Bi zamenjali službo za 200 € višjo plačo?
To pa ne bi bilo samo odvisno od plače. No razen če bi bila res na nizki, z katero bi živela iz meseca v mesec. Potem bi. Če bi bila pa s svojo službo zadovoljna in predvsem če bi imela dobre sodelavce (to je zelo redko opažam), pa ni šans. Trenutno ni šans da menjam za toliko. Je nisem niti za 500e več. Raje tu delam na tem da se mi še zviša. Zanimivo delo v katerem si dober in ti je všeč, kjer lahko napreduješ, odlični sodelavci….vse to mi je trenutno bolj pomembno od par 100e. Je pa res da nisem na nizki plači. Če bi bila bi verjetno drugače gledala. Je pa teh 200 bruto predvidevam? Pa ta nova služba, delo, delovni čas, ljudje, podjetje, možnost napredovanja, možnost novih stvari se naučit? Vse faktorje preuči in boš vedela odgovor.
Odvisno od več faktorjev..osebno sem dobila ponudbo za 400 eur višjo NETO plačo, in to delo katero sem želela opravljati (sedanje mi ni prav uau) pa nisem menjala zaradi pogojev. Lokacija dela (center Lj, časovni vidik-vožnje 1 ura v vsako smer, gneča, parkiranje) in delovni čas (1x tedensko dežurstvo, ki vsi vemo hitro postane večkrat tedensko, ni dela od doma). Tako da odvisno..če bi bili pogoji taki kot jih imam sedaj, pa delo kot mi je bilo ponujeno, bi menjala tudi brez povišice..tako pa mi denar ne odtehta časa, vožnje…toliko eur več na leto, napram toliko časa na cesti v gneči in nadur na leto…tako sem jaz dala stvari na tehtnico. Ti daj svoje pluse in minuse