Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bi dovolili 15-letni hčeri med počitnicami umetne nohte?

Bi dovolili 15-letni hčeri med počitnicami umetne nohte?

Bi dovolili 15-16 letni hčeri med poletnimi počitnicami umetne nohte?

Kaj pa ji bodo umetni nohti?

Mojim (fantom) sem dovolila marsikaj, med počitnicami in mimo njih, ampak so si financirali sami iz svoje žepnine.

bi.
samo mi pa ni čisto jasno, kako bo z njimi pulila plevel na njivi in pomivala posodo.

Bi, ampak ne tri centi dolgih zakrivljenih krempljev.

Zakaj jih pa potrebuje? a grize svoje al kaj? Naj za svoje poskrbi, ne bo rabila umetnih. Če bi kaj doma delala ne bi mogla met umetnih, očitno nič ne dela doma.

Nikoli nisem razumela, kako si starši predstavljajo, da so lastniki teles svojih skoraj odraslih otrok.

Z njenim denarjem bi dovolila pod pogojem da opravlja nemoteno delo doma. Pomivanje, na vrtu, čiščenje….

Pri svojih puncah sem se držala pravila zlata sredina. Za vse hokuse pokuse smo sledili načelu, da jih približna polovica razreda oziroma deklet že uporablja, počne, dela….(raztrgane kavbojke, telefoni, tablice, fb, ure do kdaj so lahko zunaj…) in pa polnoletnost za trajne posege v telo (piercingi, tatooji). Ne glede na to, da otroci vseskozi argumentirajo, ja ona pa lahko, smo na ta način preprečili marsikatero neumnost, predvsem pa dokazali, da vendarle ne živita v svetu krivičnega odraščanja. Ne bi verjeli, kako težko je včasih zbrat polovico:-)

Ja naj jih ima.
Najstnice z mamico na ulici/trgovini izgledajo čisto drugače, kot v šoli. Jih ne prepoznaš. Pusti svobodo in se veseli z njo, naj jih še tebi uredi in se nasmejta.

Raje svoje dekle nauči kako naj nohte neguje in ne uničuje.

Se strinjam s tem. Če želi imeti dolge, lahko ima tudi naravno dolge.

A umetni «one» bi ji tudi pustila – svoboda pa to ?

nikakor, pa ne zaradi tega, da ne bi lepa..ampak zato, ker sem videla par primerkov, kako grozno ti uniči nohte!!! Grozno!!!!

zakaj bi uničevala svojega otroka??? in zakaj ji ne bi enkrat vsaj rekla odločen NE, ker ŠKODI TVOJEMU ZDRAVJU…nohtov…

A umetni «one» bi ji tudi pustila – svoboda pa to ?[/quote]

Mislim a ti slučajno veš kaj ima (tvoja?) najstnica doma, kaj počne s prijatelji? Kakšne svetnice so nekatere ko jih srečam s starši, so v šoli neprepoznavne, se namažejo med odmori, oblečejo pa za v diskoteko, sem sigurna da zjutraj od doma gredo v kavbojkah in jopici. Tudi nohte si mažejo v šoli ali pa pri kakšni sošolki doma. Vse kar omejujete vse počnejo, samo da skrivajo in se vas bojijo, a to je pa fajn? Le tako ste srečne mamice, je paže znano tukaj da ne marate resnice. Najstnice spoznavajo svet spolnosti, alkohola, cigaret, spletne komunikacije, ki je še bolj nevarna itd In jaz z veseljem sodelujem z mojo, in ona z mano, najmanj kar se mislim prepirat z njo je noht. In me spoštuje, to je mj cilj in dobro mi uspeva.

Zakaj bi jih pa rabila? A za boljše selfije zraven ob “duck face” pačenju? Ker bo tako bolj odrasla izgledala?

Kakšne druge prednosti v umetnih nohtih pa pri najstnicah ni za videti.

Neumno -taki otroci so potem okarakterizirani za copy pasterje…. Posnemovalce. Čeprav to niso, so imeli morda ideje taprvi, ampak so imeli dovoljeno “šele”; ko je imela “že” polovica razreda ali šole.

Taki otroci tudi kasneje izoblikujejo svoj ne samo stil amapk tudi osebnost.

Pa ne zaradi posnemanja oblačenja, cunj, nohtocv ipd – ampak ker so bili naučeni, da morajo počakat, da drugi “furajo” najprej, šele nato se oni lahko priključijo – bik in štrik varianta. Ne smejo bit unikatni, ne smejo biti taprvi, ne smejo štrlet iz množice, prvo drugfi, potem šele oni….

🙂

o tole zgodbo pa poznam. Jp. BISTVO NAJPREJE!!!

USKLADITA SE Z FOTROM, najpreje to. NUJNO.

Kar se nohtov tiče je pa žalostno, ker potem kar naenkrat pozabijo, da je šola, pa lak ne gre dol, drugi so tudi namazani, itd. Žal potem grejo v kakšen med in mleko in uuuuduuu… kak so lepi…

Pr men sem uspel v 6mesecih svojim hčeram dopovedat, da tega ne rabijo, da so dovolj lepe že same in da niso novoletni drevešček. Tak da; želim ti velik velik velik živcev…
.. no je pa res da je potem lansko leto začela motokros vozit…. tak da iz dežja pod…

Jaz svoji več ali manj vse dovolim, za umetne nohte sem ji pa rekla ne, ker uniči tvoj noht in da so meni osebno grdi. Pušča svoje dolge in včasih ji rečem, da so mi grdi in naj jih malo skrajša, ampak zahtevam pa tega ne. Dovolim tudi, da jih lakira, pa si jih ne. Če bi mi kdaj res težila okoli umetnih nohtov bi jo peljala na pedikuro, kjer bi ji lepo uredili njene nohte. To je maksimum kar dobi od mene. Med počitnicami ali pa med šolskim letom.

Me nič ne čudi, da je toliko ovc, če se jih pa že od malega v ovce vzgaja.

Odgovor: Ne vidim težav v umetnih nohtih med počitnicami, če vse ostalo špila. Čeprav je za moj osebni okus to grdo, to še ne pomeni, da mora biti grdo vsem 🙂

Ne vem zakaj se otroke ujčka pa potem v 20tih nimajo življenskih veščin. Če ti nohte res “uniči”, potem naj sproba pa se bo že naučila kak je to ko se hodi k dermatologu potem ko ne preberejo navodil.

Seveda bi

Bi, za njen denar.

Le v primeru, da ima svoje zgrizene v živo. V tem primeru bi se morda odvadila grizenja.
Da si uniči lepe, zdrave nohte, pa niti pod razno.

Pa še to verjetno ne. Ne rabi nobene plastike.

Naravni, primerne dolžine, urejeni, lahko tudi lepo polakirani so najlepši. Kakšna nevpadljiva barva laka. Ne moreš zgrešit.

New Report

Close