen izcedek. Dvomim, da obstaja kak starš, ki bi dal v vrtec otroka s takim vnetjem.
mi pa nismo vedeli,da ima otrok tako vnete oči … zakaj, ker smo jih redno čistili in mazali, potem smo ga po enem tednu peljali v vrtec in ko sem ga prišla iskati mi vzgojiteljica omeni, da ima vnete oči … jaz pa tako prepričana vase rečem, da ni tako hudo in da je že bolje (otroka nisem videla, ker se je stiskal k meni), ko pa sem ga hotela preobuti, sem zgrožena videla, da otrok nič ne vidi zaradi vnetih oči. Sem ga nemudoma peljala k zdravnici in posledično seveda je ostal doma. Priznam, da nisem vedela, da je tako hudo in tudi nisem (do takrat) vedela, da je stvar nalezljiva. Sem se kar slabo počutila do drugih otrok in upala, da se niso nalezli od našega.