Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Bi vam bil takle golaž OK?

Bi vam bil takle golaž OK?

1,5 kg govedine (bočnik, pleče, podpleče, vrat)
– 0,5 kg čebule (po želji več)
– 2 žlici olja
– 2 žlici paradižnikove mezge (ali nekaj žlic pretlačenega paradižnika/pireja, po okusu)
– sol
– kozarec vina
– 3 stroki česna
– 10 zrn črnega popra
– nekaj vejic timijana
– žlička mlete sladke paprike (ali košček pekočega feferona)
– 1/2 žličke mlete kumine
– po želji še 1/2 žličke suhega majarona, brinove jagode, lovorov list
– moka po potrebi
– 2–3 dl vroče vode ali goveje jušne osnove

Mmmm, diši 👍

Jaz dam čebule toliko kot mesa. Moke, česna nič. Pa mal ta ostre paprike.

Jaz delam po temle receptu, moji pomažejo talarje.

https://www.kulinarika.net/recepti/4589/mesne-jedi/goveji-golaz/

NE!
Meso , čebula mora biti 1:1
Jutri kuham za večjo družbo.
Meso sem staral 14 dni, čebulo sem spražil danes, vode nikoli ne dodajam.
Začimbe so pa vsako leto malo drugače izbrane!

Po mojem tudi ni ok razmerje. To je recept in današnjega Dela, kjer so itak sami bleferji.

Koliko mesa toliko čebule in brez moke.

To je klasični golaž. Če je dobro narejen, je za prste polizat.

Meni pa razmerje 1:1 ne odgovarja. Čebule dam manj.

Tudi meni se zdi pol kile čebule premalo, ponavadi 1:1 delam v razmerju z mesom (od oka). Poleg tega kumine v golaž ne dajem nikoli, majaron pa obvezno, skupaj z lovorjem. Brinove jagode dajo fin priokus, vendar ima močan okus in ob pretiravanju povozi ostale okuse (še posebej, če golaž dolgo kuhamo in jagode z mešanjem predremo).

Prekajen meso dl cajt gvera;)


Razmerje meso-čebula 1:1, je pri meni ne teža, pač pa volumen. Mi je drugače golaž presladek. Sicer pa vsak po svoje, verjetno bo tvoj golaž tudi mljaska😀.


Razmerje meso-čebula 1:1, je pri meni ne teža, pač pa volumen. Mi je drugače golaž presladek. Sicer pa vsak po svoje, verjetno bo tvoj golaž tudi mljaska😀.
[/quote]
Zadnjih 30 let se ni še nihče pritožil! 1:1 je v kuhinji vedno teža sveže surovine.
Tam kjer imaš volumenske mete to vedno posebej poše!
Namig: Na 3,5 kg bočnika odlično sede liter modre frankinje. V kotel seveda.


Zadnjih 30 let se ni še nihče pritožil! 1:1 je v kuhinji vedno teža sveže surovine.
Tam kjer imaš volumenske mete to vedno posebej poše!
Namig: Na 3,5 kg bočnika odlično sede liter modre frankinje. V kotel seveda.
[/quote]
MERE seveda.

New Report

Close