Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bi kradli, če bi bilo od tega odvisno vaše preživetje?

Bi kradli, če bi bilo od tega odvisno vaše preživetje?

Bi bili zmožni krasti drugim ljudem, če ne bi imeli absolutno nobene druge možnosti za preživetje? Bi bili zmožni živeti s sabo?

Boom zgolj primer povedala. Nimam staršev, partner je umrl, nimam financerja, ki bi mi kaj dal. Sem se poškodovala, imela operacijo, na bolniški sem ostala osem mesecev. Čeprav nimam minimalne plače, mi je bolniška pobralo.toliko, da sem ven dobila nekaj čez 600. Stroškov, ker je še kredit, 500. Morala sem se voziti z busom na IMR v UKC, kar je zneslo 100. Ostalo mi je 20 €. Nisem veliki jedec, ampak sem razmišljala, kam bi šla robutati, ker od zraka ne preživiš. Zaradi cenzusa pri redni plači, so odpadli vsi transferji kot ala enkratna pomoč. Takrat mi je nekaj pomagal nato sindikat s solidarnostno.
Spraševati ljudi razumsko, takrat, ko je človek sit, je brez pomena, še manj to, ali bi človek lahko zivel sam s seboj.

Za sebe se brigaj.

Ne. Skušala bi si najti neko plačano delo. Karkoli.

Po mojem bi šla delat za hrano, nekaj se vedno najde.

Odgovor na objavo uporabnika
Spaka ničvredna, 27.07.2020 ob 22:54

Bi bili zmožni krasti drugim ljudem, če ne bi imeli absolutno nobene druge možnosti za preživetje? Bi bili zmožni živeti s sabo?

Absolutno fakin yes. Od česa pa naj jaz živim, od zraka ali od miloščine par sto eur na mesec s tem da imam najemnino s stroški za nič posebnega za eno osebo če okolici Ljubljane 709 EUR plus in v to še internet ni vključen?

Zadnjič sem vrnila nedotaknjen nahrbtnik iz.wcja varnostnikom, se jaz sem morala letati za njimi in iskat pozabljivo gospo

 

Danes par tednov kasneje ko sem po okoliščinah ostala s kaj.kaj denarja in brez službe se že sprašujem a sem bila blesava in ali mi ni mogoče usode tega nahrbtnika poslala na pot.

Ne vem če ne. Trenutno sem v takem položaju, da bi definitivno odprla nahrbtnik in pofirbcala koliko je v denarnici.

Konec koncev so tudi meni ko sem dobila del dediščine v preteklosti na roke izplačano aro, vecina denarjq izpuhtela ko sem pustila torbo v avtu s tedaj še prijateljem ki zdaj živi na Kanarskih, vem da me je olajšal za vsaj 5000 eur dokazati ne morem nic, bilo je januarja on pa dovolj pameten da ni puščal prstnih odtisov na torbi ali bančni kuverti.

Tako da ne bi kradla samo za preživetje kradla vi že za najemnino saj bo tudi mene najemodajalka fuknila iz stanovanja ko zadnjo smet že ob prvem zamujenem plačilu.

Za povrh sem stara baba s staro smrdljivo menopavzno češpljo kar pomeni da še mednožja ne morem več unovčiti, službe pa ne dobim, so mi vse Ukrajinci ali pa mlajši pobrali

Tako da se ne čudit, če pristanem na straneh črne kronike, po obsodbi bom vsaj brezplačno bivala na Igu v breme vseh državljanov.

Škoda da ni več smrtne kazni ker evtanazije mi noben ne bo omogočil, za karto za v ZDA pa tudi nimam, da bi v kako Montani ali Texasu pobila nekaj backpackerjev in bi fasala tiste fine tri injekcije za skrajševanje življenja.

Meni ni do življenja če moram zret konzerve iz rdečega križa. Raje bi crknila kot gospa, žal je za to mnogo prepozno.

Če ima kdo kake ideje za skrajšanje življenja ampak tako v roku meseca, naj kar da idejo, ker čez mesec dni bom že na tem da bom sam okol gledala ce je kje kaj za pljunit.

Če bi šlo zame – verjetno. Če bi šlo za otroke – zagotovo.

O vesti lahko filozofirajo in razpravljajo siti. Lačni imajo druge skrbi.

Na kratko: JA.

 

Odgovor na objavo uporabnika
Hertica, 04.09.2024 ob 22:36

Če bi šlo zame – verjetno. Če bi šlo za otroke – zagotovo.

O vesti lahko filozofirajo in razpravljajo siti. Lačni imajo druge skrbi.

Da, isto kot Hertica. Za otroke bi. In še kaj drugega.

Greš mimo in ti štrli neka hrana pod nos. Me prav zanima, kolk bi se jo mimogrede, fajn lačni branili. Otroc, ko nismo bli lačni, pa smo kašen drevo porabutal. Če si pa lačen, res lačen, seveda je pol morala na prvem mestu. S polnim sedlom je itak fajn moralizirat. Ko ni, marsikdo požre najprej moralo, od katere ni sit, pol pa stegne še mal za kasnej. 😅☺️☺️☺️

Mislim, da bi. Če bi se ponudila priložnost, seveda. Kakšen paradajz, bučka ali krompir na tržnici bi šli z mano. V trgovinah je vse pod kamero, tako da tam ne bi.

Spet sprašuješ

Uvek. I kad nisem gladan.

Najprej bi poskusila najti sluzbo, ce ne bi slo, bi pa verjetno tudi kradla. Ce bi bila brez otrok in stara in brez stanovanja, bi pa naredila kaj, da bi me vsaj cez zimo dali na toplo s polno oskrbo.

New Report

Close