Big bang mi ne prizna garancije Se zgodi
Pozdravljeni,
Na vas se obračam z vprašanjem, kaj menite o sledeči stvari. Pred 2,5 letoma sem v Big Bangu kupil prenosnik, ki ima tovarnoško gar. 2 leti in dokupil zraven garancijo Se zgodi 3 leta.
Pred 1 tednom sem računalnik odnesel na popravilo v sklopu garancije Se zgodi zaradi pregrevanja in ugašanja računalnika. Danes me kličejo s servisa, in pravijo da se mi je računalnik v notranjosti zaprašil in se zato pregreva in gre v mojem primeru za normalno izrabo materialov, tega pa garancija ne pokriva (pokriva pa okvare) in zato mi ga lahko vrnejo v enakem stanju ali pa za 30,00€ popravijo.
Seveda sem se zbunil in povedal, da za moje pojme GRE ZA OKVARO in da je normalno, da crkuje zaradi izrabe. Povedal sem, naj mi pc pošljejo, in ga bom še naprej pos obremenitvijo uporabljal, da domončno izdahne in jim ga bom potem poslal, naj ga popravijo. S tem smo pogovor zaključili. Klical sem tudi vodjo reklamacij is BB v LJ in pravi, da me bo poklical v naslednjih dneh. V BIG BANG poslovalnici kjer sem računalnik kupil, trdijo enako kot na servisu.
Skratka, kako se jim ne pustiti nategniti in kaj narediti? Računalnika zagotovo ne mislim sprejei v takem stanju, še manj pa plačati 30,00€.
http://www.bigbang.si/dodatno-za-vas/dodatna-zascita-se-zgodi.aspx
Prenosnik moraš tudi redno vzdrževati, čiščenje je že taka stvar…
Sicer pa, ce bi ti priznali garancijo, bi moral doplačati 90 eur, kar preberi si pogoje
Moje mnenje?
Da je zadeva vredna vec kot 30 eur, da imas v pogojih omenjeno doplacilo, bi placala teh 30 evrov in ga v bodoce bolj redno cistila
Če se je prašilo in se ga ni odprašilo, se je dogajalo in ne paše enostavno v opicjo, ko se nekaj nenamerno zgodi. Potem se pa še gredo razburjati, ker sami niso poskrbeli za prah, da jih potem računalnik komaj diha.
V garanciji vedno piše, kdaj garancija velja in v katerih primerih ne. In nabiranje praha, ker bi se to slučajno zgodilo, pač ne paše tja notri.
Ah… Klasika, vsak ima samo velike oci, ko slisi izraz : se zgodi, doplaca, pogojev pa ne prebere, potlej je pa jok in stok, kolk so grdi tam, ker zelijo doplacilo.
fora je, dače ti hočeš dobr prepucat računalnik, morš stranico dol odšravfat, in ga znotrej posesat-še bolš da ga prepihaš s kompresorjem. ker pa maš na stranici nalepko, ki jo seveda z odprtjem računalnika strgaš ti potem nobena garancija ne velja. jst bi na tvojem mestu želela da mi pokažejo, kako ga sama sčistim, brez da pretrgam nalepko. ker to da ga posesaš samo na ventilatorju ne bo dovolj…
Sej ti na pogojih verjetno jasno piše, da v primeru običajne obrabe ti kakršnakoli garancija ne velja. Zato so ti tudi tako odgovorili.
Če boš plačal 30 evrov, ti ga bodo popravili, če boš čakal še malo boš moral dati 500 ali več za nov prenosnik, pa ti presodi, kaj je ceneje……
Ne vem čemu razburjanje in obsojanje, če ti celo na 2 mestih povejo enako. Če želiš še eno mnenje pa ga odnesi na kak drug računalniški servis, sam, tam boš po moje namesto 30 plačal vsaj 60, ker ti bodo računali še to, da so ga pregledali 30 in odpravili napako še 30…..
Brez veze kompliciraš….