Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bi imele belo jakno – težave s pranjem?

bi imele belo jakno – težave s pranjem?

pred dnevi sem videla totalno noro lepo belo jakno. ta barva se mi za jakno ni nikoli dopadla, ker se mi je vedno zdela strašno nepraktična (hitro se umaže)…

ampak ta jakna je takoooooo strašno lepa:-S jo bi res kar imela:-S

me pa nekaj teži – ne bi je ravno vsak teden prala:-S

tiste ki imate bele jakne – kako se soočate s tem?

Iz kakšnega materiala je? Jst mam plašček iz C&Aja, ki je kremaste barve in se ful hitro umaže. Pa ga dam kr v pralni stroj na 40°C in manj obratov. Vedno ga ful lepo opere in ni zmečkan.

Odvisno, iz kakšnega materiala je, ima kakšne dodatke…in kako bi prenesla pogosto pranje. Tudi, če jo bolj malo nosiš, je hitro umazana. Kar pa mene nikoli ni motilo, saj imam še druge jakne. Če pa bi ti to bila edina, potem raje ne. Ali če zahteva kemično čiščenje.
Sicer sem si pa sama ravno pred 14 dnevi kupila še eno, sicer ne čisto belo, bolj peščeno. Pranje me sploh ne skrbi, a je tudi ne bom vsak dan nosila.
BTW, koliko pa stane ta jakna?

material je neka sintetika. dodatke ima, ampak nič kaj takšnega, da ne bi moglo odpasti dol.

ja, tako sem se pa že zaštrikala. sem si kupila totalno noro lep plašč. ga hočem dat pred kratkim prat in neprijetno presenečenje – samo kemično čiščenje :-S

cena je bila nekje 40 evrou (ne vem točno, ker sem gledala več jakn)

Jaz pa sem nora na belo barvo in imam kar nekaj belih oblek in tudi dve jakni. Ena je športna, druga pa bolj elegantna. Perem na 30, ampak gledam, da res samo belo skupaj. Se mi ne zdi, da se hitro umaže, kolegica pravi, da “znam” nosit belo barvo.

Tudi, če piše, da je samo kemično čiščenje, ti kar operi na 30 ali na programu za zavese.

Jaz jo tudi imam. veliko je odvisno od samega materiala, meni se ne umaže tako hitro, jo perem na 3 tedne.

Nikoli ne bi imela bele jakne. To je za čapce s Fužin. Me kar zmrazi ko vidim tipe v belih bundicah in bejbike v belih plaščkih. Bljak.

Meni so pa bele jakne lepe le poleti, na recimo en krasen bel top, pa svetle ozke kavbojke in bele sandale (ali druge barve, letos so izjemno modne žive barve) s petko vsaj 10cm. Jakna naj bi bila iz bombažnih materialov s čim manj sintetike, ker če ne se zelo potiš, in takih jaken definitivno ne moreš prat, ampak jih po 2-3 nošenjih moraš nest v čistilnico. Če pa to počneš sam polet je pa še kr znosno, ker jo nosiš lahko itak samo v juniju in septembru, julija in avgusta je ponavadi prevroče za tako jakno.

In odgovor je ja, bi jo imela, četudi bi jo nesla v čistilnico.

Sem zagledala eno v Zari pa mi je (žal) delovala izredno ceneno, material je bil tak rahlo rumenkast na določenih delih, pa sem imela občutek, da so to prinesl iz kakšnih neprodanih 10 letnih starih zalog……….:-(((((

New Report

Close