Bi šle v Egipt noseče?
katicaca … vsak po svoje ane 🙂
jaz ne hodim po svetu samo zato da zbiram črtice kje vse sem že bila. Meni je prvotnega pomena obisk tujih krajev- druženje z domačini, iti z njimi in k njim. Lokalne specialitete so nekaj, kar ti pove ogromno o državi kjer se nahajaš. Še lepše je, ko te specialitete kuhaš pri domačinih v nihovi kuhinji … navežeš pristen stik, oni te peljejo do krajev, kamor povprečen turist niti v sanjah ne pride. No, to pa ni več turizem .. to je že nekaj drugega …
sicer sem bila že marsikje … tudi v zelo odročnih krajih, pa na srečo nisem nikdar staknila nič. Nevarno okužbo sem staknila tu … doma.
ela napisal:
> Jaz se ne bojim, da bi se zastrupila ali kaj podobnega. Ni me
> strah umazanije, normalno, da jo v hotelih ni.
> Sama ne bi šla zaradi zdravstvene oskrbe, če gre doma kaj
> narobe, imam max pol ure do popolne medicinske oskrbe, to je
> glavni razlog mojemu ne.
Ta razlog mi je razumljiv.
255 ni stvar predsodkov. Sem bila za primer v Tuniziji in to ne v hotelu 5* pa mi ni bilo hudega kljub temu, da sem 5 dni preživela v vasici pozabljeni od vseh. Ravno obratno super sem se imela. S poznavanjem bolezni in malo previdnosti se izogneš vsaki bolezni pri njih.
Se pa v času nosečnosti lahko zgodi marsikaj in takrat potrebuješ hitro in pravilno oskrbo. Te v Egiptu ziher ne dobiš. Zato jo tudi slovenski ginekologi odsvetujejo nosečnicam. Eno je pristat v bolnic v Evropi, drugo pa v Afriki.
Prestižne klinike se sicer najdejo. Vprašanje pa je, če te kot navadnega turista sprejmejo, če veš kje je in če prideš pravočasno do nje.
Da bi pa šla v Egipt in en teden čepela v hotelu 5* blizu dobre klinike se mi zdi pa čisto brez veze.
Seveda pa, če se nekdo teh nevarnosti zaveda in gre vseeno super. V prvem postu je bilo postaljeno vprašanje če bi me šle.
Osebno se strinjam z ginekologom Pušenjakom.
Jaz osebno vem,da ne bi mogla iti nikamor,ker vem kakšne sem imela nosečnosti.
Bolje je biti v bližini doma,če je pa avantura močnejša od bolj varne nosečnosti,pa ne moremo nič.
Kako bo ne moremo vedeti,vemo samo to,da je večji riziko.Pa še vse je odvisno od vsake nosečnice posebej.Ene so bolj “občutljive”druge manj.
Jaz ne bi šla nikamor.Prijateljica pa “že ve”!
Pa še to – mogoče smo malo razvajene, ko se nam zdi nujno imeti zdravstveno oskrbo na dosegu roke (by the way, jaz imam tudi do porodnišnice 3 minute peš). Ni treba hodit v Egipt – dovolj je pogledat v kako hribovsko vas v tiste konce Slovenije, kjer so obupne prometne povezave, recimo Koroška, Idrijsko, Haloze – kako hitro nosečnice od tam pridejo do primerne ginekološke oskrbe?
A v Egiptu se pa ne rojevajo otroci? A v Egiptu nosecnice izselijo iz drzave v Z Evropo?
Jaz nisem popotnik in mi je res najljubse doma. Ce pa bi me noseco prijelo, da kam grem, bi sla. Od sedmega meseca naprej verjetno res ne, do takrat se pa ne bi omejevala.
btw, poznam zensko, ki je sla neko poletje nic hudega slutec na dopust na en dalmatinski otok. Na tem otoku jo je zvilo, lokalni zdravnik jo je pregledal, na gliser in v Split. Tam je rodila fantka. Pred dopustom sploh ni vedela, da je noseca.
No, če prav razumem in se smrtnost novorojenčkov meri v tisočih, imajo tam 22.000 umrlih novorojenčkov. To je pa najbrž nemogoče, a ne? Mi ni čisto jasno.
Pa tudi podatek, da se je umrljivost v zadnjih letih prepolovila, pove dovolj, kar pomeni, da je bila prej enormna. Stanje se je izboljšalo s precepljenostjo. Ampak se s Slovenijo še vedno ne more primerjat, pa naj bodo hoteli še tako luksuzni. Nihče ne gre tako daleč, da bo čepel v hotelu. Jaz sem bila tudi včasih brezskrbna, ampak po dveh nosečnosti, ko sem ‘trepetala’, če bom zvozila do konca, sem videla, da to le ni takšno nedolžno stanje in da gre lahko marsikaj narobe. In takrat je dobra bolnišnica za prvim vogalom zlata vredna.
Bila v Egiptu, se potapljala in si ogledovala koralne grebene, kjer je morje to dopuščalo glede na moje stanje. Nisem pa šla na safari in jahat kamele. Noseča 22 tednov.
Sem se pa zastrupila z hrano tu pri nas v Ljubljani v 11-tem tednu, restavracije pa raje ne omenjam.
Za te države (Egipt)velja, da so umazane, kar tudi drži, vendar sem jaz staknila zastrupitev pri nas, kjer naj bi bilo vse tip top in ne v Egiptu. Pa tudi driske nisem dobila, tako, da jaz imam pozitivne izkušnje glede Egipta.
Verjetno je preučila vse možnosti in prišla do zaključka, da se počuti dovolj dobro za ta dopust. Vedno so plusi in minusi. Ravno preden sem zanosila, sem se častila za trideseti roj.dan in si kupila mačko. Kaj vse sem morala poslušati, raje ne povem. Pa po rojstvu sina tudi. Sem pa bila seznanjena z vsemi posledicami, ki bi jih mačka lahko zakrivila.
Upam, da se bo imela lepo na dopustu.
Lp, Iza.
nosečnost ni bolezen ja, toda je treba vseeno vedeti kam greš, torej jaz bi šla, če bi dobila potrdilo da je tam 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zdravniška esistenca na voljo meni in ostalim v primeru, da bi jo potrebovala. Če to ne bi bilo, ne bi šla, kajti nikoli ne veš kje te lahko kaj doleti.