Najdi forum

Biblos

Sem si želela izposoditi knjigo v biblosu pa za večino knjig piše, da v naši knjižnici niso dostopne.
Mi ve kdo povedati, zakaj je to dobro in ali bodo kdaj dostopne tiste, ki zdaj niso?

Knjižnica se sama odloči, katere elektronske knjige bo nabavila, mogoče pa ne bi bilo slabo, da bi jim sporočila svoje želje. Ponavadi so hvaležni tudi za povratne informacije bralcev.

A tako je s tem. Hvala za odgovor. 🙂
Sem upala, da je to samo kaj začasnega in se bodo potem nekega jutra vse pojavile za izposojo. Bom morala pa potem kar nekaj knjig “sklikati”, potem pa naj le upoštevajo želje.

Lepota Biblosa je, ker gre tudi za izposojo. V slovenskem prostoru je kupovanje digitalnega še vedno nekaj nenavadnega, saj je piratsko izročilo še vedno zelo živo. Kar veliko ljudi poznam, ki kupuje angleške E-knjige, a nikakor nočejo kupiti slovenske knjige, dasiravno gre za enakovredne izdelke.
Knjige na Biblosu so različnih cenovnih razredov. Običajno (tako je na Amazonu) so cene enakovredne broširani izdaji. E-knjiga je drugačen medij od tiskane knjige. Na Biblosu je tudi 5 knjig iz sveta Vitezov in Čarovnikov, edine resne slovenske sage, ki sodi v zvrsti sodobna fantazija, znanstvena fantastika, urbana fantazija in magični realizem. E-knjige se razlikujejo od tiskanih knjig. Vsebinsko so razširjene, vsebujejo bistveno več dodatkov in notri je veliko barvnih slik in ilustracij.
Vsi bi želeli, da bi na Biblos prišle tudi knjige različnih založb. Tako so gor skoraj izključno knjige Založniškega zavoda Beletrina, samozaložnikov in samo nekaj knjig od Mladinske knjige. Škoda.
Kakor koli – če neke knjige ni v domači knjižnici, je najboljša pot vztrajno sitnarjenje. Če prepričate še koga, da pomaga pri tem, toliko bolje. Pri nakupu E-knjige dobi knjižnica 5 licenc za izposojo, kar je ugodneje od fizičnih knjig.

New Report

Close