Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bicikeLJ in 350 eur – MALO MORGEN

bicikeLJ in 350 eur – MALO MORGEN

Ste vi pripravljeni založiti 350 eur kavcije za bicikelj.
Jz ne, zato pri nas odpade.
Ja in če mi bicikelj ukradejo, poškodujejo, bodo krili iz mojega računa.
MALO MORGEN.
Razsvetlite me, če se motim.

bagatenja tega cigo-jugo županovića.

Kkao založiti 350€ kavcije? Saj to nikjer ni pisalo, samo da moraš letno plačat 3€ za uporabnino.To gre z Urbane, tam pa ni 350€. Kkao bi potem plačal kavcijo?

No tole je pa brca v temo za izpah kolena.

Tudi jaz ne maram Šerifa Zokija, samo pri kolesih pa kaj dosti nima.

A ni tako, da pustiš svoj TRR in ti v primeru kraje kolesa potem trgajo 350 eur?

V primeru tedenske ali letne naročnine moraš dati kavcijo.

Bojim se, da bodo ta kolesa, čez čas itak vsa uničena, razbita, zmahana, umazana…..ponoči se bodo nad njimi izživljali mulci za zabavo, marsikomu je vseeno in bo grdo delal s kolesom, saj ni njegov…..tko je to pri nas.

No tole je pa brca v temo za izpah kolena.

Tudi jaz ne maram Šerifa Zokija, samo pri kolesih pa kaj dosti nima.[/quote]

haha, js ne bi bila tako prepričana ….

http://www.siol.net/slovenija/lokalne_novice/osrednja_slovenija/2011/05/v_ljubljani_od_danes_samopostrezni_sistem_izposoje_koles_bicikelj.aspx

sej zoki je šef v mol-u, al js česa ne vem?

Vsako stvar skritizirat a ne. A vas kdo sili, a bo šlo iz vašega TRR direkt na Jankovičevega. Ne boš, ok in kaj zdej. Dejmo kritizirat. Pismo kokoši

Jaz bom pa rekla:

Fantastična ideja! Cela država tone, samo v Ljubljani se zgodi še kaj dobrega in kakšen korak v pravo smer.

Pa nisem iz Ljubljane. Brezplačna uporaba kolesa, da prideš od točke A do točke B? Kaj še hočete????

Res ste bedne. Najprej se pozanimajte kako sistem deluje po tem pa kvakajte.
Na Urbano naložiš 3€, kot dobroimetje, potem pa se voziš z kolesi kakor te je volja, če prekoračiš čas izposoje se ti iz te Urbane odtrgajo €. Če narediš nepopravljivo škodo na kolesu ali ga ukradeš, vržeš v Ljubljanico, …. potem bo šele kazen.

Dajte malo več brati in veliko manj vsako stvar kritizirati.
So pa za moje pojme ta kolesa dobra zadeva. Je pa res, da jih povsod kjer jih imajo (druga Evropska mesta) tudi uničujejo in kradejo , …. vendar z leti vse manj.

Podpiram projekt, pa tudi če je zraven naš Zoki, vsaj iz zapufanega imam kaj narejeno.

Preden se prijavim za uporabo sistema bicikelj, imam še nekaj vprašanj:
– ali je brezplačna res le prva ura vožnje s kolesom, ali je brezplačna vsaka prva ura uporabe kolesa po pretečenih 24 urah od zadnje uporabe kolesa (tj. od vrnitve kolesa na postajališču)?
– kako je s plačilom varščine v primeru prometne nesreče, ko je kolo poškodovano, vendar za nesrečo nisem kriv sam (npr. v primeru da se mopedist, ki vozi po kolesarski stezi, zaleti vame)? Kako lahko dokažem, da morebitna prometna nesreča ni posledica nespoštovanja splošnih pogojev? Jaz vozim varno, vendar pa opažam, da se nekateri udeleženci v cestnem prometu v Ljubljani obnašajo kot da pravila zanje ne veljajo.

Vzameš kolo, se pelješ na željeno lokacijo in ga tam oddaš na postajališče. Ko si opravil si kolo spet izposodiš in ga vrneš….Težko ti ga kdo ukrade. Kolo ni mišljeno za celodnevno izposojo, pač pa za izposojo od točke A do točke B in od B do C itd. Meni se zadeva zdi fenomenalna. Z varščino je pa tako, da pustiš št. kartice, v primeru odtujitve ti trgajo. Kje je tu problem?

Mislim, da branje prdvsem pripada tebi!

Tule pravijo takole:
http://www.bicikelj.si/Kako-deluje/Pogosta-vprasanja/Narocnina

Kako deluje varščina?
V vsakem primeru mora uporabnik ponudniku storitev predloži pooblastilo za prenos sredstev v višini 350 € kot varščino, ne glede na trajanje naročnine. Varščino 350 €, se zaračuna le v primeru neupoštevanja splošnih pogojev za dostop in uporabo.

Ja in kako bo potekalo dokazovanje, da so kolo okradli?? Ja, verjetno prijava policiji.
In če boš imel smolo, da ti kolo ukradejo celo 2X …. boš obravnavan mogoče kot da ne spoštuješ splošnih pogojev..
ki so navedeni tule???
http://www.bicikelj.si/content/advancedsearch?SearchText=SPLO{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A0NI+POGOJI+DOSTOPA+IN+UPORABE+MESTNEGA+KOLESA+BICIKELJ+V+LJUBLJANI&SubTreeArray=26207&SearchButton.x=16&SearchButton.y=13

aja pardon – najdeš jih z googlom (če veš naslov..)
http://www.google.si/#hl=sl&biw=1173&bih=815&q=bicikelj+{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}26+splo{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1ni+pogoji+dostopanja+in+uporabe&oq=bicikelj+{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}26+splo{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1ni+pogoji+dostopanja+in+uporabe&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=3926l6700l2l11l11l0l0l0l1l406l1696l4.4.2.0.1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=61a794c3f189e7ef

kar poglejte si jih, natančno

ali pa bančni podatki… sori, jih pa ne dam kar tako vsakemu, ki mimo pride.
Tule jih posreduješ vnaprej, bianko…
skregano z vsako varnostjo…

Kako deluje varščina?
V vsakem primeru mora uporabnik ponudniku storitev predloži pooblastilo za prenos sredstev v višini 350 € kot varščino, ne glede na trajanje naročnine. Varščino 350 €, se zaračuna le v primeru neupoštevanja splošnih pogojev za dostop in uporabo.

Mi boste varščino zaračunali?
Varščina v višini 350 € vam bo zaračunana le v primeru neupoštevanja splošnih pogojev za dostop in uporabo, zlasti v primeru, če kolesa ne boste vrnili v 24 urah.
Letno naročniško razmerje lahko sklenete na spletu prek garancijskega sistema z direktno obremenitvijo ali tako, da po pošti pošljete obrazec naloga za direktno obremenitev.

Brezplačna naj bi bila vsaka prva ura ene izposoje. Med vračilom in naslednjo izposojo pa mora preteči 5 minut.

Če kolo uporabiš za vožnjo od točke A do točke B, ti ga bodo ukradli izpod riti?

Varščino trgajo verjetno, če kolesa ne vrneš in ne obvestiš lastnika, da je bilo odtujeno. Lepo piše v vseh medijih, da v primeru kraje ali nesreče šteje kot dokazilo policijski zapisnik.

Te nihče ne sili, da uporabljaš kolo za 1 evro na teden!!!!! Jezus!!! Pa si ga kupi za isti denar in problem rešen!
Take it or leave it. Kaj ti je treba pizdakat? Po tvoje se lastnik še zavarovat ne sme pred vandali in tistimi, ki jim ni mar tuje lastnine?

kolo vzameš in se odpelješ z destinacije A na destinacijo B. potem ga oddaš. kako ti ga bodo vmes ukradli?

sistem ni mišljen, da dobiš kolo v uporabo za celo leto zastonj, ampak da ga vzameš, voziš in vrneš.

ja sori no, razumem
Če potrebuješ kolo do mesta in nazaj, uporabiš tja eno kolo, ga priklopiš nazaj in nazaj grede uporabiš drugo kolo. Ne parkiraš ga nikoli kam drugam kot v stojalo za bicikelj.
Ampak vseeno ne dam svojega računa.

In kdo te sili? Pa plačuj trolol

kaj pa, če je med točko A in točko B še točka, kjer imaš krajši opravek in v tem času nekdo ukrade kolo?

Kaj pa moj sin ki je gluh in ima brezplačen urbano…kak pa naj on vozi s kolesom če k čitalniku ne more dat urbano ker je pač v urbani 0€ ?

O moj bog… Pa kaj je z vami narobe… Sam sem se registriral in sistem je super, prav tako pa odlično deluje.

Tako kot je bilo povedano že prej se mora podjetje, ki je lastnik koles nekako zavarovati pred krajo ali poškodovanjem koles… In kako naj se drugače zavarujejo kot tako, da morate pri registraciji uporabiti kreditno kartico(s katere se lahko črpa neomejena količina denarja – tako se podjetje zavaruje, da nimate na računu 1 evra in potem vam ne morejo denarja vzeti, če vi ukradete/poškodujete kolo) ali pa potrdilo banke(za to ne vem kako točno deluje).

S temi podatki je pa tako, da jih moraš dandanes tako ali tako posredovati pri vsakem nakupu prek spleta ali kakršnemkoli pravnem poslu. Lepo vas prosim nehajte s tem nezaupanjem v te storitve. Če ne zaupate podjetju pač NE UPORABLJAT TEGA IN NE JOKAT! V primeru, da vam oni neupravičeno zaračunajo denar obstajajo dokazi o tem, da kolesa niste ukradli(ker vsakič, ko kolo vrnete/si ga sposodite se podatki beležijo). Če se to zgodi pač zadevo postavite pred sodišče.

Raje kot da jokate tu o tem, kako nočete posredovati svojih podatkov izbrišite svoj račun s strani Facebook, kjer so vaše podatke že tako ali tako posredovali agenciji CIA…

mislim… začnite malo razmišljat

Slovenceljni, nad vsem se pritožujete, še nad brezplačnim kolesarjenjem… Pojdi na bus, pa mir!

Spet eno prepotentno teslo, ki misli, da se ves vesoljni sve vrti okoli Ljubljane in lokalnih novičk.

Če ne bi brala odgovorov, mi ne bi bilo jasno, o čem sploh avtor kvasi. Očitno mi še vedno ni, ker ne razumem, zakaj bi se nekdo vsajal na kavcijo ČESARKOLI!!

Če se ti kavcija zdi predraga pač ne koristiš uslug storitve. Izposoje embalaže, bicikla, ČESARKOLI.

WTF??? A smo spet v fazi političnega lobiranja, ko je popularno pljuvati po čemerkoli, samo da je NEKAJ??? Če se povezano s politiko, še toliko bolje?

New Report

Close