Bi vi tožili kozmetičarko?
Zanimajo me vaša mnenja, saj resnično razmišljam o tem koraku.
V znanem salonu in pri kozmetičarki, ki naj bi bila za to izkušena in izobražena, sem naredila tetoviranje obrvi po japonski metodi. Pred tetovažo sem imela le malo svojih obrvi, izgubila sem jih zaradi puljenja. Nekaj jih je, tako da sem se za metodo odločila izključno, ker naj bi se po njej videle samostojne dlačice in ne črta, kot je to značilno za klasično tetoviranje obrvi. Prepričale so me tudi slike na spletu in v salonu, ko mi je kozmetičarka kazala rezultate.
Postopek je bil pri meni kar 3x prihod in vsakič je nekaj popravljala. Prvo, da bo treba narediti dodatne korekcije, saj se dlake rade izbrišejo. Po nekaj dneh so se res. Po drugi korekciji je bilo enako, tako da sem potem tudi odnehala. Namreč, tretjič je bilo rečeno, da je potrebno postopek ponoviti. Pri tej tetovaži gre za rezanje obrvi s skalpelom. Po vsem neuspehu pa šok, zaradi katerega se sedaj oglašam sem. Barva obrvi se je spremenila v rdečo, roza, oranžno in vse skupaj izgleda na mojem bledem obrazu katastrofaaa!! Grem nazaj četrtič, reče kozmetičarka, da se to lahko zgodi, da pa se z laserjem pri dermatologu!!!! tetovaža lahko odstrani. Ne samo da je to nov in velik strošek, je običajno, da moraš po kozmetičarki k zdravniku na popravek? Sem zelo jezna, besna, saj se ženska ne zna pogovarjati o reklamaciji in pač trdi svoje, da je to normalna reakcija, žal, ki je se ravno meni zgodila. Kaj naj naredim, saj s pogovorom in obiski pri njej nič ne dosežem?
Sicer se na tetoviranje obrvi ne spoznam, prvič pa slišim, da je možno, da se barva spremeni v oranžno, rdečo, roza?!
Vsekakor bi morala biti predhodno opozorjena in na podlagi tega bi se odločila, če misliš sprejeti riziko.
Jaz bi šla do kozmetičarke in zahtevala denar nazaj, obenem pa še plačilo za nadaljnje korekture, ki te čakajo, sicer bi jo tožila.
Podaj uradno reklamacijo. Sicer pomagalo verjetno ne bo nič ampak vseeno. Če je ne bo obravnavala pa inšpekcijo. Spet verjetno ne bo nič pomagalo ampak ji boš pa malo problemov naredila, mogoče ji bo potem vžgalo kako se dela s strankami.
A preden ti je to delala sta kaj govorile o možnih zapletih?
V nadaljne pa na take zadeve hodi k priznanim ljudem z veliko izkušenj, ne glej na ceno pa samo slike na netu. Jaz osebno bi slikala in butlna na net da se še kdo ne nasanka. Si res ne predstavljam kako ti je ko se zagledaš z rdečimi obrvmi. Smiliš se mi res.
Nisem pravnica in nimam pojma o pravniških zadevah.
Bi pa po kmečki pameti razmišljala takole; vprašanje, kaj ti so ti v koz. salonu pred postopkom oz. posegom dali za podpisat. Kakšno izjavo oz. dokument, s katerim te seznanjano z morebitnimi posledicami. Če nisi podpisala nič takšnega, bi rekla, da bo sodba uspešna, saj je dejstvo, da določeno tveganje vedno obstaja, čeprav minimalno. In bi rekla, da če ti nek salon da podpisati, so nekako “pokriti” v primeru, ko se kaj zalomi.
Pri svoji kozmetičarki sem za popolnoma brez vezne storitve (depilacija, pedikura/ manikura) mogla že dolgo nazaj izpolniti obrazec…..
Iskreno ti želim, da čim bolje rešiš to sr***e! Mislim predvsem s čim manj sekiranja in dodatnih posegov.
Od sedaj naprej urejaj vse pisno oz. po mailih.
Napiši uradno pritožbo in predlagaj način saniranja, jasno, da ne pri njej. Jaz bi se obrnila na dermatologa oz. drugo usposobljeno kozmetičarko, da ti pove, kako in kaj in koliko bi to stalo.
Potem pa od prve pisno zahtevaj vračilo denarja za poseg in kritje stroškov novega posega.
Če ti ne odgovori v osmih dneh, pa direkt na tržno inšpekcijo. In še v ZPS se včlani, ti bodo tudi znali svetovati, kako naprej.
pa ne moreš to no…. A ne veš, da je v modi sedaj “permanentno presenečen” pogled, ki ga dajo te obrvi? :))))). Moški so izumili ta izraz .
Ravno zadnjič slišano v enem lokalu za sosednjo mizo, sami moški, ki so ob pijači komentirali mimohode žensk na enem izmed “večernih corso lokacij” je padel komentar, “Ma, poglej jo, spet ena, ki se je iznakazila s permanentno presenečenim pogledom :))))) pa bi bila čist Ok, če si tega nebi naredila…..
Avtorica, čisto možno je, da tvoje telo reagira na ta “ink” torej črnilo tako, da se bori proti njemu, črnilo pa spreminja barvo na odtenke, ki jih omenjaš. To je obrambni mehanizem tvojega telesa – fagociti se borijo proti črnilu, ki je za njih tujek… In če si kaj podpisala, nimaš kaj – so s tem v salonu kriti. Žal plačuješ visok davek na to permanentno tetovažo obrvi.
Malce imaš problem ker poti nazaj ni – imaš pa tudi mikro brazgotine ( ker to vrezujejo s skalpelom) In na predelih, kjer astnih obrvi ni, je to še toliko bolj zaskrbljujoče.
Menim enako. Najprej kozmetičarko seznani kaj pričakuješ – to se odloči sama, drugače pa ji jasno povej, da boš podala prijavo na Tržni inšpektorat. Preberi si tudi Zakon o varstvu potrošnikov.
Jaz sem trikrat prijavila neke nepravilnosti, vsakič sem dobila odobreno. Če imam pravice kot potrošnik in sem bila na takšen ali drugačen način zavedena, jih bom tudi uveljavljala.
Smo normalne zenske ki smo zelele met urejene obrvi ker smo za njih prikrajsane in nimamo potrpljenja za risanje vsakodnevno. Nevem cemu potreba po zaljenju? Rajs poglejte kakiga partnerja imate doma in kolk je v njem se kaj vec kot zunanja lepota preden pljuvate ostale …. men so tud ostale grde sledi od te japonske…
Pa saj se že od daleč vidi, iz avjona razlika – med narisano obrvjo s črto, ki če je dobro narejena, se sploh ne opazi, ša če manjka celo pol obrvi ( ker imaš sedaje maskare za obrvi, z mikrofiber vlakni, ki odlično “Ponaredijo naravne kocine) in temle skalpelnim vrezovanjem japonski stil, no. Tole japonska metoda je tako pregroba, kot bi ti nekdo nalimal na obraz nekaj nenaravnega in obraz deluje tako permanentno strog, umeten v predelu obrvi.
Verjamem, da je velika večina žensk po posegu precej razočarana , ker si niso predstavljale, da bo tako izpladlo v resnici, ker gledajo le fotke, ki pa so daleč od reale – večinoma če poretuširane – sploh tiste s svetlejšo poltjo in svetlimi lasmi, pa si dajo pretemen odtenek in to izgeda grozno. Umetno. Nenaravno.
in v živo takoj opaziš, katera ima narisane.
Jah, v 80ih so si ženske pulile na tanko črto, zdej pa populijo vse in nasekljajo kožo in tetovirajo – hud poseg je tole Ne hvala ne za pogledat, kaj šele za imeti – pa če mi plačajo ne.
Že zdravniki, ki imajo ohoho šolanja in izobraževanja za seboj, se kdaj zmotijo. Potem pa zaupaj eni s končano srednjo šolo, da ti reže po faci. Ni logično, od kod vam zaupanje.
Napiši ji dopis, kaj se je zgodilo, daj zraven sliko prej in potem, priloži vse račune in predlog, kako bosta zadevo uredili. Povej še, da boš zadeve posredovala naprej. Poišči, kdo izdaja dovoljenje za opravljanje posegov, pa na varstvo potrošnikov ne pozabi.
Zakaj nekateri ne razumete, da lahko njeno telo tako reagira, da spreminja barvo obrvi, ker je črnilo, vbrizgano pod kožo zanj tujek in se proti njemu bori na tak način? V bistvu je črnilo implantat…..
To so komplikacije pri tem posegu, ki pa včasih nimajo nobene povezave s strokovnostjo izvedbe… telo zavrne….. Pa nikakor ne zagovarjam izvajalca – samo lahko se pa zadeva ponesreči tudi kot avtoimuna reakcija tudi pri vrisovanju obrvi ( enako kot težave pri tetoviranju druge kože) -ali tega preprosto nekateri ne dopuščate?
Hvala za vaše odgovore.
Bom naredila sliko in jo prilepila, ko pridem iz službe, saj imam sedaj čez puder in senčilo in barvico na obrveh. Žal je bila tetovaža pri meni ‘potrebna’, saj imam zredčene dlačice in metoda je bila tudi popularna in je še, saj jo mnogi saloni še tržijo.
Grozno mi je, da moram tako daleč, da je tako trmasta in se ne želi argumentirano zmeniti. Ampak bom prvo anonimno, brez da jo navedem, vprašala tržno ali lahko kaj ukrepajo zame.
Nisem podpisala dokumenta, mi pa je tak dokument, kot listino, da se strinjaš kasneje pokazala. Vendar je napisana zgolj po alinejah, tako da po moje dokaj neresno. Denimo, pri meni je prišlo do spremembe v barvi, posledično pa do skazitve videza. Poleti, ko me opeče sonce, so obrvi videti kot da sem še tam posebej ožgana.
Se pa priporočam, če je kdo imel situacijo spora v kozmetičnem salonu, če mi zaupa, kako je to rešil. Tja namreč hodim v stresu in mi res ni prijetno.
Bom pisala na mail ali sms-e, to počnem skozi, saj sem ji ob pritožbi pošiljala tudi slike. Na začetku, da se obrvi ne poznajo, kasneje pa barvo, ki je nastala.