bi si upali it v kredit, če vam bi mesečno ostalo kakih 1400 evrou?
moj ima minimalno plačo, jaz pa zaslužim nekajkrat več. razmišljava, da bi vzela skupni kredit za manjšo hiško, ker si želiva ustvariti družino in biti pač na svojem. imava že parcelo, papirji se urejajo, navarčevanega imava 25.000 evrou, ki bodo za klet hiške.
dvom, ki se nama poreja je ali iti v malo višji kredit na krajšo dobo ali ne? računala sva, da nama bi ostalo po odplačilu kredita še nekje 1400 evrou. 400 evrou za bencin ( veliko, vem, žal vsak s svojim avtom na drug konec:-( ) in bi ostalo 1000 evrou za vse ostalo. 200 evrou (recimo) za vodo/elektriko/komunala – računi hiše. ostalo bi nekje 800 evrou. kar bi čisto brez problema funkcioniralo dokler bova sama… ko pa bo kak otrok, pa pade takoj še kak vrtec… v enem obdobju se je vsak mesec nekaj pokvarilo na avtu… ne vem… bi vi šli v to?
Midva sva na podobnerm- no, ostane nama kake sto evrov več. Imava pa dva otroka. Kredit sicer precej nizek, ampak za doooolgo časa. To je zame skrajna meja, vem, da nekateri zaslužijo toliko, kolikor nama ostane, ampak glej, vrtec se obračuna glede na plačo in ostalo, nihče ne gleda na kredit, pa še druge stvari so. Mislim, da vama bi moralo iti, ne bo pa prav ležerno. POskusita morda vsaj nekaj mesecev živeti brez denarja, ki ga mislita nameniti kreditu, pa bosta hitro ugotovila, koliko vama znese.
no, pametnjakoviči. če od 1400 evrou odštejem 400 za bencin, 200 za položnice vse, minimalno 250 za vrtec (če bi bil samo en otrok), bi nama oziroma nam ostalo 550 evrou. waw, celo bogastvo. res se ne rabite tako zgražat! in to od predpostavki, da bi imela samo enega otroka. nočeva pa biti nikomur na puklu in gotovo ne bova živela v mama hotelu do 50tega, ko bova mogoče kaj podedovala.
naj poudarim, še enkrat, da gre za višji kredit na krajšo dobo. namenoma na krajšo dobo, da se čimprej odplača (da pač ni glih polovica kredita obresti, ker se mi zdi to čist oderuško:-S )
Lej hočejo ti samo povedat, da eni dobijo bistveno manj kot 1400 €, pa o te cifre odštejejo še kredit, fiksne stroške, vrtec, hrano itd. Pa kljub temu vzamejo kredit, če ga potrebujejo. Vprašanje torej ni toliko, ali vzeti kredit, če ti ostane 1400 € ampak ali ga potrebuješ. Sigurno pa bi ti svetoval, če zmoreš odplačevati višji obrok, da si ‘privoščiš’ kredit za malo krajšo dobo, saj boš zelo vesela ko bo ta doba pretekla.
Lej, ostalo jima ne bo 1400 evrov, ampak 800, a ne, po plačilu fiksnih stroškov.
Jao, ste uboge, ker se ne zmorete postavit v druge čevlje…[/quote]
Boga se mi zdiš ti, ker zgleda ne znaš dobro brati oz. ne zastopiš tega kar prebereš.
Daj rajši si še enkrat preberi kaj sva napisali avtorica in jaz…….po plačilu kredita, razumeš????
Veliko nas živi in preživi s kreditom in plačilom vseh ostalih stroškov, vendar z velikoooo manj denarja!!! Pač je treba malo pomerkati kje potrošiš kak evro. Nekateri dobijo plače manj kot bi njima ostalo po plačilu kredita. Zato takim kot sta ti in avtorica je bolje, da ne vzamejo kredita!!!! Ker resno ne vem, kako bi lahko preživeli!? 800 eur je premalo???? Štrik pa obesit 😉
da nekdo ob kreditu končno razmišlja s trezno glavo. večina rine in rine v kredite, potem pa jamrajo, kako je življenje težko ipd. če gre za krajše obdobje (ne vem, koliko let), če imata oba dokaj sigurne službe, pa da gre za nek normalen znesek, potem jst ne vidim razloga, zakaj ne bi vzela. seveda, ob vseh stroških vama ne ostane ne vem kolko, zato je vsak nepredviden strošek dodatna skrb. kakorkoli, končna odločitev je vajina. mogoče bi bilo lažje, če napišeš še znesek in čas kredita.
Lej, ostalo jima ne bo 1400 evrov, ampak 800, a ne, po plačilu fiksnih stroškov.
Jao, ste uboge, ker se ne zmorete postavit v druge čevlje…[/quote]
Boga se mi zdiš ti, ker zgleda ne znaš dobro brati oz. ne zastopiš tega kar prebereš.
Daj rajši si še enkrat preberi kaj sva napisali avtorica in jaz…….po plačilu kredita, razumeš????
Veliko nas živi in preživi s kreditom in plačilom vseh ostalih stroškov, vendar z velikoooo manj denarja!!! Pač je treba malo pomerkati kje potrošiš kak evro. Nekateri dobijo plače manj kot bi njima ostalo po plačilu kredita. Zato takim kot sta ti in avtorica je bolje, da ne vzamejo kredita!!!! Ker resno ne vem, kako bi lahko preživeli!? 800 eur je premalo???? Štrik pa obesit ;)[/quote]
mah nehaj s takimi… gospa je lepo vprašala za mnenje. nikogar ne zanimajo krediti in finančne sposobnosti drugih. pri njunem dohodku ne bosta imela nobenih olajšav, subvencij vrtca (ker si želita tudi otroka); seveda se sliši veliko, ampak ob treznem računu ugotoviš, da nimata veliko denarja na razpolago.
Vidim, da je to vajina želja. In če si bosta izpolnila to željo, sem prepričana, da bosta srečna tudi s tistim, kar vama bo ostalo. To je cca 500€. Premnogi samo toliko zaslužijo ali pa še manj. Tudi morajo živeti, pa tu in tam kaj za obleč kupiti.
Naj vaju ne bo strah. Pri hiši (hiški) upam, da si bosta naredila majhen vrt, kjer bosta brez velikih naprezanj, pridelala kar dosti zelenjave za sproti. Pa otrok se bo veliko naučil, ko bo rastel v takem okolju.
Po napisanem vidim, da sta pridna in da ne razmetava z €. Tako kot sta pridna, bodita tudi pogumna.
Želim vama vse lepo in srečno
to se povsem strinjam s tabo. samo, ob predpostavki, da imata stabilni službi, pa že svojo zemljo ter tudi nekaj gotovine, predvsem pa, da si želita svojo hiš(k)o, ne vidim razloga, da ne bi začela z gradnjo.
samo za večino je to nedojemljivo, da si nekdo želi živeti v hišo, ker ima večina kredite za drage avtomobile, da jih lahko pokažejo, potem pa zmanjka denarja še za osnovne stvari.
halo, kot da se vam nikoli ne pokvari avto/kosilnica/kakšen stroj. pa živite tudi ob suhem kruhu in vodi, a ne. pišete kot da bi želela kupovat kaviar vsak teden vsaj pol kg. halo:-S govorimo o nekem povprečju. ko je otrok majhen, še ok, ko pa gre v šolo, so tukaj še knjige pa zvezki pa izleti pa kaj jaz vem še. pa bognedaj, da si omisliš še drugega otroka. ampak ok, torej 550 evrou je za monovke že celo bogastvo. torej sam tiho bit v tem primeru in to je to. hvala za mnenja.