Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus bi morali cepljeni tudi na test

bi morali cepljeni tudi na test

predlagam, da tudi cepljeni in prebolevniki vedno opravijo testiranje, tako kot tudi mi ostali, ki se pridno pazimo in se zaradi raznih zdravstvenih razlogov ne moremo cepit…v nasprotnem primeru so nam ravno cepljeni in prebolevniki največja nevarnost saj se ne pazijo več, kljub temu da lahko spet zbolijo (sicer z blagimi simptomi ali pa skoraj brez)  ampak virus pa veselo trosijo naprej ….

 

Ja to je sistem nagrajevanja. Jaz se pazim že več kot 1 leto. Tudi doma ali pri starših nosim masko, enako v avtu – ljudje se ti režijo, pametujejo. Poznam pa že kar nekaj od njih, ki so vsi koristili vse bolniške in karantene, ki jih premoremo. Eden ima na vsake 2 meseca neke težave po covidu. Ne nosi maske, ne razkužuje rok, gre pa lahko kamor želi.

Razumem, taki ki niste biti cepljeni zaradi zdravstvenih razlogov se mi resnično smilite in prevečkrat pozabimo na vas… Sam sem že 2x cepljen s cepivom Pfizer in priznam, da pazim manj. Pozimi sem res zelo spoštoval ukrepe in bil pri tem zeli narančen, ker me je bilo strah da bom okužil kakšnega ranljivega… Sedaj pa priznam, da je moja perspektiva v večini taka (kot sem napisal pozabim na vašo manjšino, ki ne sme biti cepljena 🙁 ), da je cepiva dovolj za čisto vse izmed nas (sploh pa za ranljive, ki so prednostne skupine) in da je to odgovornost posameznika, če se ne želi cepit – zaščito ima na voljo ampak jo je zavrnil – zato je odgovoren za sebe in posledice in ga jaz ne mislim ščititi iz gole prijaznosti – drugačna situacija je bila pozimi, ko možnosti zaščite ni bilo in je bila SOLIDARNOSt nujna.  (še enkrat napišem ob tem žal pozabljam na vas, ki iz zdravstvenih razlogov niste cepljeni).
Ta sistem testiranja prav tako (žal) pozablja na vas – temelji po moje na tem, da če cepljeni okuži cepljenega okužbe verjetno ne bo, če pa slučajno drug cepljeni zboli bo imel le blag potek in ne bo polnil bolnišnic (zaradi zaščite zdravstva smo imeli ukrepe) , necepljen pa naj pazi nase sam, ker je zavrnil ponujeno “rešitev”… In tako posledično žal tudi pri tem modelu testiranja “potegnete kratko” (so pozabilo na vas, ki se ne cepite zaradi zdravstvenih indikacij)… Je bilo zanimivo prebrati tvoj zapis, ker se o tej vaši skupini ljudi dejansko skoraj ne govori…

New Report

Close