bide ali še en wc?
Dodaten skret kar prav pride, po drugi strani je pa bide zelo uporabna zadeva. Ali imate banjo ali tuš kabino? Ker banja lahko nadomesti bide, tuš kabina pa ne. če nimate banje potem bi dala bide. V nasprotnem primeru pa ne vem, če bi bilo tako kot pri nas, ko je wc zaseden vedno točno takrat ko ga jaz rabim, bi dala še eno školjko, če pa niste tako usklajeni pa bide.
Tudi jaz bi dala še en wc. Lahko te pritisne med tuširanjem ali podobno, pa je fino, da ni treba v drug prostor skakat. Poleg tega, da se včasih zgodi, da je en wc zaseden, je tudi zoprno, če po uporabi smrdi in je že zato bolj sproščujoče v drugega zaviti. Bideji (mi ga nimamo, pač pa kolegica jamra) so za malčke zelo priročna stvar in se ti tako nikoli ne naveličajo točiti vode in močiti kopalnice (pa naj nam je všeč ali ne).
Toncka
Doma smo ga imeli, pa ga nisem nikoli uporabljala. Mi je bilo ensotavno stuširat.Nisem imela bideja v študentu, pa enem najemniškem pa drugem najemniškem stanovanju…..pa ga tudi v hiši ne bo. Je že dokončno.
Doma in v prvem najemniškem je bilo stranišče v kopalnici. Sedaj, v drugem najemniškem pa je stranišče ločeno. Kolk komplikacij. Ko začenmo točit vodo za otroke kopat, pritisne lulat mene. Moram med slačenjem otrok letet v stranišče. Ko otroka postavim v bano,”mami lulat”. In potem mokra (ker za brisat ni časa) odcapljata v stranišče. Pa je moker še hodnik. Enkrat sem se skoraj ubila.
Ko se greva umivat zvečer midva se zgodba skoraj identično ponovi, samo da naju že pri odpiranju vode, še predno stopi kdo v bano pritisne. In potem sta dve možnosti: ali do konca slečt in lulat v bano, ali pa napol slečen letat na stranišče.
Pa kako je bilo, ko smo imeli dojenčka. Crknila sem skoraj, tako me je tiščalo, mali se pa ni pustil oblečt, da ga lahko postavim na tla. Pa sem nagega nesla na stranišče, da sem se polulala. Če bi bilo stranišče v kopalnici, ne bi bil noben problem.
No tako je pri nas, in jaz sem ddefinitivno za stranišče v kopalnici. Glede zasedenosti si ne belim glave, ker bosta v hiši dve kopalnici in v vsaki stranišče. Če bo eden zaseden, ne sme bit problem stopit do drugega.