bi na 850 evrou plače lahko dobili 90.000.kredita?
Zato, ker je to verjetno samo uradno prikazan dohodek in bi kredit lahko odplačeval. Podobno je pri s.p.-jih. Jaz sem s.p. 8 let, dobro poslujem, pač dobička malo manj prikazujem, pa minimalne prispevke plačujem. Raje sama varčujem, kot pa da dajem državi. In sem kreditno nesposobna. Mož tudi dela pri privatniku in dobi na račun minimalno plačo ostalo na roke. Skupaj mesečno zasluživa med 2500 in 3000 evri, kreditno pa ni noben od naju sposoben.
Ej folk, pa odkod vam pogum za take nore odločitve? Da nekdo pri 850 eur plače sploh razmišlja o 90.000 EUR kredita??!? S čim in v katerih stoletjih pa misliš tak kredit vrniti?
Jaz imam plače 2.000 EUR mesečno, pa oklevam vzeti 20.000 EUR kredita. Ga verjetno tudi ne bom, ker ni nujno.
jao……..
če bi imela jaz plače 2.000 € sploh ne bi bilo treba jemati kredita. Bi vse prišparala, kar rabim….
Zato, ker je to verjetno samo uradno prikazan dohodek in bi kredit lahko odplačeval. Podobno je pri s.p.-jih. Jaz sem s.p. 8 let, dobro poslujem, pač dobička malo manj prikazujem, pa minimalne prispevke plačujem. Raje sama varčujem, kot pa da dajem državi. In sem kreditno nesposobna. Mož tudi dela pri privatniku in dobi na račun minimalno plačo ostalo na roke. Skupaj mesečno zasluživa med 2500 in 3000 evri, kreditno pa ni noben od naju sposoben.[/quote]
In ti se hvališ s tem? S tem ko ne plačuješ davkov goljufaš vse nas ne samo državo.
Jaz ki pa placujem vse davke pa plačujem šolanje za tvoje otroke, ceste po katerih se voziš, zdravnika, vrtec za …
Midva imava dohodkov tam cca 1500 do 3000 eur mesečno, odvisno od tega ali jaz imam službo ali ne :)) Nimava otrok, hišo sva gradila s tistim, kar sva sproti privarčevala, pa imava kredit cca še 20k eur in svojo firmo in recimo da vseen en rezervni načrt, če se karkoli zgodi 🙂 Npr. jaz bom itak kmalu spet brez službe. In čeprav teh mesecev ni bilo veliko, ko sem bila brez, pa še tu in tam je bil kak izredni priliv, pa nimava otrok, ampak ta kredit nama je trenutno precej odveč.
Mi je tud brezveze, da sva delalo preveliko hišo, stroški so kar visoki in nujno bi moral imet ob vselitvi kvečjemu kakih 20k na kupču, da ti ostane, za vsak slučaj. ne pa 90k na 30 let – raj si še kup štrik zraven in izberi drevo, pa najem grob… 850 neto tvoja plača ni, moja je bila tudi do 1500 neto, pa je to ob gradnji hiše malo, če daš 300 mesečno za kredit 600 še moraš pa privarčevat (pač ni bil velik kredit).
Prav neverjetno je kako so ljudje ozkogledni, če je najem takega kredita samomor, neumno, drago in še kaj kako bi potem opisali plačevanje najemnine v višini (optimističnih) 300€ +. Vsi nimamo zapuščine in praznih stanovanj katera nihče ne uporablja trenutno. Sam bi z veseljem vzel kredit v višini 80.000€ in lahko bi ga plačeval vendar mi sistem delovanja države tega ne dovoli, dovoli mi pa plačevati 350€ najemnine vsak mesec. Logika je zelo enostavna, če vzameš kredit ga plačuješ 30 let ti po teh letih ostane stanovanje.. lažje preživiš v penziji, če pa plačuješ isti čas najemnino si čez 30 let še vedno na istem.