Najdi forum

big bob- simobil

Malo gledam tole akcijo od simobila- bob- govori ceneje. Drugače imam paket pri mobitelu za cca 40 EIR mesečno. Razmišljam, da bi se prestavila, pa se mi zdi ponudba preveč ugodna, da bi bilo res. Je kje skrit kakšen droben tisk? Pokritost? Ima katera, zadovoljstvo, priporočate? Hvala vnaprej.

Jaz ti ne priporočam. Ta Bob je nateg. Edina finta je da se lahko pogovarjaš in pošiljaš sms-e za to ceno ki jo oglašujejo. Vse ostalo tako mms-e in prenos podatkov pa v to ceno nimaš vključeno in to je tisti največji hec tega paketa. Imaš na konkurenci dosti boljših paketov, ki v mesečno naročnino vključujejo prav vse (in kar nekaj tega neomejeno). Pa tudi ta paket ki ga imaš na Mobitelu in plačuješ mesečno 40€, se meni zdi osebno zelo dosti. Jaz recimo plačujem mesečno 20€. Pokritost Simobila pa je tko tko, na tem področju so malce zaostali.

Tudi sam bi odsvetoval tale Bob. Tale predplačniški paket sicer na prvi pogled zgleda res zelo poceni, vendar niti ni tako zelo ugodno. Pisan je na kožo samo tistim ki se samo pogovarjajo, za vse druga pa je paket mimo. Simobil ga je lansiral kot neka konkurenca Izimobilu. Je boljše da vzameš kakšen paket in te sicer zadeva pride malce več mesečno, vendar si povsem miren in lahko uporabljaš tako sporočila kot tudi prenose podatkov. Z Simobilovim signalom pa nisem najbolj zadovoljen, imam sicer paket poslovni službeno, vendar če mi fima ne bi plačevala računa nikoli ne bi imel Simobila. Ima konkurenca boljši signal in tudi dosti boljšo ponudbo.

Moj ga je kupil ravno včeraj. Mu je res pisan na kožo, ker uporablja mobitel izključno za klice in sms-je.
Mi je pa čudno, da nimajo svoje pisarne, svojih poslovnih prostorov, kjer bi recimo lahko podpisal pogodbe. Tudi s simobilom pravijo, da nimajo (razen frekvenc) nič, čeprav povsod, kjer oglašujejo, piše spodaj Simobil d.d. Tako da, ko kupiš paket, moraš poklicati številko in oni pridejo k tebi domov in prinesejo pogodbe. To mi je pa res čudno.

V ozadju Boba je Simobil, to je jasno. Hoteli so priti z neko prepoznavno blagovno znamko in sloganom, kako se dokopati do predplačnikov, ki jih največ trenutno ima Izimobil, pa tudi Tušmobil, nekaj pa tudi Mobitel. Ta segment uporabnikov je dosti zasičen, sama ponudba Boba pa po moji oceni slaba. Kaj ti pomaga da imaš na mesec tako majhen račun če pa gre le za klice in pa sms-e. Tako da neke koristi tukaj Simobil ne bo imel. Za nekaj evrov več imaš že dobre pakete ki vključujejo vse kar potrebuješ. Glede na to da je ta Bob mišljen za segment ljudi mladi in starejši imaš recimo sedaj za mlade pri Tušmobilu ta nove pakete Mingl za 12 in 17 evrov, za starejše pa ima itak vsak operater eno hudo ponudbo. Torej, Bob je slaba izbira!

valsikoTZ lahko govoriš samo zase. je veliko ljudi ,ki ne potrebujemo ničesar drugega kot samo klice ali sms 🙂

Kaj pa, če bi poskusila pri trenutnem ponudniku dobit boljšo ponudbo? Tale novi paket za 25 €, Povezani 2000 ti bo gotovo pokril potrebe. Jaz sem na tega menjala in mi je super, količin ne presežem, prav pa mi pride tudi internet. Pa še pokritost imaš dobro, kar je tkoltko najbolj pomembno.Pa pomisli tudi, da se naročnina splača, ko kupuješ nov mobitel (subvencionirane naprave.

Tale paket BIG BOB je čist super. Jaz interneta na tel ne potrebujem (sicer pa tisti ki ga potrebuje, ga lahko dodatno zakupi za 6 eur) Smsov pa itak ne pošiljam. Ko so se pojavili prvi telefoni so bili vsi zadovoljni že samo s klicanjem, danes pa bi radi ne vem kaj vse. Najbolj da se še telefon pogavarja namesto njih. To so zame razvajeni ljudje.
Tudi moja sestra, ki ji ni problem dati 40 eur za tel na mesec se je odločila za njega. Zakaj bi plačeval več, če ni potrebe? Tudi Bill Gates parkira tam kjer je zastonj, če je koker tok blizu mesta kamor je namenjen, pa bi, vsi vemo lahko parkiral tudi tam, kjer bi stala npr ura parkiranja 1000 eur

kako je pa s pošiljanjem smsov v tujino? (iz slovenije)

Pri mobitelu ti pač odbijejo od paketa…ali pri big bobu tak sms plačaš posebej?

Še dobro, da je BOB spet ponudil nekaj konkurence na zmanipuliranem slovenskem trgu. Avstrijci za isto ponudbo plačujejo manj kot mi Slovenčki.

ITAK pa je BIGbrother povsod in nam operaterji nam stalno vsiljujejo kaj vse mi “rabimo”..

Internet na skretu, internet medtem kot nabiram gobe, internet med seksom, itd.

NE RABIM tega, ne rabim! A se ni lepo pogovoriti s svojim sosedom v živo? Če ga sploh še poznam 😉

Jaz sem ga naročil, deluje.

Ni res, da ne moreš uporabljati interneta (celo cenejši je kot konkurenca), če ga je uporabljaš v mejah normale. Spet pa je tu vprašanje normale… 😉

Srečno pri govorenju, srfanju, bloganju, brskanju, MMSnju, itd…

V big bobu imaš 1000 Sms-ov IN Mms-ov…

zivjo vsem,,

sinu sm kupil tale zacetni paket 14 eur z 100 min no kaj se je zgodilo tamali se mi je pozalil da je v par klicih mogoce 10 min SKUPAJ RAZGOVOROV porabil 100 min????? ja pa kaksen je to nateg prosim, sm poklicu na bigbob prijazna teta nima pojma in mi nezna odgovorit ker pravi da takih informacij ne dajejo preko telefona blabla temvec preko [email protected] hmm?????

zdaj sm se bolj bedak ispadel ko sem narocil se narocnino za 10EUR mesecno 1000 min razgovora 1000 min SMS in se vedno se tamali zali da je imel kakih 10 min realnih razgovorov ko pa preverimo stanje na 4545 pa dobimo odgovor da je porabil 55 min

”””NATEG POMOJE TOTALNI ********** bom spremlju zadevo upam da neboom dobil racuna 500eur na konc meseca **************

Pri Bobu se najbolj zaplete, če imaš kakšno reklamacijo, če kaj ne dela… Pošlješ sicer lahko mail na info, vendar so odgovori tako klišejski in ti nič ne povedo, da moraš vseeno poklicati na številko, kjer plačaš za minuto pogovora 1 €. In tudi tu nič ne rešiš, saj so agenti samo prijazni in te razumejo, rešijo pa ne nič. Pred časom se je zgodilo, da je bila hči brez SIM kartice (obstoječa je iz neznanega razloga prenehala delovati) več kot 10 dni, ker se niso mogli zmeniti med sabo, so kar malo pozabili, pa agenti nimajo vpogleda v proces, da bi videli, kje se je kaj zataknilo…in te samo razumejo in mirijo…

Torej, če se ti kaj zatakne je KATASTROFA. Hči je sedaj na izimobilu (prej na Debitelu) in je zelo ugoden, vse je OK, da ne govorim o primerjavi centra za pomoč – izimobilov je res vrhunski.

Tako kot sem že napisal jaz vam Boba ne svetujem, boste cenejše prišli skozi če vzamete kakšen poceni paket, daš kak evro več, vendar si potem pomirjen ker veš da imaš toliko zakupljenih minut, sms-ov, mms-ov in še prenos podatkov. Jaz poznam kar nekaj ljudi ki so Boba vzeli in so po 2 mesecih ugotovili da to ni to!

Dober dan, ko berem te negativne stvari o big bobu mi pride naprej kot da so sami mobitelovi naročniki pisali kritike (morda za reklamo mobitelu) ki se obnaša tako kot da je sam in edini. Kar poglejte šli so pod eno streho mobitel in telekom pa vendar dobivam posebej račune (zakaj očitek bobu da nima svoje pisarne) in da se skriva pod si mobil. No pa o slabih signali.Bob ima zakupljeno precej veliko količino mobitela….???????
Zdaj pqa glejte izračun.HIŠNI TLEFON – 10 EVROV NAROČNINA IN POGOVORI (10 evrov vržeš v zrak)
Mobitel – najcenejša in ugodnjša ali ista ponudba kot pri bobu 1000 minut je tu 23 evrov, pri bobu lahko govoriš v druga omrežja pri mobitelu sem si najela 3 ure povorov v druga omerežja kar je spte 9 evrov . MMMS se tudi pri mobitelu računajo posebej ker imam ta paket.
Potem je še tu instant internet ker nimam boljše povezave na mojo lokacijo – 20 evrov samo delni zakup.
Zdaj pa izračunajte 100 evrov skupaj pa so vsi v eni hiši pa ne dajo neke skupinske ponudbe za vse te tri stvari.
Potem boste videli je velik del vaše kritike neutemljen.Odkar se spomnim sem bila mobitelov naročnik ampak je zdaj tri mesece pri bobu vse enako.Z velikim veseljem bi šla tudi z stacionarnem telefonu kam drugam…….MoNOPOLIST

Ma kr nek.jaz dam pro si mobilu 45 EU pa del mesec telefonarm pa pisem sporocila pol man pa se 4 giga prenosov vklucenih v to ceno pa sem brez skrbi pa internet skos Laura tut ko ga neuporabljam.

Mwahahahhaaa… a skos laufa, kva, tud ko ga ne uporabljaš ?? O_O ? ((

Živela dežela ameriško- slovenskega primitivizma!

vi nimate pojma simobil je zakon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jst mam za 19€ tisoč minut, sms-ov pa še ne vem kok dost mms-ov in surfanja po imternetu.

R34TG43G

Pa ne vem kaj se vžigate na temo pokritosti pri Simobilu.
Mislim da ni nič slabša kot pri Mobitelu, če ni celo boljša. Imam občutek, da razpravljate kot bi sanjali naglas.

No pa je ta debata ušla v smeri telebajskov in velikih umskih modrecov, ki odkrivajo toplo vodo v bojlerju. Še vedno trdim da je gsm mišljen kot telefon za pogovarjanje in pošiljanje SMS-ov. Za tiste, ki ga za to uporabljajo je Big Bob prava stvar. Jaz sem iz povprečno 40 do 45€ zmanjšal račun na 10€, ker ga uporabljam za govor in SMS. Kdo bo sicer rekel lej ga hribovca zarukanga, saj ne ve, da se da uporabljat telefon za prenos podatkov, GPS … bla bla bla…. ja, vendar ta paket je za to in je prava stvar. Za tiste, ki pa nosijo telefon na skret in brskajo po internetu JASNO prek GSM OMREŽJA pa to mogoče na prvi pogled ni ugodno, vendar naj malo skupaj potegnejo in izračunajo pa bodo vidli kaj je in kaj ni.
Ko se bo kdo pojavil z bolj ugodnim paketom grem tja. Jaz nisem simpatizer nobenega operaterja. Res je da ima Mobitel najboljšo pokritost v Sloveniji, vendar če meni telefon dela tam kjer ga največ uporabljam je to to… Drugače pa Bob ima naročniški in prednaročniški paket in ne samo prednaročniški kot modrujejo nekateri telebajski tukaj.

BigBob imam dobre 4 mesece, in je odličen za uporabo. 9,90€ mesečno po 1000 min in 1000 sms v vsa omrežja v sloveniji (tudi stacionarna) razen seveda klici na posebne številke. Mobitel, debitel in izimobil se lahko skrijejo pred to ponudbo ker je nebojo nikoli imeli! Pa pri bobu so zelo ugodni klici iz tujine (tudi hrvaška), v Avstriji pa še posebaj ker je to ubistvu bob od Telekom Avstrija group tako imajo bob v avstriji kot tudi pri nas in so zato še bolj ugodne storitve. Če pa rabiš internet pa doplačaš 5€ za 1 gb pa je to to. Še zmeraj ceneje kot džabest pa take fore. Če pa pošlješ mms se ti pa zaračuna po 4 cente, kar pa tudi ni veliko (a ni za 1€ dost 25 mss)?

Bob akcija traje samo do 31.7.
A se pripravlja kakšen nov paket ?

Ja…joj,… joj,… ”zame zaenkrat ni nikjer v Slo dovolj dobrega paketa in gsm aparata, ker bi mel rad VSE brezplačno (internet, mms, sms, klice-tut v tujino, internet tv, satelitsko, kablsko, kosilo, večerjo, hišo,… :-)) … pa telefon z 60 inčnim ekranom, da bi ga gledu k tv…. vse za samo 60€/mesec….”… … DEJTE NO MIR ! 1000 SMS-ov PA 1000 MIN NA MESEC, ZA10€ !!! ITAQ DA SE SPLAČA, HALOOO !!! Če pa rabš še fuuul mms-ov pa interneta pa … svašta… pa kupš najdražji paket pr MOBITELU pa je POL TE CENA NE ZANIMA ANE. Js ga še nimam, ampak bigbob je kr zakon

Tale BIGBOB je res zakon. Že zadnjič mi je bilo žal, ker ga nisem vzel, sedaj pa sem ga. 1000min pogovorov nikjer ne dobiš tako poceni. Tudi sam sem bil skeptičen, vendar mi sedaj ni žal.
Nekaterim pač ni problem plačati več kot 30€ za razne “ziher” ponudbe kljub temu, da je omrežje isto!!! To pomeni, da četudi imate najdražji paket, uporabljate isto omrežje, ki isto slabo in dobro “lovi” signal.
OBRAZLOŽITEV:
– pogovori – Moramo ločiti dolžino pogovora in enoto, ki nam jo vzame BOB. Res je, da je obračunski interval 60/60, vendar je pri nekaterih ponudnikih 60/30, pri drugih pa res 60/1. To v praksi pomeni npr. da boš za 10 klicev, ki so dolgi 1 min in 1 s plačal dejansko 2 enoti, za klice, ki so dolgi 59 s pa 1 enoto. Tako, da se ti lahko zgodi, da boš za 30 min pogovorov (po podatkih v telefonu) plačal dejansko npr. 50 enot. To pomeni, da je bolje, če so pogovori daljši, slabše pa če je več kratkih. Toda to v praksi pomeni, da lahko na mesec opraviš “le” npr. 500 pogovorov, ki so dolgi 1min in 1 sek in ti tako obračunajo 1000enot. Vsi pogovori, ki pa presežejo 1000 enot, se obračunavajo 0,04€/min, kar je izjemno poceni tudi glede na ostale naročniške pakete v Sloveniji. Morate pa tudi vedeti, da je to cena za klice v VSA omrežja in ne samo domače.
– SMS – 1000 jih je vključenih – tukaj ni neke znanosti
– MMS – nekateri pravijo, da so neprimerno dragi!!!, vendar če pošlješ 50MMSov na mesec to znese dodatnih 2 eur
– prenos podatkov – Nekateri pravijo, da je full drago, vendar lahko dodatno vzameš 1GB podatkov, kar je vrh glave za mobitel in stane le 5€. Če pa ne porabiš 1GB, pa lahko surfaš po mili volji za 0,04€/MB. V praksi pa je tako, da če pogledaš na mail in porabiš le nekaj kb, ti zaračunajo 0,01 €. Tako, da lahko se zgodi, da ti bodo zaračunali “astronomske” 3 EUR za cel mesec za 300 pogledov na mail. Teoretično ti zaračunajo le na vsakih 64kB, vendar je težko to potem pretvoriti v cente, zato ker so stopnje le 1 cent, ali 2 centa. Omejitev prenosa podatkov je nastavljena na 7,2Mbit/s, kar je čist OK.
– podpora – veliko lahko storiš preko maila – na vsa vprašanja vprašanja ti odgovorijo. Vprašajte se, koliko časa ste preživeli na 080 številki, da ste prišli do rešitve vašega problema, tu pa si za odgovor vzamejo dan ali dva.
– cena 9,90 eur – Pa to ni res!!!! To je ziher nateg!!! To ni možno!!!! Ja seveda ni možno, dokler bomo Slovenčki tako trapasto verjeli, da so “naše” blagovne znamke zakon!!! Kaj ni vseeno po kakšni žici priteče pogovor. Pomemben je pogovor, ne pa ali je žica zlata, ali bakrena.
– dodatno: Na spletni strani imajo nastavitve za GPRS, MMS za vse telefone, zato si to hitro sam storiš. Na moj.bob.si si lahko pogledaš stanje pogovorov v realnem času. Če pozabiš telefon doma, si lahko preusmeritev naštimaš na moj.bob.si. Tako, da to si zasluži same +++.
ZAKLJUČEK: Poleg naročnine za pogovore in SMS-e lahko vzamete tudi naročnino 5€ za 1 GB prenosa podatkov, poleg tega pa pošljete še 50MMS-ov, kar znese skupaj 16,9€ / mesec, kar je še vedno ugodneje od vseh ostalih ponudb. V kolikor pa telefon uporabljate le za pogovore (po mojem mnenju 90% uporabnikov) in včasih pošljete MMS in pogledate nekaj na internetu, vas te dodatne storitve ne bodo prišle niti 1 EUR. Tako bo vaša položnica vedno le dobrih 10 eur.
p.s. Aja pa nisem od BOB-teama, ampk sem samo dobro raziskal ta paket, ker sem bil tudi jaz skeptičen na začetku.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close