bi šli na poroko, če vas bi povabili tik pred zdajci?
Jaz bi se zamislila, pa ne nad njima, ampak nad seboj. Po moje sta obe že dolgo časa iskali način, da bi se te znebili. pa sta ga končno našli. “Kot rit in srajca”, hahahaha.[/quote]
ja pa res, te dlake v jajcu. morda si spregledala, da sta oni dve želeli še naprej prijateljevati, ne jaz. meni kasneje ne rabi nihče potem jokati za izgubljenim prijateljstvom. morda drži tisto, da ko iščeš sam razlog, ti življenje pri tem pomaga. in meni je. če prej ne vedo, kaj so imeli, predno so izgubili, seveda lahko daš sanšo, samo človek ni samoumeven. zato sem dala smolo tudi pod narekovaj. če pa nisem imela takrat dovolj denarja za prijateljstvo, pa tudi kot zahvali samemu življenju pri pomoči realizacije dogodkov ne morem drugega reči kot hvala. in se mi ni potrebno ubadati z dvomi, kot se nekateri tu. zato prišparaj, če ne veš.
Jaz bi se zamislila, pa ne nad njima, ampak nad seboj. Po moje sta obe že dolgo časa iskali način, da bi se te znebili. pa sta ga končno našli. “Kot rit in srajca”, hahahaha.[/quote]
ja pa res, te dlake v jajcu. morda si spregledala, da sta oni dve želeli še naprej prijateljevati, ne jaz. meni kasneje ne rabi nihče potem jokati za izgubljenim prijateljstvom. morda drži tisto, da ko iščeš sam razlog, ti življenje pri tem pomaga. in meni je. če prej ne vedo, kaj so imeli, predno so izgubili, seveda lahko daš sanšo, samo človek ni samoumeven. zato sem dala smolo tudi pod narekovaj. če pa nisem imela takrat dovolj denarja za prijateljstvo, pa tudi kot zahvali samemu življenju pri pomoči realizacije dogodkov ne morem drugega reči kot hvala. in se mi ni potrebno ubadati z dvomi, kot se nekateri tu. zato prišparaj, če ne veš.[/quote]
Eh, to da so ti potem kao jokale, je bilo zato, da so se pred seboj oprale krivde. Češ, saj sem jo kontaktirala in želela biti še naprej prijaletjica, pa je odklonila. Potem lahko brez slabega občutka in krivde konča zadevo. Če bi jima res šlo zate in za tvoje prijateljstvo, a res misliš, da bi te na tak način odpikali? Daj no!:))))
ja pa res, te dlake v jajcu. morda si spregledala, da sta oni dve želeli še naprej prijateljevati, ne jaz. meni kasneje ne rabi nihče potem jokati za izgubljenim prijateljstvom. morda drži tisto, da ko iščeš sam razlog, ti življenje pri tem pomaga. in meni je. če prej ne vedo, kaj so imeli, predno so izgubili, seveda lahko daš sanšo, samo človek ni samoumeven. zato sem dala smolo tudi pod narekovaj. če pa nisem imela takrat dovolj denarja za prijateljstvo, pa tudi kot zahvali samemu življenju pri pomoči realizacije dogodkov ne morem drugega reči kot hvala. in se mi ni potrebno ubadati z dvomi, kot se nekateri tu. zato prišparaj, če ne veš.[/quote]
Eh, to da so ti potem kao jokale, je bilo zato, da so se pred seboj oprale krivde. Češ, saj sem jo kontaktirala in želela biti še naprej prijaletjica, pa je odklonila. Potem lahko brez slabega občutka in krivde konča zadevo. Če bi jima res šlo zate in za tvoje prijateljstvo, a res misliš, da bi te na tak način odpikali? Daj no!:))))[/quote]
če ne veš, lahko razpredaš, nihče ti ne brani. imaš pravico tudi do svojega mnenja. si že odgovorila na vprašanje, ki je zastavljeno?
jaz isto mislim. kaj se mater obremenjujete s tem…tri tedne prej je pa ja dost časa, razen če niste u piko zasedeni. Jaz bi šla, ohceti so the best žurke…mislim, da se vidva bolj obremenjujeta z darilom, ker ga nista načrtovala. Težko je razumet namreč, da vlečeš surlo ob vabilu….[/quote]
Mislim enako…pa kaj ste eni tko komplicirani in iščete prepir povsod?Povsod vidite teorije zarot in namišljene sovražnike?
Pejta in se zabavajta.
Eh, to da so ti potem kao jokale, je bilo zato, da so se pred seboj oprale krivde. Češ, saj sem jo kontaktirala in želela biti še naprej prijaletjica, pa je odklonila. Potem lahko brez slabega občutka in krivde konča zadevo. Če bi jima res šlo zate in za tvoje prijateljstvo, a res misliš, da bi te na tak način odpikali? Daj no!:))))[/quote]
če ne veš, lahko razpredaš, nihče ti ne brani. imaš pravico tudi do svojega mnenja. si že odgovorila na vprašanje, ki je zastavljeno?[/quote]
Jah, no. Kako si pa ti razlagaš, da sta te prijateljici, ki jima je bilo baje veliko do tvojega prijateljstva, gladko izpustili pri dogodku kot je njuna poroka? Res me zanima tvoja razlaga.
Tri tedne pa definitivno NI tik pred zdajci, odgovor na tvojo dilemo je zelo preprost:
– Če si tudi v vsakdanjem življenju tako hitro užaljena, zamerljiva, hinavska, zoprna, dlakocepska, preračunljiva, potem raje ne pojdi, ker jim boš še poroko pokvarila s svojo nadvse užaljeno energijo.
– Če znaš in zmoreš to zadevo brez kakršnegakoli tuhtanja enostavno sprejeti pač kot vabilo na poroko, potem pa pojdi in se veseli, uživaj.
če ne veš, lahko razpredaš, nihče ti ne brani. imaš pravico tudi do svojega mnenja. si že odgovorila na vprašanje, ki je zastavljeno?[/quote]
Jah, no. Kako si pa ti razlagaš, da sta te prijateljici, ki jima je bilo baje veliko do tvojega prijateljstva, gladko izpustili pri dogodku kot je njuna poroka? Res me zanima tvoja razlaga.[/quote]
jah no, ti si beliš glavo. in naj tako ostane.od tega je že mnogo let, imam nove prijateljice in res ne razumem, zakaj nisi zgoraj že odgovorila na vprašanje, ki je zaprošeno.
Dejstvo je, da ljudje raje pomislimo na slabši scenarij, kot na boljšega.
Kaj pa, če sta morala omejiti število svatov zaradi prostora, kjer bo potekala fešta? In sta pač mogla nekaj ljudi izpustiti?
In recimo, da se je zgodilo, da jima je zdaj kakšen par odpovedal, pa to pomeni, da je spet prostor in sta povabila vaju?
Jaz tega ne vidim, kot mašilo, da so zdaj stopli zasedeni, pač pa kot možnost, da se povabi rezerva, ki prej zaradi zgoraj omenjene omejitve, ni mogla biti vabljena 🙂
Ja, a ne, v bistvu sta boga mladoporočenca, ker sta tako zelo, zelo, zelo in z vsem srcem želela njiju povabiti na poroko pa le ni šlo, ker ni bilo prostora?! A si res lahko še bolj naivna?
Najprej se naredi seznam ljudi, ki jih želiš imeti na poroki in temu se potem prilagaja in izbira prostor, ja. In hvalalepa, da bi bila nekje rezerva, če nisem toliko vredna, da me povabijo na poroko potem me tudi kot rezervo ne rabijo. Verjetno naj jima bosta po tvojem še celo hvaležna, ker sta sedaj kot rezerva povabljena in najbolje, da se jima klanjata? Japajade.
Avtorica posta, če sta pametna bosta ostala doma, če nimata nič samospoštovanja bosta pa odšla na poroko, kjer bosta rezervno peto kolo.
Jaz ne bi šla,tako se je nam zgodilo,da nas svakinja ni povabila na birmo,čeprav smo se dosti družili. Zadnji dan pa me je klicala,če bi lahko njeno mamo mojo taščo pripeljali in ,da naj pridemo vsi. Sem ji takoj povedala,da mož bo svojo mater pripeljal,nas pa da ne bo videla.Saj je to zelo nekulturno,da čeprav smo se veliko družili,edino nas prej ni povabila,.Od takrat naprej tudi mi nje ne vabimo ne na obhajila,ne na birme,in ne na obiske.Tako se je končalo,saj sem vedela,da revnih sorodnikov ni hotela ne na birmi ne na poroki.Sedaj ko smo pa si malo opomogli,pa nas bi vabila,pa ni več šans,da bi se skupaj družili.
Tudi mi smo prejeli prejšnji teden vabilo za 17.3. in ne bomo šli, ker so vsi ostali že zdavnaj dobili vabila, mi najožji pa zadnji. Če bi res imela namen povabit, bi nas že zdavnaj in tudi v zadnjih 7ih mescih bi vsaj poklicala.To je moje mnenje. Tako, da se strinjam z večino in že zgoraj navedenimi razlogi, da na poroko ne bi šla.
Rada bi podelila svojo izkusnjo in povabilo na poroko, ki sem ga dobila.
Povabljena sem bila na torek, poroka pa je bila na soboto. Torej le 4 dni prej.
Ne razumem avtorice, ki pravi, da se je zdi 3 tedne tik pred zdajci. Kako pa se kot svat pripravljas 3 tedne?
Razumem, da se zenin in nevesta pripravljata vsak dan. Kaksne priprave je imela avtorica vprasanja, da se ji je v treh tednih komaj uspelo pripraviti?
Sicer pa se strinjam s tem in potrjujem iz lastne izkusnje – 4 dni pred poroko dobiti vabilo, da je za tem stala preracunljivost in da nisem bila povabljena jaz kot clovesko bitje, ampak kot stevilka, da cerkev ne bo prevec prazna in mrtva.
In pa povabljena sem bila ocitno tudi kot obdarovalka. Jaz sem dala skromnejse darilo kot bi ga sicer, ce bi bila prej obvescena. Dala sem darilo v vrednosti 30 eurov. Nevesta me je samo debelo gledala, ko je pogledala darilo. Dala pa sem ponev v vrednosti 30 eurov, ki sem
jo dobila v akciji. Sicer je se drazja.
Tik pred zdajci-zadaj je nek namen, ki je zal koristoljebne narave.
Dodala bi o svojem povabilu na poroko 4 dni prej se to.
1.
Povabljena sem bila preko fb, ker kao nevesta ni vec imela moje telefonske stevilke.
2.
Povabljena sem bila le na cerkveni obred in nic naprej na ohcet-zurko. Vsaj ljudje, ki hodijo v cerkev in se cerkveno porocajo, ponavadi “locujejo” svate na tiste, ki jih povabijo za cel dan in na tiste, ki jih povabijo le k cerkveni masi in za ta obred vabijo cim vec ljudi, da ne bi bila prevelika cerkev prevec prazna. To je med verniki v zadnjih letih ze stalnica.
Ce te povabijo le na cerkveni obred, ne rabis nositi nic, ker nimajo s tabo nobenega stroska oz. le s stroski peciva, ki ga strezejo pred cerkvijo. Pa se to pecivo navadno prostovoljno specejo sorodniki.
Tako da meni niti darila za 30 eurov ne bi bilo treba prinesti. Reakcija ob predaji darila pa je bila taksna uzaljenost s strani neveste. Ocitno si je zamislila nekaj drugega in drazjega.
Ce bi bil tu na delu pohlep in nabrat cim vec daril?! Takrat, ko sem dobila taksno povabilo, si tega niti mislila nisem, da je lahko kaj takega v planu neveste. Ta znanka je sicer “ful vernica”, na polno hodi k masi, bivsa skavtinja, raznih cerkvenih dogajanj in dogodkov se udelezuje, zupniki so njihovi druzinski prijatelji…
Sramota, da sploh hodi v cerkev, ker se ni nicesar naucila.