bi na 850 evrou plače lahko dobili 90.000.kredita?
bi lahko na bilokateri banki sploh dobili toliko kredita? plača (z malico in prevozom, kar na nekaterih bankah upoštevajo) je povprečno 850 evrou.
kateri odlivi se pri vzemanju kredita sicer še gledajo? gotovo, če imaš kakšen starejši kredit, ki ga še odplačuješ. še kaj? kaj pa položnice, ki jih imaš na trajnik npr.?
imava še par tisočakov starega kredita. vzela bi novega. malo večjega, da bi poplačala starega, hkrati pa bi bil denar še za hišo dokončat.
ja kok maš NETO plače 850? …neto je brez malice in prevoza, na nobeni banki ne gledajo več malice in prevoza, to ti odbijejo takoj. Vem sem bila na 4 bankah pred kratkim.
za malico nas večina dobiva 3,93 na dan + 1,56 na dan za prevoz. To je če delaš 22 dni ca tam 120 €. In ker tvoja plača ni neto 850 ampak je 730, si razpoložljiv za 150 €, kot sem napisala dobiš največ 30 000 jurjov, zastavit pa itak moraš nekaj, ali bajto, ali imet poroke, preko zavarovalnice ne moreš ker oni zavarujejo samo do 15 let.
Jaz sem pred kratkim jemala samo navaden potrošniški kredit za par let, pa jih je zanimalo tudi, kakšno nogo imam moja pokojna babi. Vse nakupe na obroke, kredite, prilivov od popoldanca niso upoštevali spljoh.
Itak če sta poročena, je zadeva čist drugačna, ker bodo gledali in upoštevali prilive od obeh. Upajmo, da je druga plača konkretno višja.
Vidva pa bodita pametna in upoštevajta, da bosta nekoč verjetno imela otroke in ti stanejo VEČ kot odrasli. Upoštevajta tudi, da ko bo bajta zgrajena, bo to tudi en velik strošek sprotnega vzdrževanja in plačevanja položnic, Upoštevajta tudi, da bo bajto treba opremit – no, upam, da je tale znesek kredita tudi oprema …
Jaz imam povprečje neto plač zadnjih treh mesecev 1050 evrov, to je brez malice in prevoza in nobena banka ne upošteva malice in prevoza, nekatere upoštevajo priohodke od popoldanskega s.p. (s katerim imam mimogrede mesečno več prilivov kot iz naslova plače, pa storitvena dejavnost je, tako da nimam nobenih odprtih računov oz dobaviteljev, ki bi jim morala plačevati). Ostati ti mora 580 evrov mesečno, nekatere banke imajo to postavko celo višje, npr. BKS in NKBM. Je pa odvisno tudi od pribitkov, ki ti jih ponudijo, ker v veliki emri vplivajo na višino obroka… Vso srečo…
od kdaj pa ne upoštevajo več malice in prevoza?
No meni so ampak 4leta nazaj,(hvalabogu sem dobila kar nekaj €€€€, tako, da sem obnovila okna in streho, pa še za avto mi je malo ostalo) sedaj gre kredit proti koncu vendar se je moja finančna situacija spremenila, tako, da sedaj mi skoraj ni treba na banko, kreditno sposobna pa z minimalno plačo tudi nisem.
Včlani se v LDS.