BigBang kot podjetje – KATASTROFA
Na zunaj delujejo kot dobra firma, dobro podjetje, na znotraj pa katastrofa. Pritiski, šikaniranje, plača pod minimalno, da morajo zaposleni dobivat dodatke k minimalni plači. Prodaja se gleda po vseh ključnih kazateljih – vhodi in izhodi iz trgovine, št računov na št vhodov, št artiklov na računu, št prodanih kasko storitev in zaščite plus… delavnik je itak v prekršku, Od zaposlenih se zahteva visoko znanje in visoka strokovnost, za male denarje. Vsako leto je več odpovedi, več nezadovoljnih delavcev.
Kaj vi menite o big bangu? Kupujete tam? Ste seznanjeni z politko podjetja?
Delal sem v BigBangu skoraj 10 let, danes je Big Bang na poti v propad, velika zgodba o neuspehu podjetja.
Place so bile na zacetku osnova neto med 450 550eur nato je vedno vec kvalitetnega kadra odhajalo, na podlagi pritiskov zunanjega sindikata so se plače dvignile na 850 bruto nato danes so malo nad 1000 bruto. Veliko tožb s strani zaposlenih in bivsih zaposlenih je proti Big bangu, tožbe so že v naprej dobljene saj gre za osnovne kršitve ZDR-1..
Delo je ok, itak delat moras povsod.
Realno čez 5 let bo to podobna zgodba kot merkur, v stečaju pod izvršbami..
Heh, vse to se je dogajalo že pred 10+ leti, hude kršitve smo doživljali, pametni smo dokaj hitro odšli.
Samo delo je ok, pritiski pa delujejo kontra produktivno kar je tudi eden izmed razlogov za slabo stanje podjetja.
Ne vem kakšna je politika tega podjetja a takrat se je imho gledalo samo na hiter zaslužek, prodajalci so vedno bili zadnja briga kar je osnovna napaka.
Vidi se da se podjetje ne vodi z nekim dolgoročnim ciljem, meni se je takrat zdelo, da vodstva sploh ni, po kavbojsko, pravila ja, a nivo nezaupanja do prodajalcev, česa podobnega nisem videl nikjer drugje, ne prej, ne kasneje je bil ogromen, kot, da si tujek v podjetju.
da se to dogaja me žalosti, bila sem tam v študentskem času, v pisarni, ko je g.Scollmayer starejši predal vodstvo….in potem je šlo navzdol in očitno gre še vedno navzdol. Žalostno pa je, da si na zunaj gradijo pozitivno sliko, znotraj so pa gnili:( in ja lahko bi bili fer, do kadra, ki dela in ne meša megle.
Pustite Merkur, ker se je lepo pobral pod tujim lastnikom.
V Big Bang zahajam samo, kadar moram – po kakšno malenkost. Niti slučajno niso konkurenčni, ampak so večinoma dražji od konkurence. In med zaposlenimi res vlada taka čudna klima. Nazadnje ko sem bila tam, sta se dva pred mano kregala, kdo bo šel v skladišče. Možakar, ki dela tam že 15 let in neka mlada frklja. Tako je moral iti ta starejša, tamala bi pa samo kode skenirala na blagajni. O tem, kaj prodajajo, pa pojma ni imela. Saj ni čudno, da ljudem prekipi. Stranke so pa čakale.
Na vzven je vse lepo, kaj je v ozadju bolje da ne veš.
Delas v njihovih financah da veš da lepo raste?
Zadnjih par let je spletna prodaja padala v mimovrste pa rasla, komaj so malo zadržali pa so med korono marsikaj zaje…
Politika podjetja je da se ustvarja dobiček na zaposlenih, ne na prodaji. Dejansko “nategni in pobegni” politika, zato ne bo dolgo.
Pred 2 leti je v eni poslovalnici bila 60 zaposlenih, danes 19. Ko prideš kot stranka, isces 1uro prodajalca, nato odideš..
Klošari,fukare,sitni prevaranti pijačari,jajare,lopine,kokošari. Na žalost,moji južnjaci uglavnom ne čitaju forume. Možda tek kad najebu,al evo,upozorenje: izbjegavati i obilaziti u širokom luku. Konkretno,ako vas prevare i hoćete da vratite bilo šta kupljeno,ne vraćaju vam novac,nego darilnu karticu u toj vrijednosti i ponovo moraš kod njih nešto kupiti,odnosno,ostaviti im taj novac. Klošari. Robert
Ro ert, 10.08.2021 ob 19:49
Klošari,fukare,sitni prevaranti pijačari,jajare,lopine,kokošari. Na žalost,moji južnjaci uglavnom ne čitaju forume. Možda tek kad najebu,al evo,upozorenje: izbjegavati i obilaziti u širokom luku. Konkretno,ako vas prevare i hoćete da vratite bilo šta kupljeno,ne vraćaju vam novac,nego darilnu karticu u toj vrijednosti i ponovo moraš kod njih nešto kupiti,odnosno,ostaviti im taj novac. Klošari. Robert
Tako je, glansić.
Pred nekaj leti sem imela zelo slabo izkušnj. Kupila sem novo televizijo za katero sem varčevala in ko sem jo doma odprla, je bil notranji panel počen čez celo površino. Nesem nazaj in niso pokazali niti najmanjšega interesa, da bi menjali oz. pristopili k rešitvi problema. Njihov prvi odgovor je bil, da se po kamerah iz skladišča vidi, da je bila škatla televizije v redu, prosim lepo! Sem se obrnila na tržni inšpektorat, morali bi mi zamenjati tv, pa niso. Nikoli več k njim! Sem imela pa zelo pozitivno izkušnjo s prodajalcem o nakupu tv, res dobro svetoval. A kot rečeno, reklamacija pa obratna zgodba.
Če je bil panel počen je res težko dokazat kdo je to storil. Lahko se eventuelno to zgodi tudi ko stranka pelje televizor domov ali doma odloži škatlo pa pade na tla in podobno…
Sedaj mislim da so lastniki nekaj let drugi kot prej, tista agencija za marketing se mi zdi, pa še nekaj drugih večjih podjetij imajo v lasti. Včasih sem imel bolj občutek, da so glede cene dali kakšen dodaten popust, sploh če se je redno kupovalo pri njih (hladilnik, pečica ipd.). So pa plače kar povsod ne samo Big Bang, tisto spodnji standard in je to to, tako da tu ni kaj veliko razlik med podjetji po mojih izkušnjah.
Nikoli več, 11.08.2021 ob 18:45
Pred nekaj leti sem imela zelo slabo izkušnj. Kupila sem novo televizijo za katero sem varčevala in ko sem jo doma odprla, je bil notranji panel počen čez celo površino. Nesem nazaj in niso pokazali niti najmanjšega interesa, da bi menjali oz. pristopili k rešitvi problema. Njihov prvi odgovor je bil, da se po kamerah iz skladišča vidi, da je bila škatla televizije v redu, prosim lepo! Sem se obrnila na tržni inšpektorat, morali bi mi zamenjati tv, pa niso. Nikoli več k njim! Sem imela pa zelo pozitivno izkušnjo s prodajalcem o nakupu tv, res dobro svetoval. A kot rečeno, reklamacija pa obratna zgodba.
Kdo danes še kupuje TV-je v trgovinah???
Na netu pogledaš teste, kupiš najbolje ocenjeno zadevo prek neta in če ti karkoli ni všeč – lahko vrneš v 14 dneh in ti po zakonu MORAJO vrniti denar brez vprašanj.
Big beng katastrofa.
Sin sel prek studenta delat v skladisce.
Prisel je vedno izzet do.ov. pa ne fizicno,psihicno.
Prav norca se delajo iz studenti kao vsi ste leni tuki bote pa delal.
Mam pa tui slabo izkusnjo z njimi v celju.
Noro, kako nesramni so bili.
Hb mi je potem pomagal
Fant, ki dela v od a do z.v tusu.
A poznate od a do z v tusu v celju.
O to pa ne bo drzal
Od a do z svetujejo
Res se potrudijo.celo starejsim osebam telefone nastimajo in grejo na dom tv ali net priklopit.
Zdej kdaj si ti mel z njimi slabo izkusnjo.ne vem
Jaz sem zdaj tam kupoval. In sem res zadovoljen.
Tud pri ceni se da kej zmenit.
No kokrkoli meni so super.sploh tamlad decko ki tam dela.svaka mu cast