Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bi živeli kot Menoniti?

Bi živeli kot Menoniti?

Daleč od ponorelega sveta ….

Menoniti

V Evropi iz 18. stoletja je prišlo do preoblikovanja vere in protestantski kristjani so postali znani kot anabaptisti. To so bili reformatorji, ki niso odobravali krsta dojenčkov in poudarjali krst odraslih, ko se oseba izpoveduje v svoji veri. Menno Simons, katoliški duhovnik iz Nizozemske, se je pridružil temu gibanju. Njegova pisanja in nauki so bili tako impresivni, da so anabaptiste, na katere so vplivali njegovi govori, pozneje imenovali menoniti.

Ne, raje takole.

.https://www.youtube.com/watch?v=_NNU7nNyuyk

Young priest turns forsaken farm into paradise homestead
.https://www.youtube.com/watch?v=MF1jJy1F-8I

Nope. Ne vidim razloga, da bi prakticiral katerokoli vero.

Odgovor na objavo uporabnika
Frisian, 31.01.2022 ob 20:11

Daleč od ponorelega sveta ….

Menoniti

V Evropi iz 18. stoletja je prišlo do preoblikovanja vere in protestantski kristjani so postali znani kot anabaptisti. To so bili reformatorji, ki niso odobravali krsta dojenčkov in poudarjali krst odraslih, ko se oseba izpoveduje v svoji veri. Menno Simons, katoliški duhovnik iz Nizozemske, se je pridružil temu gibanju. Njegova pisanja in nauki so bili tako impresivni, da so anabaptiste, na katere so vplivali njegovi govori, pozneje imenovali menoniti.

Če bi bila vzgojena v tem.

Saj smo tudi mi po svoje ene vrste menoniti.

Belize

Raje življenje Amišev. Pa saj ga pravzaprav živim, ko sem doma…

NAZAJ K NARAVI!

Pri omenjenih me pa moti degeneriranost (tujcev ne sprejemajo medse, zato je njihova genska zaščita popolna).

Sem gledala včeraj dokumentarec na to temo. Zdeli so se mi rahlo zabačeni. Pobebavi.

Vesel oče, 01.02.2022 ob 08:33

Belize

Tja so se preselili predvsem menoniti iz ZDA, jih je pa v ZDA še vedno zelo veliko…

V tem ponorelem svetu? Da, ce bi bila možnost. Takoj!

»Kolektivno socialno življenje. Zdi se mi ogromna škoda, da tega ne izkusi več ljudi. Evropa, naš svet, je res individualistično naravnan, vsak otrok ima svojo sobo, svoje igrače, svoje kolo. Pri njih je pa to zelo kolektivno, vsi živijo skupinsko življenje. Če pridejo prijatelji, je to za cel dan, tvoj hladilnik je njihov hladilnik, tvoja postelja je njihova postelja. Domov za ostarele tam sploh nimajo, ljudje pač poskrbijo za svoje. Če je v družini več otrok, ima največjo veljavo tisti, ki skrbi za starše …«

Ne verjemi vsega, kar ti servirajo mediji. Samo en del menonitov se zivi po starem, v kolonijah. Vecina jih zivi tako kot ti ali jaz, samo zenske so oblecene malo bolj po starem. Pred leti sem delala z enim od njih, zato vem iz prve roke. Sicer meni se njihov nacin zivljenja v kolonijah ne zdi slab. Po musketirsko: eden za vse, vsi za enega.

Vesel oče, 01.02.2022 ob 08:37

Raje življenje Amišev. Pa saj ga pravzaprav živim, ko sem doma…

NAZAJ K NARAVI!

Pri omenjenih me pa moti degeneriranost (tujcev ne sprejemajo medse, zato je njihova genska zaščita popolna).

za veselega fotra

Ko bi ti vedel, koliko problemov imajo zaradi te genske zascite! Ena njihova podskupina vsake toliko najame kaksnega civilista, da jim naredi otroke, ker jih je bilo prevec pocasnih na mozganih in z drugimi hibami prav zaradi tvoje genske zascite.

Jaz bi zivela nekje v miru in tisini.. hisica sredi gozne jase, brezov gaj.. potok, slapici…

Z verami pa se naprej ne bom imela opravka, kot se nikol nisem imela.

New Report

Close