biftek ??
Sej misliš tatarskega, ne? Tako je s tem. Okusi so zelo različni. Važna je sestavina začimb. Meni ta ki ga prodajajo v Lj in na Gorenjskem sploh ni dober. Moja mama pa naredi svetovnega. Tu v Lj je rdeče barve (?). Ne vem zakaj. Moja mama ima menda nek ful star recept za začimbe. Tak se dela na Koroškem. Jaz ga ne vem. Če bi pa res rada zvedela, jo pa lahko pokličem in povprašam.
V tatarski biftek gre vse tole:
-sol
-poper
-nastrgane (ali naribane) kisle kumare
– sesekljani feferoni-pekoči
– čebula
-česen
-kapre
-sardelni fileti
-paprika v prahu
-sesekljan peteršilj
-gorčica (ne pretiravat)
-majoneza
Jaz ga pripravim tako:
meso ene štirikrat spustim čez stroj za mletje mesa, da je res na drobno drobno sesekljano in potem dodam vse začimbe po okusu, paziti moraš le, da ne dodaš preveč gorčice in kumar (lahko tudi spustiš kakšno stvar, ki ti ni všeč). V original receptu se doda tudi rumenjak ampak ga jaz zaradi ne dam. Če želiš bolj pekočega dodaš več feferonov in popra pa je.
Aha, pa vse kar daš not mora biti tudi na drobno sesekljano……
Dober tek:))))))
Wind
Derseto, a boš rekla mami za recept? Jaz sem ga jedla cca 15 let nazaj na Ravnah na Koroškem na eni fešti in mi je bil res ta prav tatarc. Gospodinja nam je opekavala domač kruh, narezan na tanke rezine, mi smo ga namazali z domačim maslom, gor pa tatarc! Zagrizel si samo v skorjo, vse ostalo se je stopilo v ustih in padlo v rit s svetlobno hitrostjo:-)))
Hvala in lp