Bi klicale policijo
če bi videle otroka, starega 12, 13 let v steni kamnoloma, kako pleza gor, nič zaščiten, samo kolesarsko čelado na glavi, pa sam v tistem kamnolomu? Visoko je bil ene 25 do 30m, navpične skale,nekaj vej in kakšna polička vmes. Sem mu rekla, naj gre dol, itak me ni ubogal. Prišla sem tja čisto slučajno, ko sem peljala psa na sprehod. Čist me je zvilo in jaz sem jih poklicala. Pa je mulo, preden so prišli, že prišel dol in se prav hitro pobral. Tako sem jih poklicala še enkrat, da so prekinili akcijo. Ko sem povedala doma, so me vsi skritizirali, da delam paniko, da mogoče pa on kaj trenira in take fore. Bi ostali tudi vtaknili svoj nos in poklicali, ali bi šli dalje?
Ker imam sama deset let starega otoka, bi jaz sama želela vedet, če počenja take nore reči, vsaj zase lahko to rečem.
Ja, mene je skrbelo da pade dol, nobenega nikjer, malo bogu za hrbtom. Vem pa tudi ne, če vsi otroci povejo staršem kam grejo in kaj počnejo. Ker če bi meni moj povedal, bi bila v takem primeru zraven. Vem, da je soseda enkrat tam nekaj lezla, pa je samo po melišču padla, pa je imela šive po glavi in pretres možganov, tko, da čist nedolžno zame tole ni blo.