Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Bicikli na twinga?

Bicikli na twinga?

Za tiste, ki se spoznate – a je možno s twingom prevažat 2 bicikla? Meni se zdi, da je avto kar prešvoh za take zadeve. Ali pač ne? Bo treba kupit nov avto, če bova hotela vlačit kolesa s sabo?

Hvala za vaša mnenja,

LP, M

Poglej v prirocniku koliksna je obremenitev dovoljena strehe…Ponavad je tm okoli 50kg .Sem pa 100% da lahko gor vrzes dva bicikleta brez problemov, sam fejst vse pritrdi ,pa bo…

brez problemov vrzes gor 5 biciklov, ce jih imas kam spraviti.
na stari petki in cliu komot dva jadralna zmaja prevazas. tri, ce ni dalec in gres po asvaltu. makedam hitro streho zvije.
zlozen zmaj je dolg 5.5m in z vreco tehta v povprecju 35kg, raje malce vec.

Moje izkušnje so pokazale, da brez problema pelješ dva bicikla na twingu, vendar moraš biti zelo pozoren, da je prtljažnik dobro pričvrščen na avtu(tako osnovni, kot prtljažnik za kolesa).Niso pa priporočljive visoke hitrosti na avtocesti…nad 140 km/h.

Kupi si prtljažnik za zadaj. Tako komot prevažaš dva bicikla, pa še zračni upor je zanemarljiv. Jaz sem tako vozil 150 km/h po avtocesti od GO do Gardskega jezera brez najmanjšega problema.

Hvala vsem za odgovore, sem se že bala, da bomo morali kupiti nov avto!

LP, M

Pozdravljena

Kot ti ime twingo pove, je avto namenjen za 2 in ne za neke familije z 3 otroci, ki vlacijo pol bajte s sabo na morje ali kamorkoli ze.

Jaz na svojega twinga ne dam niti kovcka niti nobenega drugega nosilca. Ti pa se sama odloci.

lp

Daniel, še pomiš ko smo v časih stare Jugoslavije hodili 4 članska dručina s fičotom , stoenko , katrc…. na morje za 14 dni in smo vse stlačili v/na avto ?

Res da je sedaj standard višji, vendar so tudi nekateri, ki si ne morejo oz.jim je bz samo za dopust kupiti večji/dražji avto.

Pred cca. 20 leti se nas je tudi 5 peljalo v ficku na morje….pa nismo potrebovali nobenega stresnega kovcka ali nosilca….
Ce gres na morje vzami tisto kaj je nujno….ce pa gres biciklirat, pa pejd v bliznji park/gozd.

Tisti moj prejsnji post je bil zato, ker najbolj sovrazim taksne na cesti, ko si navlacijo pol bajte v avto, pol pa delajo kolone in zastoje.

Pa brez zamere.

D.

New Report

Close