Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Bikini predel

Bikini predel

Pozdravljene,

Imam težavo z rdečimi pikicami na bikini predelu na sprednji strani stegen. Včasih sem se brila, pa je vse prehitro zraslo. Sedaj si že kar nekaj let raje vzamem čas in vse dlačice do sramnih ustnic populim s pinceto, ostalo obrijem. Sprva se je zelo obneslo, zadnje čase pa se mi (čeprav zelo zelo razredčene) dlačice vraščajo. Prav tako so se mi pojavile rdeče pikice ob strani, tako da ne morem samozavestno nositi kopalk. Ima katera kak predlog kaj narediti? Sicer se mažem z bepantenom, pa se mi zdi da ni nič bolje. Bi morala morda pogosteje drgniti morebitno odvečno kožo dol med tuširanjem?

Mogoče ne bi bilo slabo, če za predel bikinija kupiš kremo proti vraščanju dlačic. Sicer pa sm že slišala kar nekaj pozitivnih komentarjev na temo laserske odstranitve dlačic, tudi za predel bikinija…

Pozdravljena,

moj predlog je depilacija s pomočjo brazilske depilacije, kjer uporabljajo *čigumi* vosek. Le ta je najbolj primeren za bikini del.

Lepo nedeljo,
Martina

[b]Martina Razinger[/b] Umetnica ličenja, osebna trenerka pilatesa in senzualnega plesa ob drogu.

Se strinjam z Martino, ta “čigumi” vosek je najbolj primeren za depilacijo občutljivih delov, meni je zelo izboljšal kožo. Mogoče razmisli še o laserju, meni je na nogah naredil čudež – in glede dlak, ki jih je za 70% manj in glede stanja kože – zdaj je popolnoma gladka, brez vraščenih dlak in rdečih pikic.. A o tem se prej dobro pozanimaj pri kozmetičarki.. Lp

Champ123 poznam tvojo težavo, tudi sama sem se v preteklosti soočala s temi pikicami – in veš kaj, nisva edini=)
Dekleta so ti dala že nekaj odličnih nasvetov in tudi jaz ti kot kozmetičarka svetujem naslednje:
1. Depilacija s “čigumi” voskom
2. ali pa laserska odstranitev dlačic

Moram ti povedati, da ti Bepanthen pri pikicah ne bo pomagal in tudi prekomerno drgnjenje bikini predela s pilingom ti lahko naredi več škode kot koristi, sploh v primeru ko so pikice že pristone. Na bikini predelu je koža tanjša in moramo biti pazljivi, piling pride v poštev 1x na mesec.

V kozmetičnih salonih lahko kupiš tekočinico Velona Folisan, ki PREVERJENO prepreči nastanek tvoje težave. Nanaša se jo naslednji dan po puljenju, britju, depilaciji- vsak dan dokler dlačice ne pokukajo skozi kožo.

V tvojem primeru ko so pikice že prisotne pa poskusi naslednje:
3 aspirine razstopiš v 4ih Kapljicah vode in zmes kot masko naneseš na področje pikic, pustiš delovati 20min in dobro spereš z vodo. To ponavljaš 1 teden, na 2 dni-večkrat ne!

Vseeno pa ti svetujem, da se za odstranitev dlačic odpraviš v kozmetični salon, kjer ti bo kozmetičarka Pravilno pripravila kožo na depilacijo, izbrala Primeren vosek glede na tvoj tip kože in dlačic, ter Pravilno negovala kožo po depilaciji.
Bikini depilacije niso drage, ponavadi od 7€ dalje in se ti res ni potrebno doma mučiti s pinceto in z nezaželenimi pikicami=)

Širimo Ljubezen<3 https://sirimoljubezen.wixsite.com/ljubezen https://www.facebook.com/studioLjubezen/

New Report

Close