bi naredili to, da prihranite 15.000 SIT???
Ker imam starejša dva otroka v vrtcu, kjer je pomankanje otrok, ju lahko brez plačila rezervacije izpišem ter ponovno vpišem, kadar želim….
za praznike bosta 7 dni izostala iz vrtca, kar bi zneslo okro 15.000 sit manj na položnici …. sicer nam ne gre zelo slabo po finančni plati, ampak zlasti v teh časih vse prav pride…. ne bi pa rada, da nas vlačijo po zobeh… vaše mnenje???
l
Kolikor jaz poznam zadeve v našem vrtcu, na takole vpisovanje in izpisovanje ne gledajo preveč z navdušenjem. Pri nas je zdaj tudi tak sistem, da po izrednem izpisu plačaš oskrbnino še za 2 meseca.
Takole vijuganje torej, kot ga imaš v mislih ti, sploh ne pride v poštev.
Odločitev je seveda tvoja, vendar če mene vprašaš – jaz ne bi.
Joj tudi jaz mislim, da vpis in izpis le nista tako enostavna tudi če gre za pomanjkanje otrok. Birokracije je vedno preveč in po mojem ne bodo ravno veseli, če jih boš vsakič izpisala ko se pokaže možnost da ne hodijo v vrtec. Kaj pa kadar sta bolana jih tudi vsakič izpišeš?
Sorry nisem hotela biti stroga vendar mislim, da izpis ni na mestu.
Ne, ne bi naredila.
Ker:
– konec koncev bi to lahko naredili vsi, ki jih za praznike (ali recimo zimske počitnice) ne bo. In takih je pri nas v našem vrtcu vsaj 3/4. Če bi vrtec uradno prikazal take rezultate, bi ga lahko v principu kar zaprli. Govorim seveda le hipotetično.
– dejansko gre za uradne ustanove in celo papirologijo. Ne vem, kako je to pri vas. A zagotovo je treba podpisati pogodbo, s katero preklicujete dosedanjo pogodbo (in najbrž je tudi kak odpovedni rok). In potem je treba čisto uradno zapreti vse fajle, preklicati plačilo vrtca, obvestiti računovodstvo itd. itd. In čez en teden naj bi proceduro ponovili. Kolikor vem, moraš tako in tako otroka vpisati malce prej, ne ravno takrat, ko že gre v vrtec. In teoertično bi moral vlogo za znižano plačilo vrtca prinesti vsaj 15 dni prej, preden gre otrok v vrtec. Ker v bistvu bi ti to vse z izpisom zapadlo. Ker v bistvu… bi bilo vse skupaj mnogo preveč komplicirano. Pota bi se ti nabralo za več kot 15.000.- in čisto mogoče je, da stroškov tudi.
– in last but not least: ja, seveda bi te vsi vlačili po zobeh. Še toliko bolj, če se ti na zunaj vidi, da doma ravno ne stradate. Sama presodi, ali se ti to izplača. Zase vem, da se mi ne bi.
Stvar sploh ni komplicirana, ker sem ju tudi poleti izpisala (sicer za 3 mesece), samo vlogo za izpis sem izpolnila in ponovno vložila vlogo za vpis, in to je bilo vse!!!! Oni pa tudi nimajo zaradi tega nič več dela, le obe vlogi dajo v fascikel in pazijo pri izdaji položnice!!!
Če bi hotela, bi torej prihranila ta denar, pa ga najbrž ne bom!!
Seveda bi to naredila. Če bi imela zaradi tega slabo vest, bi raje ta denar podarila v dobrodelne namene, kot pa ga puščala ležati. A bi zavrnila 15.000 SIT, če bi ti jih nekdo kar tako iz lepega podaril? Ali kolikokrat moramo kupiti stvari s popustom, da prišparamo 15.000 SIT – pa se ne sprašujemo, ali bi ali ne bi?
Jaz pa nečesa ne razumem: če je postopek za izpis tako preprost in ti ga celo vrtec sam ponuja, vi pri tem prihranite kar nekaj denarja (vsaj meni se zdi kar v redu znesek) – zakaj bi vas zaradi tega opravljali? Kaj pa je to slabega, če hoče družina (ne glede na to kako finančno stojijo) prihraniti nekaj denarja? A zato ker boste “oškodovali” državo oz. vrtec ali kaj? Stvar je ja čisto uradna, omogoča jo sam vrtec, zakaj torej ne? Bogataši, ki jih jaz poznam ravno pri takih stvareh zelo pazijo na denar…
Srečno!
M.
Lenč, a vam začasnega izpisa ni treba prijaviti precej vnaprej?
No, zanesljivo se daš v zobe samemu vrtcu, ker za tisti čas, ko je otrok izpisan, ne dobi niti vašega plačila niti tistega dela oskrbnine, ki jo poravna občina, čeprav imajo kljub manjšemu številu otrok praktično isto stroškov kot sicer. Jaz bom čez poletje pri sinu to kljub vsemu naredila, ker ga dva meseca in pol ne bo v vrtcu in je to potem kar lep kupček (nimamo možnosti rezervacije, za hčerko smo pa dve poletji plačevali tudi za tista dva meseca, ko je ni bilo).