Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Bi ostali doma, če partner zasluži dovolj

Bi ostali doma, če partner zasluži dovolj

Recimo, da partner zasluži 2000 evrov ali več. ALi bi ostale doma in bile gospodinje, skrbele az otroke?
Jaz ne bi. Ne bi imela pa nič proti, če bi jaz toliko zaslužila in bi pote mož ostal doma in vse poskrbel. Bi mi iblo čisto fajn priti domov pa bi me čakalo kosilo, vse pospravljeno.
Kaj pa moški, bi ostali doma, če bi partnerka bila zato in bi spodobno zaslužila?

Ali pa je 2000 premalo in bi ostali doma, če bi ibl zneseke večji?

Mislim, da marsikdo ne bi, pa ne zaradi denarja, ampak zato, ker človek postane depresiven, če ne hodi v službo in če je samo doma. Še posebej, če je brez otrok.

Ne bi.
Bi mi bilo dolgčas, počutila bi se kot ena zajedalka, verjetno bi umsko in fizično
nazadovala…

Hja, odvisno kako gledaš. Če si brezposeln in ti gre za preživetje, je depresija kar pogost pojav.
Meni je bilo grozno, ko nisem našla službe.
Če si pa recimo v penziji je pa super. Ni treba v službo, denar pa vseeno imaš.
Tako, da , če bi recimo zadela na lotu sedmico, bi uživala lajf. V službo pa tudi pod razno ne bi hodila. Hodim zaradi socialne varnosti. Če pa bi imela drug vir denarja pa ne bi hodila. Bi pa uživala lajf.

Je razlika ali uživaš doma za svoj denar (od lota ali dediščine), ali pa te nekdo
drug preživlja.
Prvo ja, drugo ne.

Ja, saj zato sem pa poudarila, da ne bi ostala doma, če bi imel mož dovolj veliko plačo.
Če bi pa zadela na lotu ali kaj takega pa z veseljem doma ostanem. Nobene depresije. V službo hodim izrecno zaradi denarja in socialne varnosti.
Ampak ne bi pa živela od moževe plače. Nikoli ne veš kdaj te da na čevelj.

Priljubljena Ž tema. Isce se moski z visokimi dohodki 😉 Jp life is beautiful 😉

Nebi.
Zakaj? Poglejte mal po forumu kaj se naredi s partnerjem, ki je bil odvisen od drugega, ko pride do razhajanja in konec zveze. Totalen propad
Službe ne dobi zaradi pomankanja delovnih izkušenj ali ker že zelo dolgo ni delal.

Pa nasplošno stremim k čim manj odvisnosti od partnerja.
Pa 2000€ niti ni nekaj bajna vsota. res pa da vecina druzin tega ne dosega.

Zato pa jaz ne bi bila odvisna od partnerja. Čeprav bi imel recimo 5 jurjev plače, ne bi želela ostatati doma brez službe. Nikoli ne veš kdaj te nogira.
Če bi imela pa jaz 2 jurja plače pa bi mi bilo čisto ok, če bi bil on doma gospodinjec. Se ne bi sekirala kako bo, če razpade veza, jaz bi imela denar in službo.

Surprise, surprise, starunklja spet odprla temo…

Jaz bi pa z veseljem bila doma, gospodinjila, skrbela za otroke. Samo mož bolj slabo zasluži. On 800, jaz 900. Če bi on zasužil kot oba skupaj sedaj, z veseljem ostanem doma.

Ne bi. Bi bila pa verjetno pain in the ass za delodajalca, če bi posloval izven etičnih okvirov – tudi zato, ker bi se zavedala, da moje preživetje ni odvisno od tega, ali zaradi nasprotovanja službo obdržim ali ne.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

2.000 € je premalo. Mene bi morala zaposliti, plačati vse prispevke za minimalca in mi dati minimslno plačo.

Zaslužiš bi morala vsaj 3-4.000.Druge variante odpadejo.

Ne bi, v nobenem primeru.

Ko že omenjaš 2.000€ je pa itak premalo.

Sicer ne gospodinjiš in ne skrbiš za otroke?

Nisem tip človeka, da bi si želela biti doma. Doma bi stagnirala in se dolgočasila.

Ne.

Ne, ne bi bila odvisna od moža.

Poznam par žensk, ki so doma (starejše generacije), mož v službi. Obravnavane so slabše kot sužnje. Tudi tepene so, varane pa itak.
Imeti svoj denar pomeni imeti samostojnst.

Sem pa premišlala, kako bi blo, če bi se partner odločil, da jaz zaslužim dovolj za oba
in da bo on lepo doma zagospodinjil, jaz naj pa hodim na šiht.
Hja. V bistvu ne bi imela dosti proti, če bi njemu tako ustrezalo in bi se v tej vlogi res
dobro počutil….

Jaz bi z veseljem ostal doma, poleg gospodinjstva pa bi si gotovo našel kak hobi, ki bi me veselil in morda prinašal tudi kake denarce… bonus, čisto tako, za fino se imet.

in sem prisilno doma, česar si ne želim. Pred tem sem imela zahtevno in zanimivo službo. Sem hodila utrujena ampak zadovoljna domov, ker sem res čutla, da sem nekaj dobrega in pomembnega naredila.

Ne skrbi… bolj nazadovat ne moreš…

V nobenem primeru ne bi ostala doma, tudi če zadenem jack pot al pa se me spomni kak stric iz amerike. Ne zaradi denarja, zato ker uživam v tem, kar počnem. Tudi partnerja bi težko gledala doma, pa da ga jaz vzdržujem. žal nisem tak tip človeka, edino v primeru da ostane brez službe, pa da jo aktivno išče, drugače pa ne. povem tako kot je.

Ne skrbi… bolj nazadovat ne moreš…[/quote]

A manj lahko ?
(ne se trudit, da bi razumel, te bo spet glavca bubala)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close