Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Bi svojemu otroku kupili to?

Bi svojemu otroku kupili to?

Ali bi svojemu otroku kupili temnopolto punčko? Pa ne mislim mulatko, ampak zares temnopolto. Ali pa recimo “temno” barbiko? Ali jo mogoče vaš otrok celo ima?

Če bi jo hčerka hotela bi ji kupila brez problema. Zaenkrat ima raje bolj fantovske igrače :))))

lp

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Da, pa ne smao temnopolto, tudi kosooko.

nova
Uredništvo priporoča

Če bi si želela temno Barbiko, bi ji kupila temno. Res ne vem, zakaj ne ?

Bi, ja. Zakaj pa ne. Zaenkrat ji še kake barbike sploh niso zanimive, je dobila dve, pa jih je samo slekla ter dala na delčke… 🙂

ja valjda in tudi poskrbela sem, da imamo kar nekaj živih prijateljev, ki so bolj temnopolti in njihov materin jezik ni slovenščina

okej, pustimo to, če bi si sama želela… bi ji jo kupili kot presenečenje, npr. za RD, božič …

Seveda,zakaj pa ne?Mogoče,še preden bi si jo sama zaželela,tako,da bi povprašala po razlikah ali pa se ji sploh ne bi zdela drugačna—to je tisto,kar bi jo pravzaprav želela naučiti-da nismo toliko različni,da bi se nam to moralo zdeti kaj posebnega….:)


Mislim, da ne. Zakaj ne? Iz navade. Sploh ne bi pomislila, da ji lahko kaj takega kupim. Ste mi pa dale idejo, ja. Bom bolj pozorna na take stvari. Iz rasnih predsodkov? Lepo vas prosim, saj se razlikujemo le po barvi kože, pasma smo ista.
Se pa spomnim, kako je imela sošolka plastičnega dojenčka na baterije – fantka z lulčkom. Mama ji ga je prinesla iz Bagdada. Pa se je meni to strašno dopadlo.

Hm ne vem zakaj ne???

Tudi v vrtcu jo imajo…?

?

Da. Za bozic sigurno ne, za RD mogoce, najbolj verjetno pa kar tako brez posebnega razloga za obdarovanje.

Takšnega dojenčka sem dobila pred skoraj petimi desetletji, pa ni bilo to nič tako posebnega, vsaj meni se ni zdelo, saj sem vedela, da smo ljudje različnih barv. Je pa res, da sta starša nekaj časa celo premišljevala, da bi posvojila kakšnega otroka iz države, kjer je takrat divjala vojna in morda je bil to del priprave na to …

Jaz sem imela in lutko črnko in lutko fantka z lulčkom. Kar nekaj desetletij nazaj.

JA moja najljubša igrača je bil rumen, plišast medvedek! A sem zoofilka?

ojej…

Seveda, mi smo morali na primer zaradi tega v sosednjo Avstrijo, ker se pred leti temnopoltih dojenčkov pri nas sploh ni dobilo, pa še sedaj ni nič boljše, sploh če bi hoteli še do dojenčkov drugih ras.

kaj pa je s tem narobe, če kupiš črnčka?

Boja punči si je pred leti želela babyborna črnčka in ga dobila. Brez pomisleka smo ji ga podarili za Božič. Zakaj že ne????

Prva bambola, ki sem jo kupila naši pupike je bila temnopolta.

Ne razumem vprasanja? Zakaj pa ne bi kupila crnopolte? Jaz sem imela crnko, ime ji je bilo Milka in imela sem jo ful rada.
res neumno vprasanje! Pa tudi odgovor tiste, ki je za Bozic ne bi kupila, za rojstni dan pa bi …???

Itak.

No, jaz pa ne bi kupila. Razen, če bi si želela.

Seveda.

pa kaj je to za eno vprašanje?

Najljubša igrača mojega otroštva (tudi že kar nekaj desetletij nazaj) je bila ravno tako črnka. Moja je bila Polonca.

15 let nazaj sem hčeri kupila črnčka. Je bil nekaj let njena najljubša igrača.

New Report

Close