Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Bi ostali doma, če partner zasluži dovolj

Bi ostali doma, če partner zasluži dovolj

Ne skrbi… bolj nazadovat ne moreš…[/quote]

A manj lahko ?
(ne se trudit, da bi razumel, te bo spet glavca bubala)[/quote]
A bi rada bila duhovita? Bolj ali manj ti ne uspeva 🙂

Ne skrbi… bolj nazadovat ne moreš…[/quote]

Ti pa manj ne. Prideš, osiraš, potem so pa vsi drugi krivi. Nič novega, v glavnem.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Jaz pa “ostati doma” ne jemljem kot nekaj blazno dolgočasnega in na poti v depresivna stanja. Jaz sem to razumela, kot biti brez te regularne službe, ne pa kot konec življenja. 🙂

Kakorkoli obrnem, v življenju bi rada počela tisto, kar me veseli. Če je to moja služba, potem se ji ne bi odpovedala nikdar, pa naj mož zasluži milijone.. Če pa take službe ne bi našla, bi mi bilo prav sanjsko to, da bi imela svoj čas, s katerem bi razpolagala, kakor bi mi ustrezalo, in seveda počela tisto, kar me veseli. Torej isto kot v prejšnjem primeru, le da ne gre za uradno službo.

Najhuje mi je, ko vidim ljudi, kako nezadovoljni so s svojo službo, v kateri preživijo večino svojega budnega časa, ko vidim, kako težko odhajajo od doma in kako zelo utrujeni prihajajo nazaj, v nedeljo pa celi živčni, ker je jutri ponedeljek. To mi je res grozno življenje in upam, da ne bom nikoli v takem vzdušju v sebi..

Se popolnoma strinjam. Lahko je plača partnerja zelo visoka, lahko zadenem rekorden jackpot, ampak bi še vedno hodila delat. Doma vem, da bi postala lena, bila na kavču, gledala nanizanke,…pol toliko ne bi bila aktivna kot sem sedaj. Manj kot imam dela, manj volje imam.

Imeti svoj denar, pomeni imeti svobodo.

Nikoli ne bi ostala doma, pa čeprav bi mi včasih prijalo. Pa tudi takšnega partnerja ne bi imela.
S tem, da bi, če gledamo finance, oz. zaslužek partnerja, mi nikoli ne bi bilo potrebno delati, pa imam že odrasle otroke in znesek 2.000 je daleč prenizek za solidno življenje, da bi ženska ostala doma.

Res ne razumem oseb, ki si upajo kompletno preživetje sebe in družine naprtiti samo na partnerja.
Izjema so tisti, ki imajo dovolj in preveč in so preskrbljeni do konca življenja.
Pa še pri teh bi se človek vprašal, ja, kako zdržijo, da ne delajo nič.

Antifeministke pravijo, da so svobodnejše v domačem gospodinjstvu kot v službi, ker s partnerji se mnogo lažje
kaj dogovorijo kot s tiranskimi šefi na šihtu, ki samo zahtevajo in terorizirajo. Kakšna svoboda je biti ponižen tlačan svojemu šefu za tisto bedno mezdo, s katero te izsiljuje?

S tem si mi vse povedal o sebi.

Ti vidiš šefa, mezdo in tlačanstvo. Oh kako hitro najdeš plehke razloge, čemu se pa že ne boš vdal. Želiš opravičiti svoj lenuhizem na kubik.

Ni bolj bednega lajfa, kot če meniš da je SLUŽBA edini način da človek ne postane depresiven….. služba ki je danes v večini primerov in za veliko večino ljudi zelo depresiven opravek sam po sebi…. To da takšni kot si ti ne vidijo smisla v lajfu izven službe, ker si ne vejo zapolnit 24 ur, ste itak idealni za delodajalce, ker boste delali tudi za pest riža, ker ne boste depresivni ampak izpopolnjeni z delom, najbolje da delamo 20ur dnevno, boš pozabo na vse ostalo, še stanovanjski problem rešimo, delodajalci pa častijo grob in metek ko te več ne rabijo 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

2k je res zanemarljivo malo, da bi katerikoli od partnerjev ostal doma. Da bi postala pa poklicna gospodinja, uhh, umrem od dolgčasa.

Ni bolj bednega lajfa, kot če meniš da je SLUŽBA edini način da človek ne postane depresiven….. služba ki je danes v večini primerov in za veliko večino ljudi zelo depresiven opravek sam po sebi…. To da takšni kot si ti ne vidijo smisla v lajfu izven službe, ker si ne vejo zapolnit 24 ur, ste itak idealni za delodajalce, ker boste delali tudi za pest riža, ker ne boste depresivni ampak izpopolnjeni z delom, najbolje da delamo 20ur dnevno, boš pozabo na vse ostalo, še stanovanjski problem rešimo, delodajalci pa častijo grob in metek ko te več ne rabijo :)[/quote]
Lih to. Mislim da ni človeka na svetu, ki bi resnično “z veseljem” prihajal na delo. To se samo tako reče. Potem pa zmeri isto od sodelavcev “nč se mi ne da, zaspan sm še bi spal, kok se neki počasi vleče danes,…”

Ko ura odbije 4, pa vsi v sekundi zrihtani, da spokajo vn. Še posebi, če je petek, juuuupi vikend !

Ni bolj bednega lajfa, kot če meniš da je SLUŽBA edini način da človek ne postane depresiven….. služba ki je danes v večini primerov in za veliko večino ljudi zelo depresiven opravek sam po sebi…. To da takšni kot si ti ne vidijo smisla v lajfu izven službe, ker si ne vejo zapolnit 24 ur, ste itak idealni za delodajalce, ker boste delali tudi za pest riža, ker ne boste depresivni ampak izpopolnjeni z delom, najbolje da delamo 20ur dnevno, boš pozabo na vse ostalo, še stanovanjski problem rešimo, delodajalci pa častijo grob in metek ko te več ne rabijo :)[/quote]
Lih to. Mislim da ni človeka na svetu, ki bi resnično “z veseljem” prihajal na delo. To se samo tako reče. Potem pa zmeri isto od sodelavcev “nč se mi ne da, zaspan sm še bi spal, kok se neki počasi vleče danes,…”

Ko ura odbije 4, pa vsi v sekundi zrihtani, da spokajo vn. Še posebi, če je petek, juuuupi vikend ![/quote]

Ajde, jaz puščam odprto, da vendarle je nekaj ljudi ki jim je služba res hobi ali imajo tako fleksibilen delovni čas, ali celo delajo od doma (PC programerji) da resnično ni nekih gromozanskih težav ali depresije ali česa milejšega kot je naveličanje službe, ampak ja, velika večina pa ziher.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ko ura odbije 4, pa vsi v sekundi zrihtani, da spokajo vn. Še posebi, če je petek, juuuupi vikend ![/quote]

Ajde, jaz puščam odprto, da vendarle je nekaj ljudi ki jim je služba res hobi ali imajo tako fleksibilen delovni čas, ali celo delajo od doma (PC programerji) da resnično ni nekih gromozanskih težav ali depresije ali česa milejšega kot je naveličanje službe, ampak ja, velika večina pa ziher.[/quote]

Žal kar velja.
Super je, presrečna sem, ker imam službo. To mi namreč pomeni preživetje. Vseeno pa velja to, kar ti pišeš. Kar bedno je pomisliti, da zapraviš večji del svojega življenja zato, da sploh preživiš.
Ne predstavljam si, da bi morala delati recimo v kaki tovarni, za trakom, kot čistilka ali kaj takega. Preprosto občudovanja vredno, da ljudem v takih razmerah uspe pregurat do penzije.
Pri nas imamo neprimerljivo boljše pogoje, ok šefe, sodelavce. Pa tudi vsi živimo za vikende, proste dneve, dopuste.

Nas je, nas je. Moj aktualen reden job sicer ne, prejšni bi pa lahko delala doma, pa nisem, ker zna bit hudo dolgočasno. Drugače pa za dodaten job (ki je ob enem tudi hobi in čisto veselje) presedim ogromno popoldnevov, noči in vikendov za kompjutrom. Potem pa morebitne frustracije do naročnikov sproščam tukaj :))

Nas je, nas je. Moj aktualen reden job sicer ne, prejšni bi pa lahko delala doma, pa nisem, ker zna bit hudo dolgočasno. Drugače pa za dodaten job (ki je ob enem tudi hobi in čisto veselje) presedim ogromno popoldnevov, noči in vikendov za kompjutrom. Potem pa morebitne frustracije do naročnikov sproščam tukaj :))[/quote]

Saj, ampak to je takšna manjšina, da je skorajda groteskno poslušat nekoga pisat, da človek brez službe postane depresiven, ja postane že, ampak običajno ni razlog pomankanje službe ampak pomankanje financ….. zato je uporaba izrazov ki jih je napisal Robi smešna če ne kar žaljiva.

To si zdaj vse pomešal, saj večina ne dela v takšnih suženjskih razmerah zaradi strahu pred depresijo, ampak zaradi golega preživetja.

To si zdaj vse pomešal, saj večina ne dela v takšnih suženjskih razmerah zaradi strahu pred depresijo, ampak zaradi golega preživetja.[/quote]

Človek, večina ljudi občuti službo kot depresivni del svojega življenja! Večina ljud pa pomankanje službe ne bi OBČUTILA kot depresivni del svojega življenja če bi imela dovolj financ za hrano, in ostale bolj ali manj nujne dobrine (položnice, obleke, vodo, in ostale pomembne dobrine za bolj ali manj povprečno življenje)

Ti si pa napisal, da človek postane depresiven če ne hodi v službo!

Če bi se izrazil morda z besedo, delo bi se morda celo večinsko strinjal.

No sej. Ko prijavi nekaj neumnega, smo pa mi krivi, ker ga narobe razumemo.

Sem izhajal iz prepričanja, da služba pomeni delo. Oziroma, naj bi. 🙂
Če se človek dolgočasi v službi, potem to pomeni, da se gre za fiktivno delovno mesto, ki ga je treba ukiniti.
Prav tako menim, da večina potrebuje neko družbo, spremembo okolja in možnost nekega ustvarjanja….
Zato bi večina počasi stagnirala in padla v depresijo…Razen, če ima oseba na razpolago še kaj več denarja, kot le za osnovne stvari. In to precej več denarja, da si lahko privošči potovanja, obiskovanje raznih tečajev, športnih dejavnosti….

Sem izhajal iz prepričanja, da služba pomeni delo. Oziroma, naj bi. 🙂
Če se človek dolgočasi v službi, potem to pomeni, da se gre za fiktivno delovno mesto, ki ga je treba ukiniti.
Prav tako menim, da večina potrebuje neko družbo, spremembo okolja in možnost nekega ustvarjanja….
Zato bi večina počasi stagnirala in padla v depresijo…Razen, če ima oseba na razpolago še kaj več denarja, kot le za osnovne stvari. In to precej več denarja, da si lahko privošči potovanja, obiskovanje raznih tečajev, športnih dejavnosti….[/quote]

Ja ti lahko tako predpostavljaš, v reali je malo drugače.

Hmmmmm, samo jaz se tudi kdaj dolgočasim na servisu in sem zato na MONu, torej je potrebno ukinit podjetje? 😛 Pač imaš napačne predpostave, ker jaz recimo imam preveč družbe zunaj službe, da bi potreboval še službeno okolje za spremembo, prav tako bi prakitčno vse kar počnem v službi počel doma ob urah ko bi se za to sam odločil, ne pa sredi dneva, ko je zunaj sonček, in bi se lahko malo šetal okrog…..

Športne dejavnosti lahko obiskuješ z minimalnimi sredstvi, ne vem kdaj sem za igranje košarke zapravil budget v obliki precej več denarja….. vse kar rabiš je 5 ljudi ob sebi ki želijo igrat košarko. Kot primer recimo. Če pa je tvoja obliak športnih dejavnost nujno povezana z ogromnimi količinami denarja (beri več kot 3 mestna cifra) potem pa si krivdo pripišeš semi in ”depresijo” ob pomankanju tudi. samo ne krivit športa, letni servis koelsa stane 25-40€ pa se lahko celo poletje greš rekreativnega športanja recimo.

Potovanja pa tudi, ne rabiš ogromno denarja za njih, razen če hočeš all inclusive v res eksotičnih mestih…. spomnim se, da je bla opcija ko so prijatli šli v Prago, za cca 4 dni, niso zapravli vse skup niti 140€…… na bahamih ipd. pa stane malo več ja.

Torej izgovorov praktično ni. Je pa resda odvisno od lastne razvajenosti in predpostavk kaj je športanje in kaj potovanje…….

Verjami, da bi se psihofizično stanje v povprečju izboljšalo, če povzamemo teoretično dejstvo, da bi jutri lahko vsi ki želijo nehali delat in bi prejemali naprej enak dohodek, kajti bilo bi manj stresa in manj depresije…. garant….. morda bi res z leti mičkeno upadlo zaradi tvoje teorije oz. mnenja, ampak ne tako drastično kot predvidevaš…. je pa to seveda znanstveno fantastična teorija in predpostavljanje.

Verjamem, da bi večina izbrala življenje brez službe…Sčasoma pa bi ljudje spet začeli iskati neko zaposlitev in delo, ker samo neka uživancija ni tisto, kar bi človek rabil za svoj duševni razvoj. Zato vsi rabimo neko zdravo mero stresa in izzivov, ker nas v to sili evolucija.

Verjamem, da bi večina izbrala življenje brez službe…Sčasoma pa bi ljudje spet začeli iskati neko zaposlitev in delo, ker samo neka uživancija ni tisto, kar bi človek rabil za svoj duševni razvoj. Zato vsi rabimo neko zdravo mero stresa in izzivov, ker nas v to sili evolucija.[/quote]

Ja ampak ljudje bi sami izbirali ”strese” in delo ki bi ga delali, zdaj so primorani izbirat to kar je in to za kar dobijo vsaj nekaj financ za preživetje, tako da govorit da rabimo tak način dela (ljudje) je skrajno neumno, milo rečeno.

Seveda bi spet nekaj začeli delat, ampak je razlika če delaš ker moraš (preživetje) ampak če delaš ker si želiš nekaj(točno to) delat……….. se ti ne zdi?

Temu karkoli razložit…

Verjamem, da bi večina izbrala življenje brez službe…Sčasoma pa bi ljudje spet začeli iskati neko zaposlitev in delo, ker samo neka uživancija ni tisto, kar bi človek rabil za svoj duševni razvoj. Zato vsi rabimo neko zdravo mero stresa in izzivov, ker nas v to sili evolucija.[/quote]

Ja ampak ljudje bi sami izbirali ”strese” in delo ki bi ga delali, zdaj so primorani izbirat to kar je in to za kar dobijo vsaj nekaj financ za preživetje, tako da govorit da rabimo tak način dela (ljudje) je skrajno neumno, milo rečeno.

Seveda bi spet nekaj začeli delat, ampak je razlika če delaš ker moraš (preživetje) ampak če delaš ker si želiš nekaj(točno to) delat……….. se ti ne zdi?[/quote]

Noo, jaz raje tule prečičam in vas mal berem, se nakafetkam in napričam, kot da bi doma kvačkala. Tako, da eni smo rojeni pod srečno zvezdo tudi glede službe in dela, ki ga opravljam z veseljem, pa zraven še dobro zaslužim in nimam nobenega stresa ob nedeljah. Seveda bi mi pasalo kak takle sončen dan preživeti na zraku in ga tudi bom, vsak čas se mi začne frej cajt. Verjetno nas je pa treba najdet z lučko podnevi 🙂

Seveda bi spet nekaj začeli delat, ampak je razlika če delaš ker moraš (preživetje) ampak če delaš ker si želiš nekaj(točno to) delat……….. se ti ne zdi?[/quote]

Noo, jaz raje tule prečičam in vas mal berem, se nakafetkam in napričam, kot da bi doma kvačkala. Tako, da eni smo rojeni pod srečno zvezdo tudi glede službe in dela, ki ga opravljam z veseljem, pa zraven še dobro zaslužim in nimam nobenega stresa ob nedeljah. Seveda bi mi pasalo kak takle sončen dan preživeti na zraku in ga tudi bom, vsak čas se mi začne frej cajt. Verjetno nas je pa treba najdet z lučko podnevi :-)[/quote]
Temu se reče ne delo in je točno tisto čemur Robi nasprotuje. Seveda, da si zadovoljna, če nič ne delaš in si povrhu tega še dobro plačana.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close